Техника

Решения за ресторанти


Мистрал Ресторант е софтуер за управление на заведения, който непрестанно се адаптира към особеностите в бранша.
Програмата поддържа пълна функционалност за работа на обслужващ и управленски персонал. Притежава голямо разнообразие от справки и множество функции типични за ресторантьорския бизнес. Посредством богат набор от инструменти, като бонус точки и активиране на различни ценови листи, той дава възможност да се намери максималния ефект от дадена маркетингова стратегия. Мистрал работи еднакво добре независимо от броя на обектите. Софтуерът предоставя възможност за следене на всички стокови и парични потоци, както и анализ по различни показатели с оглед вземане на правилни управленски решения. С продукта си гарантирате качествена работа и конкурентоспособност.
Адаптивният Touch Screen интерфейс за маркиране ще отговори и на най-взискателните представи - различни цветове, възможност за снимки, схема на заведението, статус на масите и всички необходими улеснения за повишаване качеството на обслужване. Едни от ключовите предпоставки за употребата му са бързото маркиране и бързото усвояване на програмата от нов персонал.

Маркиране с таблет


Всеки ресторантьор знае недостатъците на традиционния модел на маркиране:
• сервитьорът често пропуска да маркира получена поръчка;
• налага се да се придвижи от масата до терминала за маркиране след приемането на поръчката;
• непрекъснато проверява за готови поръчки в кухнята.
Ние намерихме решение на тези неудобства и вече много наши клиенти се възползват от него.
Решението е таблет в ръцете на сервитьора и обратна връзка с кухнята.
Сервитьорът получава активен интерфейс, който по нищо не отстъпва на традиционния. След обработването на поръчката просто я потвърждава и тя вече се е появила за изпълнение в съответното звено. Това улеснява сервитьора и той може директно да приема следваща поръчка от съседна маса, вместо да прекарва времето си в най-активните часове в движение между масите и мястото за маркиране.
Удобствата не спират дотук. Ако вие поставите екран за поръчки в кухнята (kitchen video display), то готвачът ще може да потвърди изпълнението на поръчката си и по този начин да информира сервитьора за това - още от ценното време на сервитьора ще бъде вложено във внимание към клиента вместо в излишно движение между салона и кухнята.

Таблет меню


Искате ли да предложите на клиентите си нещо иновативно и забавно? Искате ли да впечатлите и да направите престоя им във вашия ресторант вълнуващ?
Предложете запомнящо се преживяване с електронните менюта.
• С тях ще можете да поднесете повече информация за предлаганите от вас ястия и напитки.
• Можете да дадете съвети за подходящи комбинации към направения избор.
• Ще съзададете директна връзка между клиента и сервитьора - направената поръчка ще повика сервитьора с таблет за потвърждение на поръчката.
Таблетите са вече изключително достъпни, а усилията ви за внедряване ще се оправдаят.
Не се колебайте и изпробвайте.

Екран за поръчкиКласическият модел на разпечатване на клиентските поръчки в кухнята все по-често е изместван от системата екран за поръчки (KVD - kitchen video display).
Какво ви дава системата?
• Готвачът следи визуално и едновременно всички поръчки към съответното звено. С едно натискане на бутон потвърждава изпълнението.
• Намалявате разхода на хартия и неуобството от свършилата хартия по време на работа.
• Поръчката става интерактивна - сервитьорите вече следят статуса на изпълнение.
За успешното внедряване на системата ние разполагаме със специализирани устройства - безвентилаторни POS терминали, устойчиви на неблагоприятни работни условия.

Справочен модул за мобилни устройства


Доставя данните от вашия търговски обект (ресторант, магазин или склад) направо в ръцете ви.
Получавате достъп до ключови справки (Операции, Ревизии, Печалби, Наличности, Разсрочени плащания и много други) за няколко секунди в реално време от всяко място директно от вашият мобилен телефон или таблет.
Взимайте по-добри решения и управлявайте по-ефективно вашия бизнес, използвайки възможностите да следите в реално време:
• гостите в ресторанта
• отворените маси
• тенденциите в продажбите
• работното време на вашите служители
• потенциалните опити за измама
Повече няма да ви се налага да се свързвате с управителя за да проверите финансовите резултати.
Повече няма да получавате важни данни прекалено късно.
Не оставяйте бизнеса си само в ръцете на служителите си. Контролирайте ги ефективно с Mrep по всяко време.
Mrep се предлага срещу фиксирана месечна такса  без значение броя на потребителите в една база данни,  които ще го използват.

Бързо хранене


Fast Food бизнесът става все по-популярен поради липсата на време или пари у повечето клиенти. Като при всяка друга POS система и тук ползвателите се стремят да постигнат добрия баланс между бързина и функционалност в процеса на маркиране. Твърде често обектите, които ползват нашата система развиват разнообразни търговски стратегии, като менюта, включващи няколко от продаваните рецепти, динамични менюта (при които клиентът сам избира между няколко възможни опции) и др.
Какво представлява решението?
Когато ще предлагате няколко артикула или рецепти на цената на меню можете да въведете съдържание на менюто, така че при продажбата му да се изписват няколко рецепти. Когато обаче искате да определите съдържанието на менюто в момента на клиентската поръчка можете да създадете динамично меню, така ще позволите на клиента  да избере между повече артикули от една група и сам да създаде своето меню. След маркиране на динамично меню в екрана за продажби редовете от сметката се отбелязват с различен от стандартния цвят, като името на пакета е в основен, а съдържанието в изсветлен вариант на цвета. По този начин ако бъдат маркирани два пакетни артикула един след друг лесно се разпознава кой е реда с името на пакета. В случай, че изпращате поръчка за маркираното меню системата автоматично разпечатва на съответните устройства съдържанието на менюто разбито по рецепти.
Когато изпълнявате поръчки по домовете системата ви позволява етикетиране на поръчките в момента на маркирането им на специализирани етикетни принтери.
Когато управлявате верига от обекти можете да комбинирате системата за бързо хранене със система за централизирани поръчки, както и да я интегрирате със система за приемане на поръчки през интернет.

Столово хранене


Столовите представляват особена тип ресторантьорство, при което твърде често клиентите са повтаращи се (обикновено служители на фирмите, обитаващи съответната сграда или учреждение).
Ние в Мистрал сме разработили уникална система за самообслужване в подобен тип заведения.
Как работи решението?
На достъпни за клиентите места в помещението се разполагат сензорни терминали, на които клиентите могат да се регистрират с предварително издадени карти и да маркират своята бъдеща поръчка (обикновено за следващия ден). След като поръчките са събрани  управителят може да ги обработи, като лесно получава достъп до обобщена информация и прави прогнозна заявка за изпълнението й.
Когато дойде времето за хранене клиентът само се идентифицира със своята карта. Операторът моментално получава поръчката на екрана си и може да пристъпи към поднасянето на предварително приготвените заявки.
Спестете своето и на клиентите си време и планирайте покупките си - така ще оптимизирате бизнеса си максимално. Клиентите ви ще бъдат по-доволни, защото ще получат ястията, които са заявили, а не това, което е останало в момента на посещението им.

Решения за малки търговски обекти


Най-малките търговски обекти разполагат с по-малко средства за инвестиция и управление. Обикновено броят на персонала е по-малък и твърде често собствениците на тези обекти решават да спестят пари от компютърна информационна система.
Ние в Мистрал твърдо вярваме, че малките обекти също заслужават и се нуждаят от инструменти за управление. Затова ние създадохме продукта Мистрал Лайт.
Какво представлява решението?
Това е продукт за едно работно място, притежаващ всичко необходимо за управлението на обекта.
Мистрал Лайт е гъвкаво решение за всякакъв тип търговска дейност - ресторанти, магазини, обекти за бързо хранене и др. Множеството вградени механизми като генераторът на потребителски интерфейс, генераторът на документи, генераторът на справки, правят продукта голям помощник на малкия бизнес.
Достъпната цена както на приложението, така и на необходимата за работата периферия го правят предпочитано предложение на пазара. Като допълнение, както и в момента, ние постоянно се стремим да предлагаме промоционални оферти за цялостни пакетни решения за малкия бизнес в комбинация с Мистрал Лайт.

Система за продажба на електронни ваучери

Система за продажба на електронни ваучери
Информация за потребители, ползващи карти с предплатени минути за разговор.
Вече можете да заредите Вашата карта с допълнителни минути, закупувайки електронен ваучер от всяко място и по всяко време чрез устройството mPOS-50.
Информация за търговци:
Използвайки системата Datecs QPC Вие имате възможност:
* да разполагате с ваучери на всички мобилни оператори по всяко време,
* да освободите средства, които да вложите в друга дейност,
* да разширите предлаганите от Вас услуги във Вашия търговски обект.
 

Решения за магазини


Край на хаоса в продажбите!
Подобрете управлението, увеличете оборота, насърчете бизнесът си.
Мистрал Магазин ще Ви помогне да засилите контрола, качеството на обслужване и бързината на операциите в търговския обект.
Мистрал Магазин поддържа голям брой специализирани периферни устройства от различен клас, така че можете да подберете желания хардуер според вашите функционални изисквания и финансови възможности. Благодарение на адаптивния си интерфейс, Мистрал ще покрие и най-претенциозните Ви очаквания. Възможностите за настройка на POS модула са почти неограничени, включително създаването на уникални интерфейси за маркиране и включването на характерни за вашия бизнес функционалности.
Мистрал магазин е специализиран в решенията за измерване на продукти директно от касовата зона - решение, което ще ви спести пари и ще ограничи възможните недоразумения с клиентите. Друга тенденция в съвременната търговия с бързооборотни стоки е повишаването на ергономията на мястото за маркиране. С тъч технологиите на Мистрал ще получите едно ново ниво в обслужването и ще повишите производителността на касиера

Мобилни решения


Всеки магазинер знае колко са трудни и рискови процесите на обработка на стоки по документи и без употребата на специализирани устройства.
Затова и ние знаем колко е важно за вас да ви предложим надеждно устройство и функционално софтуерно решение за вашата ежедневна работа.
С нашето приложение вие можете:
• да приемате стока на входа на магазина;
• да извършвате инвентаризации (пълни или частични);
• да проверявате актуалността на етикетите - при това можете директо да маркирате стоката за печат на нов етикет;
• да продавате - в случай на необходимост от продавач-консултант, който съветва клиента и маркира поръчката в рамките на търговската площ на обекта.
Като системен интегратор и дистрибутор на търговско оборудване, при нас ще намерите изгодни оферти за специализирани мобилни терминали с вграден баркод скенер. Не се колебайте и потърсете най-доброто ценово и функционално предложение на пазара.

Управление на вериги


Управлението на верига от търговски обекти крие своята специфика. Всеки, който се е нагърбил с тази трудна задача би споделил нуждата от централизирано управление чрез подходяща информационна система, която да му помага и да го води във вземането на правилни управленски решения.
Централизираният модел на управление помага на мениджърите за:
• по-лесното провеждане на ценовите политики - промоции и договорни доставни цени;
• управлението на номенклатурите от едно място;
• по-добрата аналитичност и възможност за сравнителни анализи;
• възможност за централизирано управление на персонала - често служителите преминават от един обект на фирмата в друг.
Все повече големи вериги от магазини и ресторанти се спират на продуктите Мистрал.
Защо?
• защото Мистрал притежава уникална система за синхронизация между централния и дъщерните обекти. Защото това става в работно време, само за няколко секунди се обменят промените между двата обекта така, че след синхронизацията има пълна информация за случващото се в обекта. Защото процесът на синхронизация никога не пречи на работата на обектите. Защото крайният резултат е обединена база данни с всички събития от всички обекти.
• защото управлението на процесите на разплащане и договорни доставни цени става централизирано, както и определянето на ценови политики, диференцирането на цените по обекти.
• защото предлагаме интегриране на облачни системи за лоялност, чрез които редовните клиенти могат да получат еднакви или различни условия в обектите.
• защото управлението на номенклатурите се случва от едно място - извършва се от правилния човек на едно място, и всички обекти просто ги ползуват.
Решението за централизирано управление ще даде възможност на бизнеса ви да изгради високи нива на производителност, надеждност и сигурност, така че потребителите (персонала) да изпълняват своите задължения по възможно най-ефектиеният начин. От друга страна на административния персонал се предоставя една сигурна и лесна за управление инфраструктура. Акумулират се всички генерирани данни, създавайки гъвкава софтуерна среда за анализ. Системата е предназначена да автоматизира, систематизира и контролира процесите на сладовото стопанство в търговските обекти.

Централизирани поръчки


Решението ни "Центърализирани поръчки" е изключително подходящо за вереги заведения, предлагащи доставка по домовете.
Вашите клиенти искат да ви намерят лесно, да звънят само на един телефонен номер, да не диктуват при всяко обаждане свойте данни за доставка. Тогава предложете им удобството на централизираните поръчки.
Бъдете иновативни и спестете пари. Всеки ваш ресторант в момента разполага със собствена телефонна линия за приемане на поръчките. Това най-често е свързано и с наличието на определен служител, който в най-натоварените моменти приема поръчките по телефон и след изпълнението им ги разпределя на шофьорите за доставка. С помощта на нашето централизирано решение този ваш служител може да обслужва повече от един ресторант.
Как работи решението?
След обаждането на клиента, операторът въвежда телефона на полученото обаждане (или го получава директно от телефонна централа). Ако клиентът се е обаждал и преди от същия номер то автоматично системата зарежда всички налични данни за него. След като маркира поръчката, операторът я потвърждава и по този начин я изпраща към съответния ресторант за изпълнение - това става чрез модула ни за синхронизация на данни - обменът става моментално и гарантирано. Поръчките са вече по съответните принтери за изпълнение. Когато шофьорът в съответното заведение въведе своята парола, той вижда изпълнените поръчки и може да ги поеме за доставка. Така информация за статуса на поръчката се връща и в централизирания поръчков офис - ако клиентът пожелае да се информира, то оператора може да потвърди, че поръчката е вече "на път".

Системи за самообслужване


В средата на 2008 година Мистрал софтуер ООД стартира успешно партньорство с IBM Bulgaria в посока внедряване на устройства за самообслужване на клиенти посредством разработената от IBM технология. Принципът на работа на Self checkout устройствата е затваряне на целия цикъл на пазаруване на клиентите без намесата на обслужващ персонал - клиентът маркира своята стока, поставя я в предназначено за целта място, плаща в брой или с карта за безналично плащане и получава своя фискален бон. През 2010 година и 2011 година бяха внедрени 8 броя устройства във верига магазини ПРОМАРКЕТ.
Повече за Self checkout технологията
Self checkout технологията набира все по-голяма популярност в Европа и Америка. През последните години все повече търговски обекти отварят врати за сравнително новата технология, тъй като тя решава много проблеми на инвеститорите:
1. Ограничава проблемите с кражбите на стоки - self checkout предлага концепция с измерване на стоката след маркиране, което ограничава възможността за маркиране на различна (по-евтина) стока;
2. Увеличава качеството на обслужване на клиентите - можете да пренасочите персонала, обслужващ касите в посока повишаване на качеството на обслужване на клиента.
3. Всеки магазин, инвестирал средства в self checkout увеличава броя на клиентите си заради интереса за купувача. Това допълнително спомага за по-бързата възвръщаемост на средствата.
По прогнозни данни инвестицията в selfcheckout е възвръщаема в рамките на 2 до 4 години.

Решения за разносна търговия


Решението ни за разносна търговия е удобен помощник на търговците за извършване на продажби на място при клиента, както и за набиране на заявки от обектите, които посещават. В комбинация със стационарното ни рещение за управление на търговията вие ще получите професионална система, която ще ви помогне да повишите продажбите и да обслужите клиентите си бързо и качествено.
Мистрал разносна търговия поддържа богат набор от периферни устройства за отпечатване на всички необфодими документи - фактури, стокови разписки, справки, фискални бонове.
Справочната част в мобилното приложение дава възможност на мобилния търговец да получи моментална информация за наличностите, задълженията на клиентите, продажбите и заявките, които изпълнява.
При нас можете да намерите и всичко необходимо за работа в режим разносна търговия - мобилни устройства, мобилни фискални или нефискални принтери.
Нашите консултанти ще интегрират системата ни и ще бъдат до вас при всяка нужда или въпрос.

Решения за хотели


Достъпно и функционално приложение за управление на хотелиерската дейност на различни по големина и вид хотели. Приложението управлява телефонни централи, брави, четци за карти, фискални у-ва, различни видове POS и десктоп принтери и има възможност за връзка със системи за контрол на достъпа. Мистрал хотел управлява и скенер за  прочитане на лични карти и автоматично въвеждане на данните в базата.
Системата позволява печат на всички видове необходими документи свързани с управлението на дейността като адресни карти, фактури, стокови разписки, различни ордери и др.
Връзката между модулите за рецепция и Мистрал ресторант позволяват автоматично прехвърляне на сметки от различните обекти в комплекса към сметката на клиента, както и използването на гъвкава система от отстъпки и различни видове бонус схеми.
Както във всички останали модули на програмата и в Мистрал хотел можете да използвате генератора на справки и отчети за да създавате желаните от мениджърите справки и да извършвате анализи на цялостната дейност на вашия комплекс.
Мистрал Хотел притежава и автоматичен експорт към счетоводен софтуер.

Облачна система за лоялност


One For All Club е мултифункционален интелигентен модул на Мистрал софтуер за интегриране на лоялни и CRM (Customer Relationship Management) програми. Платформата свързва бизнеса с клиентите си и чрез редица функционалности му помага чрез дигитализация и с най-новите технологии да комуникира ефикасно с тях. Освен това, поддръжката на иновативна Нон-профит функционалност, позволява на клиентите да поддържат и даряват за избрана от тях кауза. Така системата получава софтуерния потенциал да стане както агрегатор на клубни лоялни програми, така и агрегатор на различни социални каузи.
One For All Club е платформа, която изгражда клубове, включващи бизнеси от различни ниши и съответно покрива голям спектър от клиентските нужди:
Банки
Телекоми
Ритейлъри – магазини, аптеки, онлайн портали
Ресторанти и заведения, услуги
Хотели и туристически агенции
Търговски центрове и Молове
Бензиностанции

Периферни устройства


Едно от нещата, които прави продукта Мистрал магазин толкова универсален е поддръжката на богата гама специализирани устройства за работа в търговски обекти:
• фискални устройства на всички лицензирани производители;
• баркод оборудване от висок и нисък клас;
• мобилни терминали за обработка на стоките;
• етикетиращи принтери на различни производители;
• везни - търговски и платформени.

Филм демонстриращ производственият процес на касови апарати DATECS и друго търговско и POS оборудване, последващия качествен контрол и готовите изделия.


Касов Апарат /Настолен-мини/


DP-55KL
Компактен касов апарат с фискална памет с възможност за работа на акумулаторни батерии и в търговски обекти, които не предлагат възможност за инсталиране на стационарен касов апарат.

Касовият апарат отговаря на изискванията на Наредба H18 на Министерство на финансите, като осигурява дистанционна връзка с НАП чрез GPRS за нуждите на органите по приходите.

ТИП НА ОБСЛУЖВАНЕ
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
• 6 вида , 5 с програмируеми имена
• с алтернативна валута (EUR)

Графично лого черно - бяло, 384 х 96 точки (384 х 336 точки макс.)


ПРИЛОЖЕНИЕ
• Магазини
• Аптеки и други видове търговски обекти
• Ресторанти
• Супермаркети

Размери/Тегло/Захранване
• Ш x Д x В - 168 x 235 x 60 mm
• Тегло - 850гр.
• Захранване - AC 100-240V 50-60Hz - DC 12V/2500mA

Касов Апарат /Мобилен/


DP-50KL
Лек и мобилен касов апарат с фискална памет и вградена акумулаторна батерия изключително подходящ за работа в преместваеми търговски обекти, като сергии, щандове и други.
Тип на обслужване
- контрол на изхода на обекта
- каса, обслужваща един щанд
- сервитьорско обслужване

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
- в брой, кредит, чек, карта, ваучер или купон
- алтернативна валута (EUR)

БРОЙ АРТИКУЛИ
- до 15 000 в търговски режим на работа
- до 5 000 в ресторантски режим на работа

• Наименование на артикул: до 22 знака
• Баркод на артикул: EAN-13, EAN-8, UPC, баркод с код на артикул и тегло (етикет от електронна везна)
• Вид на данъка: ДДС, до 8 данъчни групи
• Брой щандове: (отдели или стокови групи): до 99
• Брой департаменти (доверители): до 99
• Брой оператори: до 30 (от тях 30 активни на смяна)
• Брой възможни продажби в една касова бележка: над 300 продажби
• Брой маси в ресторантски режим - 1-255
• Брой отворени сметки в ресторантски режим - 128
• Копие на бон: До 1 копие
• Брой служебни бонове: До 9 (за бар, кухня и т.н.)


ВЪЗМОЖНОСТИ
Опции
• вграден акумулатор LiION 7.4V@2000mAh
• външна клавиатура за бърз достъп до артикули

ПРИЛОЖЕНИЕ
• Магазини
• Аптеки и други видове търговски обекти
• Ресторанти
• Супермаркети


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 92 x 320 x 226 mm
• Тегло - 500гр.
• Захранване - AC 100-240V, 50-60Hz - DC 9V@1А

Касов Апарат /Настолен-мини/


MP-55KL
Възможностите на електронния касов апарат с фискална памет DATECS MP-55 KL са съобразени с изискванията за обслужване на клиенти и за финансова отчетност в магазини, аптеки и всякакви други видове търговски обекти. ФУ отговаря на изискванията на Наредба H18 на Министерство на финансите, като осигурява дистанционна връзка с НАП чрез GPRS за нуждите на органите по приходите.
Тип на обслужване
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване


Вид на плащане
• 6 вида , 5 с програмируеми имена
• с алтернативна валута (EUR)

Размери/Тегло/Захранване
• Ш x Д x В - 92 x 320 x 226 mm
• Тегло - 1кг.
• Захранване - 100-240V 50-60Hz - DC 12V/2500mA
 

Касов Апарат /Настолен-мини/


DP-15KL
Касовият апарат DATECS DP-15 KL е съобразен с изискванията за обслужване на клиенти и за финансова отчетност в магазини, аптеки и всякакви други видове търговски обекти. ФУ отговаря на изискванията на Наредба Н18 на Министерство на финансите, като осигурява дистанционна връзка с НАП чрез GPRS, пълна отчетност за реализирания оборот, както за управителя на търговския обект, така и за нуждите на органите по приходите.

ТИП НА ОБСЛУЖВАНЕ
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
• в брой, кредит, чек, карта, ваучер или купон
• в брой, с алтернативна валута (EUR)

Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 161 x 221 x 114 mm
• Тегло - 715гр.
• Захранване - 100-240V 50-60Hz / DC 12V@2500mA
 

Касов Апарат /Мобилен/


DP-05KL
Мобилен касов апарат с Li-Ion батерия

ТИП НА ОБСЛУЖВАНЕ
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване (до 60 едновременно отворени сметки)

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
• в брой, кредит, чек, карта, ваучер или купон
• в брой, с алтернативна валута (EUR)

• Данни за клиенти: До 1080 записа за клиенти (всеки запис съдържа ЕИК на клиента, име на получател, име на купувач, адрес и ЗДДС на купувача)


ВЪЗМОЖНОСТИ
Опции:

• Bluetooth модул


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 88 x 216 x 66 mm
• Тегло - 525гр.
• Захранване - 100-240V / 50-60Hz - DC 9V@1А

Касов Апарат /Мобилен/


DP-05 B KL
Mобилен касов апарат, работещ с автономно захранване за издаване на билети от фирми, извършващи дейност съгласно Закона за автомобилните превози

Функции
• Брой маршрути: до 2 500
• Наименование на маршрут: до 22 знака
• Баркод на маршрут: EAN-13, EAN-8, UPC, баркод с код на маршрут
• Вид на данъка: ДДС, до 8 данъчни групи
• Брой щандове (стокови групи): до 9
• Брой департаменти (доверители): до 9
• Брой оператори: до 30 (от тях до 8 едновременно работещи)
• Брой продажби в един касов бон: до 1 продажба (билет)
• Копие на бон: До 1 копие
• Тип на обслужване: продажба на превозни билети


Технически Спецификации
Online комуникация с РС
• за програмиране, четене и отчитане на базата данни на маршрутите;
• за конфигуриране параметрите на ФУ;
• използва се специализиран протокол на DATECS за комуникация с ФУ по RS-232C

• Контролна лента: КЛЕН (контролна лента на електронен носител), Възможност за запис на до 43 000 000 реда
• Архив на бележки за четене от РС (за складово стопанство): до 15000 бележки
• Фискална памет : Eнергонезависима, с обем 1825 отчета
• Термопринтер: Тип MLT-289
• Скорост на печат: 12 реда/секунда
• Брой символи на ред: 42
• Графично лого: Поддържа се формат 384 х 96 точки (384 х 336 точки макс.)
• Консуматив – термохартия - ширина 57 mm, дебелина от 60 до 72 µm, диаметър на ролката до 65 mm
• Индикатор операторски: Течнокристален графичен, до 2 реда и до 16 символа на ред
• Индикатор клиентски: Течнокристален графичен, 2 реда x 16 символа
• Клавиатура: 29 клавиша
• Часовник / календар: Работи в продължение на 90 дни след изключване на захранването
• Работна температура от 0°C до +45°C
• Интерфейси и допълнителни устройства: RS-232С - 1 бр., конфигурируем за работа в режим регистриране с везна, баркод четец, външен дисплей или връзка с PC.

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
• в брой, кредит, чек, карта, ваучер или купон
• в брой, с алтернативна валута (EUR)
Възможности
• Вграден баркод скенер: опция
• Bluetooth модул; опция


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 88 x 216 x 66 mm
• Тегло - 525гр.
• Захранване - 100-240V, 50-60Hz / DC 9V@1А, LiIon 7.4V 2000mA/h
 

Касов Апарат /Настолен-мини/


DP-25KL
Възможностите на касови апарати DP-25 KL са съобразени с изискванията за обслужване на клиенти и за финансова отчетност в магазини, аптеки и всякакви други видове търговски обекти. Касовият апарат отговаря на изискванията на Наредба Н18 на Министерство на финансите, като осигурява дистанционна връзка с НАП чрез GPRS, пълна отчетност за реализирания оборот, както за управителя на търговския обект, така и за нуждите на органите по приходите.
Тип на обслужване
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
• в брой, кредит, чек, карта, ваучер или купон
• в брой, с алтернативна валута (EUR)


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 168 x 243 x 69 mm
• Тегло - 800гр.
• Захранване - 100-240V 50-60Hz / DC 12V@2.5A

Касов Апарат /Настолен-мини/


DP-35KL
Касови апарати DP-35 KL са подходящи за обслужване на клиенти и за финансова отчетност в магазини, аптеки и всякакви други видове търговски обекти. Касовия апарат поддържа изискванията на Наредба Н18 на Министерство на финансите, има дистанционна връзка с НАП чрез GPRS, пълна отчетност за реализирания оборот, както за управителя на търговския обект, така и за нуждите на данъчните инспектори.


ТИП НА ОБСЛУЖВАНЕ
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
• в брой, кредит, чек, карта, ваучер или купон
• в брой, с алтернативна валута (EUR)


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 226 x 320 x 92 mm
• Тегло - 1.215кг.
• Захранване - 100-240V 50-60Hz / DC 12V@2.5A

Касов Апарат /Настолен/DATECS DP-500 PLUS KL е настолен касов апарат с фискална памет и възможности съобразени с изискванията за обслужване на клиенти и за финансова отчетност в големи търговски обекти където касовият апарат може да се използва като настолен.

Касовият апарат отговаря на изискванията на Наредба H18 на Министерство на финансите, като осигурява дистанционна връзка с НАП чрез GPRS за нуждите на органите по приходите.

ПРИЛОЖЕНИЕ
• Магазини
• Супермаркети
• Аптеки и други видове търговски обекти
• Ресторанти

Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 120 x 240 x 275 mm
• Тегло - 1.49кг.
• Захранване - АС 100-240 V 50-60Hz, DC 12V/2500mA

ЕТИКИРАЩИ ПРИНТЕРИ


LP-1000H
LP-1000
е предназначен за печатане на малки по размер етикети върху термо-хартия. Той е особено подходящ за случаите, когато е необходимо да се печата еднотипно оформена информация, но части от нея лeсно да могат да се модифицират по желание на клиента.

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ
• метод на печат - линейна термо-печатаща система
• ширина на печат 72 mm / 576 точки или 54 mm / 432 точки
• разделителна способност 8 точки/mm / 203 dpi ( хоризонтално и вертикално )
• скорост на отпечатване над 100 mm/sec ( 800 точки линии/в секунда )
• брой на колоните 48 / 36 колони (font A), 64 / 48 колони (font B)
• размер на шрифта font a - 12 x 24 ( 1.5 x 3 mm ), font b - 9 x 16 ( 1.25 x 2 mm )
• кодиране на символите international code page и пълна локализация по избор
• възможност за пълна настроика на шрифтове
• печат на графика
• вид баркодове UPC-A/E, JAN(EAN), CODE39,93,128,ITF,CODEBAR
• интерфейс - сериен ( RS 232 )
• входен буфер до 128 kb
• емулация ESC/POS
• конектор за електрически сейф
• автоматично подаване на хартията
• лесен метод за поставяне на хартията
• работна температура 5 - 40c / 35 - 85% rh ( без конденз )
• температура на съхранение -20 - 60c / 10 - 90% rh ( без конденз )
• срок на експлоатация - живот на печатащата глава: 50 милиона пулса, 50 км
• живот на механизма за автоматично отрязване: 500 000 действия

Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 145 x 156 x 190 mm
• Тегло - 2кг.
• Захранване - AC 100V-240V, DC 24V

НЕФИСКАЛНИ ПРИНТЕРИ


ПОС ПРИНТЕР  EP-300

Функции
• метод на печат - линейна термо-печатаща система
• ширина на печат 72 mm / 576 точки или 52 mm / 416 точки
• разделителна способност 8 точки/mm / 203 dpi ( хоризонтално и вертикално )
• скорост на отпечатване над 100 mm/sec ( 800 точки линии/в секунда )
• брой на колоните 47/34 колони (12 х 24 шрифт A) 63/46 колони (9 х 16 шрифт B)
• кодиране на символите international code page и пълна локализация по избор
• възможност за пълна настроика на шрифтове
• печат на графика
• вид баркодове Code39, Code93, EAN13, EAN8, UPC-A, UPC-E, Interleaved 2 of 5, Codabar, Code128, PDF417

Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 145 x 195 x 121 mm
• Тегло - 1.2кг.
• Захранване - DC 24V / AC 100/240V

НЕФИСКАЛНИ ПРИНТЕРИ


ПОС ПРИНТЕР EP-1000H

Технически Спецификации
• метод на печат - линейна термо-печатаща система
• ширина на печат 76 mm / 608 точки или 52 mm / 416 точки
• разделителна способност 8 точки/mm / 203 dpi ( хоризонтално и вертикално )
• скорост на отпечатване до 50 mm/sec ( 800 точки линии/в секунда )
• брой на колоните 50 / 34 колони (12 x 24), 66 / 45 колони (9 x 16)
• размер на шрифта font a - 12 x 24 ( 1.5 x 3 mm ), font b - 9 x 16 ( 1.25 x 2 mm )
• кодиране на символите international code page и пълна локализация по избор
• възможност за пълна настроика на шрифтове
• печат на графика
• вид баркодове UPC-A/E, JAN(EAN), CODE39,93,128,ITF,CODEBAR
• интерфейс - сериен (RS 232), USB
• входен буфер до 128 kb
• емулация ESC/POS
• конектор за електрически сейф
• автоматично подаване на хартията
• лесен метод за поставяне на хартията
• работна температура 5 - 40c / 35 - 85% rh ( без конденз )
• температура на съхранение -20 - 60c / 10 - 90% rh ( без конденз )
• срок на експлоатация - живот на печатащата глава: 50 милиона пулса, 50 км
• живот на механизма за автоматично отрязване: 500 000 действия

Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 145 x 156 x 190 mm
• Тегло - 2кг.
• Захранване - DC 24V

НЕФИСКАЛНИ ПРИНТЕРИ


ПОС ПРИНТЕР EP-60H
DATECS EP-60 е ESC/POS термопринтер с широки възможности. Предназначен е за включване в комуникационни терминали, POS системи, за печат на поръчки в кухни, мокри бюфети и др. DATECS ЕP-60 позволява бързо и лесно отпечатване както на обикновен текст, така и на графични изображения по избор на потребителя – баркодове, фирмени знаци (лого) и др.

ФУНКЦИИ
• компактен и лек
• висока скорост на печат – до 130 mm/s
• лесно зареждане на термохартията
• печатащото устройство работи безшумно
• поддържа текстов и графичен печат
• предоставя възможност за печат на различни баркодове
• има вграден автоматичен нож за рязане
• комплектован е със сензори за откриване края на хартията
• притежава висока техническа надеждност и експлоатационна сигурност
• може да работи в хоризонтално и вертикално положение (окачен)

• Метод на печат: Директен термопечат
• Принтерен механизъм с автоматичен нож: CAPG247A-E Seiko Instruments
• Разрешаваща способност: 203 dpi (8 x 8 точки/mm)
• Разстояние м/у точките: По хоризонтал – 0.125 mm (8 т./mm, По хоризонтал – 0.125 mm (8 т./mm)
• Макс. широчина на печат: 54 mm / 432 точки на ред
• Брой символи на ред: 36 – за шрифтове А и С
48 – за шрифтове B и D
• Придвижване на хартията: Стъпково
• Скорост на печат (Макс.): 130 mm/s (1040 точки/сек)

ВЪЗМОЖНОСТИ
• Кабели: RS232 интерфейсен кабел, USB кабел A към B кабел
• Опция: сейф

Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 111 x 185 x 127 mm
• Тегло - 550гр.
• Захранване - АC/DC 50-60Hz 100-240V@1.3A / 24V@2A

НЕФИСКАЛНИ ПРИНТЕРИ


ПОС ПРИНТЕР EP-50Н

ЕР-50H е, предназначен за печат в различни комуникационни терминали, системи от търговски щандове, кухни, сладкарски и други цехове в ресторанти и т.н.Принтерът работи навсякъде, където разстоянията са по - големи, а времето по - малко.

ФУНКЦИИ
Предимствата на ЕР 50 са, че апаратът е малък, лек. Печатащото устройство е термопринтер, с голяма разделителна способност, дълготрайност и относително проста конструкция. Устройството има вграден входен буфер и може да отпечатва баркодове.

ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ
• термален принтер
• широчина на печат 48 мм / 384 точки
• плътност на точките 8 точки / мм (хоризонтално, вертикалноl)
• скорост на печат до 50 мм / сек
• брой на колоните 32 кол. (12 x 24, шрифт A), 48 кол. (8 x 12, шрифт B)
• бар кодове CODE 39,UPC - A, JAN (EAN)13
• интерфейс сериен (RS 232 C)
• входен буфер 64kb (2kb)
• Операционна температура 5° C до 40° C 35 - 85% RH
• Температура на съхранение - 20° C до 60° C 10 - 90% RH
• Гаранция 70 км принтерна хартия

Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 106 x 180 x 88 mm
• Тегло - 400гр.
• Захранване - DC 12V

Фискален Принтер /Мобилен/


Мобилен Фискален Принтер FMP-10KL
Функции

• Тип на обслужване: контрол на изхода на обекта, Разносна търговия
• Вид на плащане: в брой, кредит, чек, карта и 4 вида програмируеми, Алтернативна валута (EUR)
• КЛЕН: 2 GB SD карта 2G; 45 000 000 реда (1 500 000 бележки)
• Зареждане и отпечатване на графично лого;
• Отпечатване на промените в данъчните ставки;

Печат на следните отчети:
- Z- и X- отчет,
- Разширен дневен отчет
- Съкратен и детайлен отчет на фискалната памет от “дата до дата” или “от блок до блок”,
- Отчет “Оператори”,
- Отчет "Артикули"

• Вграден данъчен терминал

• ПРИЛОЖЕНИЕ: Куриерски услуги, Разносна търговия
Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 116 x 104 x 63 mm
• Тегло - 445гр.
• Захранване - AC 100 – 240V@1.3A 50/60Hz - DC 9V@1A

Фискален Принтер


Фискален Принтер FP-60KL
Функции
• Издаване на фискални бонове и данъчни фактури, служебни бонове - нормални и завъртяни на 90 градуса
• Брой програмируеми артикули: до 3 000
• Брой щандове (отдели или стокови групи): до 99 (само за програмирани артикули).
• Наименование на артикул: до 20 знака (36 знака за програмируеми артикули)
• Печат на баркод: EAN-13, EAN-8, UPC, Code 128, ITF (Interleaved 2 of5)
• Вид на данъка: ДДС, до 8 данъчни групи
• Брой департаменти (доверители): до 60 бр. Име до 62 символа.
• Брой оператори: до 16 бр. Име до 24 символа.
• Брой възможни продажби в една касова бележка: над 512 продажби
• Отстъпки и надбавки: като % и сума
• Кодови таблици: 1251 (Windows), 856 MS DOS
• Копие на бон: До 1 копие
• Брой служебни бонове (за бар, кухня и т.н.): неограничен

ТИП НА ОБСЛУЖВАНЕ
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване

• Вид на плащане: в брой, кредит, чек, карта и 4 вида програмируеми
• Графично лого: черно - бяло, 54 х 12 mm (432 х 96 точки)
• Протокол за комуникация с РС: Специализиран протокол на DATECS за комуникация по RS-232C

ПРИЛОЖЕНИЕ
• Магазини
• Ресторанти
• Супермаркети
• Хипермаркети

ВЪЗМОЖНОСТИ
• Външен клиентски дисплей (2 реда по 20 символа)
• Сейф


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 111 x 186 x 200 mm
• Тегло - 550гр.
• Захранване - AC 100-240V 50-60Hz / DC 24 V@2 A

Фискален Принтер


FP-1000KL
DATECS FP-1000KL е термопринтер с фискална памет и вграден GPRS модем, съответстващ на българското фискално законодателство. Възможностите му са съобразени с изискванията за обслужване на клиенти и финансовата отчетност. Подходящ е за работа в сферата на търговията и услугите. Работи безшумно и с висока скорост. Има вградено устройство за автоматично отрязване на отпечатаната лента. Може да управляла дисплей и касов сейф.

DATECS FP-1000KL отговаря на изискванията на Наредба H18 на Министерство на финансите, като осигурява дистанционна връзка на ФУ с НАП чрез GPRS за нуждите на органите по приходите.
Функции
Фукционални възможности

• Издаване на фискални бонове и данъчни фактури, служебни бонове - нормални и завъртяни на 90 градуса
• Брой програмируеми артикули: - до 3 000
• Брой щандове: (отдели или стокови групи): до 99 (само за програмирани артикули).
• Наименование на артикул: до 2 реда по 30 знака (36 знака за програмируеми артикули)
• Печат на баркод : EAN-13, EAN-8, UPC, Code 128, ITF (Interleaved 2 of5)
• Вид на данъка: ДДС, до 8 данъчни групи
• Брой департаменти (доверители): до 60 бр. Име до 62 символа.
• Брой оператори: до 16 бр. Име до 24 символа.
• Брой възможни продажби в една касова бележка: над 512 продажби
• Отстъпки и надбавки:като % и сума
• Кодови таблици: 1251 (Windows), 856 MS DOS
• Копие на бон: До 1 копие
• Брой служебни бонове (за бар, кухня и т.н.): неограничен

ТИП НА ОБСЛУЖВАНЕ
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
• в брой, кредит, чек, карта и 4 вида програмируеми
• алтернативна валута (EUR)

Графично лого черно - бяло, 54 х 12 mm (432 х 96 точки)

Протокол за комуникация с РС
• Специализиран протокол на DATECS за комуникация по RS-232C

ПРИЛОЖЕНИЕ
• Магазини
• Ресторанти
• Супермаркети
• Хипермаркети


ВЪЗМОЖНОСТИ
• Външен клиентски дисплей
• Касов сейф


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 145 x 190 x 114 mm
• Тегло - 2кг.
• Захранване - AC 100 - 240V, 1.3A, 50/60Hz - DC 24V, 2A, 48W

Фискален Принтер /За вграждане/


SK1-31F

КИОСК Принтер за враждане


Първите фискални киоск принтери в България

В края на май започна инсталирането на фискални киоск притери, произведени от Датекс в платежните терминали "CashTerminal" на фирма "Интеркапитал Груп". Принтерите напълно отговарят на новата Наредба 18 за дистанционна връзка с НАП и са специализирани за вграждане в апарати за самообслужване като платежни терминали, паркинг автомати, бензиноколонки на самообслужване и много други.
Датекс е традиционен производител на фискални устройства като касови апарати и фискални принтери и е с най-много одобрени устройства, съобразени с новите изисквания за дистанционна връзка с НАП.

ФУНКЦИИ
• КЛЕН: 2 GB
• Автоматично отрязване на касов бон
• Зареждане и отпечатване на графично лого
• Отпечатване на промените в данъчните ставки

Печат на следните отчети
• Z- и X- отчет,
• Разширен дневен отчет
• Съкратен и детайлен отчет на фискалната памет от “дата до дата” или “от блок до блок”
• Отчет “Оператори”,
- Отчет “Артикули”

• Вграден данъчен терминал
• Тип на обслужване: Киоск / устройство на самообслужване
• Графично лого: черно - бяло, 72 x 12mm (576 x 96 точки)
• Протокол за комуникация с РС: Специализиран протокол на DATECS за комуникация по RS-232C

Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 127 x 146 x 89 mm
• Тегло - 630гр.
• Захранване - AC 100 - 240V, 50/60Hz / DC 24V/2A

Фискален Принтер


FP-2000KL
Функции
Тип на обслужване
- контрол на изхода на обекта
- каса, обслужваща един щанд
- сервитьорско обслужване

ВИД НА ПЛАЩАНЕ
- в брой, кредит, чек, карта и 4 вида програмируеми
- алтернативна валута (EUR)

• Издаване на фискални бонове и данъчни фактури, служебни бонове
• Брой програмируеми артикули: - до 3 000
• Брой щандове: (отдели или стокови групи): до 99 (само за програмирани артикули).
• Наименование на артикул: до 2 реда по 30 знака (36 знака за програмируеми артикули)
• Печат на баркод : EAN8, EAN13, Code 128, ITF(Interleaved 2 of 5)
• Вид на данъка: ДДС, до 8 данъчни групи
• Брой департаменти (доверители): до 60 бр. Име до 62 символа.
• Брой оператори: до 16 бр. Име до 24 символа.
• Брой възможни продажби в една касова бележка: над 512 продажби
• Отстъпки и надбавки:като % и сума
• Кодови таблици: 1251(Windows table)/ MS-DOS Table (851)
• Копие на бон: До 1 копие
• Брой служебни бонове (за бар, кухня и т.н.): неограничен


Възможности
ПРИЛОЖЕНИЕ

- Магазини
- Ресторанти
- Супермаркети
- Хипермаркети

• Външен клиентски дисплей (2 реда по 20 символа)
• Сейф


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 147 x 207 x 147 mm
• Тегло - 2кг.
• Захранване - AC 100 - 240V@1.3A, 50/60Hz - DC 24V@2.1A

Фискален Принтер


Фискален Принтер FP-700KL
Функции

Печат на следните отчети:
• Z- и X- отчет,
• Разширен дневен отчет,
• Съкратен и детайлен отчет на фискалната памет от “дата до дата” или “от блок до блок”,
• Отчет “Оператори”,
• Отчет “Артикули”

• КЛЕН 2 GB
• Зареждане и отпечатване на графично лого
• Отпечатване на промените в данъчните ставки
• Вграден данъчен терминал
• Фискална памет: 4 Mb Flash
• Програмируеми артикули: 3000
• Общ брой фискални записи: 4000
• Печат на баркод: EAN8, EAN13, Code 128, ITF(Interleaved 2 of 5)


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 150 x 185 x 130 mm
• Тегло - 1.64кг.
• Захранване - AC 100-240V@1.3A, 50/60Hz - DC 24V@2A

Фискален Принтер


FP-550KL
DATECS FP-550 KL е термопринтер с фискална памет и вграден GPRS модем, съответстващ на българското фискално законодателство. Възможностите му са съобразени с изискванията за обслужване на клиенти и финансовата отчетност. Подходящ е за работа в сферата на търговията и услугите. Работи безшумно и с висока скорост. Има вградено устройство за автоматично отрязване на отпечатаната лента. Може да управляла дисплей и касов сейф.

DATECS FP-550 KL отговаря на изискванията на Наредба H18 на Министерство на финансите, като осигурява дистанционна връзка на ФУ с НАП чрез GPRS за нуждите на органите по приходите.


ФУНКЦИИ
Фукционални възможности
• Издаване на фискални бонове и данъчни фактури, служебни бонове - нормални и завъртяни на 90 градуса
• Брой програмируеми артикули: - до 20 000
• Брой щандове: (отдели или стокови групи): до 99 (само за програмирани артикули).
• Наименование на артикул: до 2 реда по 30 знака (36 знака за програмируеми артикули)
• Печат на баркод : EAN-13, EAN-8, UPC, Code 128, ITF (Interleaved 2 of 5)
• Вид на данъка: ДДС, до 8 данъчни групи
• Брой департаменти (доверители): до 60 бр. Име до 62 символа.
• Брой оператори: до 16 бр. Име до 24 символа.
• Брой възможни продажби в една касова бележка: над 512 продажби
• Отстъпки и надбавки:като % и сума
• Кодови таблици: 1251 (Windows), 856 (MS DOS)
• Копие на бон: До 1 копие
• Брой служебни бонове (за бар, кухня и т.н.): неограничен

ТИП НА ОБСЛУЖВАНЕ
• контрол на изхода на обекта
• каса, обслужваща един щанд
• сервитьорско обслужване

Вид на плащане
• в брой, кредит, чек, карта и 4 вида програмируеми
• алтернативна валута (EUR)

Графично лого черно - бяло, 54 х 12 mm (432 х 96 точки)

Протокол за комуникация с РС
• Специализиран протокол на DATECS за комуникация по RS-232C

ПРИЛОЖЕНИЕ
• Магазини
• Ресторанти
• Супермаркети
• Хипермаркети


ВЪЗМОЖНОСТИ
• Външен клиентски дисплей (2 реда по 20 символа)
• Сейф


Размери / Тегло / Захранване
• Ш x Д x В - 128 x 359 x 162 mm
• Тегло - 2.3кг.
• Захранване - AC 100-240V, 1.5A, 50/60Hz - DC 24V, 2A

Фискален Принтер


FP-3550/51KL

Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Майсторите.com | AutoPlanet1.com | Монтана | Силистра Онлайн | Сандански | Видин Online | ITni News | Компютърни уроци | ОколоСвета.com | Автокозметика ATAS | Стара Загора
0.91805