14:24 | 25 април 23 11917

Стотици посетители и клубове от цялата страна събра втората Каяк и SUP среща на язовир Копринка

Стотици посетители и клубове от цялата страна събра втората Каяк и SUP среща на язовир Копринка / Новини от Казанлък

В динамичното пролетно време, стотици любители на каяка и падъл борда се събраха през двата дни на втората Каяк и SUP среща на язовир Копринка, която се проведе през изминалия уикенд. Десетки клубове от цялата страна, занимаващи се с водни спортове, бяха гости на събитието, като обмениха опит и демонстрираха своята дейност пред посетителите и участниците.

Организаторът на проявата е “Free element / Свободен Елемент” с представител казанлъчанинът Димитър Веков. „Радвам се да кажа, че събитието ни се превръща в традиция и се посещава от толкова много хора. Срещата ще се провежда ежегодно през април, така че ви очакваме и догодина!”, сподели домакинът.

В продължение на два дни, казанлъчани и гости на града имаха възможност да се запознаят с каякинга и падълбординга от лицензирани специалисти напълно безплатно. Бе организирано групово гребане и забавно състезание, което донесе много изненади на победителите.

В събота участниците, съвместно с каяк отбора на Грийнпийс България и ЦРОО – Копринка, събраха десетки чували с отпадък от две по-трудно достъпни места на язовира. Доброволците почистиха местностите „Змийското дере” и „Слънчев бряг”, а за извозването на събрания боклук се погрижиха момчетата от ЦРОО – Копринка.

„Забелязах, че след миналогодишното ни почистване по тези места сега имаше по-малко боклук, но все пак искам да помоля всички посетители на язовир Копринка да почистват след себе си!”, апелира Димитър Веков.

На разположение през двата дни имаше разнообразни занимания както по вода, така и на сушата. В горичката на Плажа бяха разположени хамачената градина на „Айляк хамак”, както и бар с био напитки от роза и лавандула на местния производител “Etheropolis”.

Вечерта домакините бяха подготвили музикална програма благодарение на DJ Vibedigga, на която посетителите се насладиха край лагерния огън с по питие.

Организаторите изказват благодарности към всички помогнали събитието да се осъществи и то в такъв мащаб. Също така на всички присъствали клубове, организации и партньори – SUP Rental Слънце, Приключения и природа, Грийпийс България, магазини Stenata, GoodFellas Event Support, БЪГ, Animal Bulgaria, Etheropolis, Айляк хамак и още много други.

Снимки: Ирина Георгиева и Грийнпийс България

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

31677 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

18570 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13171 | 14 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

6647 | 13 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

6373 | 10 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

6228 | 10 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

4840 | 14 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4380 | 10 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

2798 | 14 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2767 | 10 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак