16:35 | 12 май 21 3623

Отборите на СУ „Екзарх Антим I” и ПГТТМ победиха в състезанието по безопасност на движението

Отборите на СУ „Екзарх Антим I” и ПГТТМ победиха в състезанието по безопасност на движението / Новини от Казанлък

Днес, в двора на ОУ „Георги Кирков”, за пръв път в общината, се проведе общинският кръг от Националното състезание по безопасност на движението. Четири отбора от три училища, разделени в две възрастови групи, премериха сили в надпреварата.

В първият етап учениците решаваха отборно писмен тест за правилата на движение по пътищата, а във втория етап излъчиха по един представител от отбор, който трябваше да премине вело-трасето най-бързо и без грешки.

В първа възрастова група се състезаваха отборите на ОУ „Никола Й. Вапцаров” и – СУ „Екзарх Антим I”. Във втора възрастова група сили премериха по-големите ученици от – СУ „Екзарх Антим I” и Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт. Извън класирането в първа възрастова група се включиха и домакините от ОУ „Георги Кирков”.

Ето и кои са победителите:

Във 1-ва възрастова група победител стана отборът на СУ „Екзарх Антим I”, на второ място застанаха учениците от ОУ „Никола Й. Вапцаров”, а трети макар и извън класирането - ОУ „Георги Кирков”.

Във 2-ра възрастова група първото място грабнаха учениците от ПГТТМ, а втори на стълбичката се качи отборът на СУ „Екзарх Антим I”.

Победителите от двете групи се класират за областния кръг на националното състезание по безопасност на движението.
Наградите бяха осигурени от ОУ „Георги Кирков”, а плакетите от Община Казанлък.

„Бъдете здрави, спортувайте и бъдете отговорни по пътищата както като пешеходци, така и като водачи!” С тези думи към всички участници се обърна директорът на училището-домакин Сребра Касева.

Съдийският екип, в състав Станимир Недев, Милен Христов и Даниела Василева, и комисия, състояща се от Милена Славова, Лалка Йонкова, Надка Маноева, отсъдиха представянето на участниците. Гости на събитието бяха и представители на Община Казанлък: Апостол Терзиев, Румяна Сандалова и Милена Нейчева.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак