17:33 | 29 април 24 4682

Военните честваха Деня на храбростта с демонстрации и показ на оръжие в центъра на Казанлък

Военните честваха Деня на храбростта с демонстрации и показ на оръжие в центъра на Казанлък / Новини от Казанлък

По случай предстоящият празник 6 май- Ден на храбростта и празник на българската армия на центъра на гр. Казанлък се състоя статичен показ на стрелково оръжие и екипировка, и демонстрации на елементи от строева подготовка и високо спортно майсторство. Тържествените чествания приключиха с празничен концерт на Военния духов оркестър с диригент капитан Йордан Илиев.

Десетки казанлъчани, гости и приятели на армията успяха да разгледат и да се докоснат до военно въоръжение. Всички посетители се запознаха с данните и начина на действие на 7,62мм автомат, пистолет „Зиг-Зауер Р 2022“, снайперска пушка MSG 90A1, преносим зенитно – ракетен комплекс „Стрела – 2М“, дрон, тежка противотанкова гранатохвръгачка „СПГ-9МН“, картечница „Калашников“, радиолокационна станция PGSR-3i Beagle”, полева система за откриване на радиоактивно заразяване, защитно химическо облекло Team Master pro, packbot 510, тежко защитно облекло на сапьора.

При голям интерес от страна на граждани се проведоха демонстрациите на военните служители. Демонстрации на строеви хватки и движения с и без оръжие  бяха изпълнени от 21-ви механизиран батальон с командир на отделението сержант Яни Вълчев. Този тип подготовка се извършва няколко пъти седмично с цел повишаване на строевите навици и умения на военнослужещите.

Физическа подготовка на кръгов принцип бе показана с изпълнение от военнослужещите от Батальон ISTAP от състава на 61 Стрямска механизирана бригада с ръководител на учебното място редник Томов. Физическата подготовка е насочена към изграждането и укрепването на мускулите в цялото тяло. Чрез комбиниране на различни типове упражнения с цел развитие на координация, мобилност, баланс, издръжливост, бързина и ловкост.

Бяха демонстрирани и способностите по специализиран ръкопашен бой изпълнен от военнослужещите от Батальон ISTARи Батальон за Защита на силите от състава на 61 Стрямска механизирана бригада с ръководител на учението редник Молов.

Празникът на военните приключи с тържествена концертна програма, изнесена от Военния духов оркестър на 61 механизирана бригада, който изпълни филмова музика и зареди с положителни емоции публиката.

По-ранно днес, в поделението в гр. Казанлък приветствие към личния състав отправи командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов.

По повод празника бяха прочетени заповеди от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и командира на 61-ва механизирана бригада за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от бригадата за показан висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения и постигнати високи резултати в спортната дейност. Наградите връчи командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов.

Повече снимки от събитието разгледайте в нашата Галерия.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

31776 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

18654 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13217 | 14 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

6664 | 13 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

6391 | 10 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

6245 | 10 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

4897 | 14 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4397 | 10 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

2817 | 14 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2784 | 10 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак