За нас

РЕСТОРАНТ


Ресторантът на хотел „Еделвайс“ предлага на вашето внимание премерено меню от вкусове и разнообразие, съобразено с предпочитанията на българския апетит, националната кухня и съвременните кулинарни тенденции.

Грижата за добре поднесената храна, красиво презентираната чиния, балансирания вкус и аромат, качествените и пресни продукти, от които се приготвят ястията и подходящото количество са част от нашето семейно разбиране за гостоприемство и отношение към гостите ни.

Надяваме се преживяването, което ще ви поднесем с храната да ви достави радост и удоволствие!

Добре дошли сте винаги! Очакваме ви!

РАБОТНО ВРЕМЕ
четвъртък, петък, събота и неделя
от 7.00 до 24.00 часа

 

ХОТЕЛ


Хотел „Еделвайс“ разполага с 12 двойни стаи и 6 апартамента, от които 1 VIP, 1 бизнес апартамент и 4 апартамента подходящи за семейства.

Ресторант "Еделвайс" разполага с 60 места и 80 заедно с терасата. Лоби барът, паркингът също са съобразени с капацитета на хотела. Навсякъде в хотела има достъпен безжичен (WiFi) интернет.

СПА центърът е безплатен за гостите на хотел „Еделвайс“. Широката и светла сауна, джакузи и релакс центърът са с прозорци и изглед към поляната и снега навън през зимата. СПА центърът предлага още парна баня, контрастен душ с ледогенератор и масажният център.

За бизнес и семинари хотел „Еделвайс“ има оборудвана с LED мултимедия конферентна зала с 40 места.

За децата е обзаведена специална стая за игри, пълна с играчки, която е разположена на едно ниво с

Винарната и Игралната зала с фото-музей, с изход към зелената поляна и горския парк около хотела.

Спокойствие, тишина и релакс са ключовите думи, които описват хотел „Еделвайс“ в подножието на връх Бузлуджа.

НАШАТА ИСТОРИЯ


На 23 август 1981 г.,  държавният глава на НРБ Тодор Живков открива най-големия идеологически паметник на Балканите - Дома паметник „Бузлуджа“. В архитектурата и оформлението му участват най-големите архитекти, художници и скулптори на България.

В подножието на монументалния венец на българската култура и идеология, Партията - държава изгражда почивен дом за държавното ръководство и културния елит. Правителствената резиденция става любимо място на Людмила Живкова  - дъщерята на Държавния глава. В този дом се събирали всички видни писатели, художници, поети, музиканти, журналисти, актьори и творци на времето.

ДОБРЕ ДОШЛИ!

Вие сте гости в реновирания шедьовър на планинската архитектура на България от края на XX век. В орнаментите и украсата оставят своя отпечатък най-видните български майстори на 80-те.

Емблематичните дърворезби в резиденцията са изработени от най-големия художник-дърворезбар у нас проф. Антон Дончев. С много внимание и грижа, почти изцяло на ръка възстановихме дърворезбите и опушените стъклописи на витражите, запазихме архитектурната и художествена стойност на интериора.

Разчупените зали на нива, широките прозорци с изглед към планината, масивното дърво, уютните стаи и балкони реставрирахме с прецизна точност и уважение към непреходността на красотата и изяществото.

В Хотел „Еделвайс“ ще ви посрещнем в президентския апартамент на Държавния глава. Обзаведохме го в ненатрапчив лукс, защото знаем, че Първият е бил скромен в бита си.

Ще ви разкажем историята на Дома-паметник  „Бузлуджа“ в нашата зала-музей с фотографии.

В залата с витражите, която днес превърнахме в изискана винарна, ще се потопите в тайнството на бохемата на българския културен елит на XX век. Винарната предлага специална авторска селекция на най-добрите вина, произведени в България през последните 10 години. В компанията на превъзходно отлежало вино ще вдишате и глътка от старата атмосфера на многопластови дискусии за възвишено изкуство, световни достижения на културата и духовността отвъд границите на обозримото, към които са имали афинитет и отношение мистичната Людмила Живкова и нейните приятели. 

Неслучайно, точно тук под Бузлуджа е бил построен този център за духовни и културни мистерии на творците на България през XX век. Тук е сърцето на Долината на розите и тракийските царе, разположена между Казанлък и Шипка една все още неизследвана докрай съкровищница на история и култура, препълнена с богатства -безценни и загадъчни.

Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.97828