Състави

Ансамбъл "Гъдулица"


Обичта към фолклора, търсенето на нови творчески хоризонти , реализация на таланта  – това е  основната   идея  на творческия проект „  ФА „Гъдулица”. Ансамбълът е създаден през 2013 година  към НЧ „Възродена Искра”. Идеята за „Гъдулица”  е на художествения ръководител  Димитър Гайдаров , който е и основател,  и преподавател във фолклорните  музикални паралелки на СОУ „Екзарх Антим Първи”. 
Димитър Гайдаров е възпитаник на Средно музикално училище – Котел и на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив,  където завършва оркестрово и хорово дирижиране и  ръководител на фолклорни състави. Гайдаров е основател на първия детски фолклорен театър в България – „ Показалец“. През годините той е ръководител на редица фолклорни състави, диригент в  ДЮФА „ Загорче“ – Стара Загора, на хор и оркестър към  СОУ „ Екзарх Антим Първи“, на хорове и оркестри в Асен, Бузовград, Копринка, Розово. Носител е на множество призови награди и отличия от национални и международни конкурси.

ФА „ Гъдулица“ е носител на златен медал и „ Златен Орфей“ в Националния шампионат по фолклор във Велико Търново през 2014 година и носител на званието „ Абсолютен национален шампион по фолклор“ за 2014г. Ансамбълът е два пъти носител на златен медал и „ Златен Орфей“ и  европейски шампион по фолклор в Европейския шампионат по фолклор в Несебър през 2014г и в Бургас през 2015 година. „ Гъдулица“ завоюва първо място във Фолклорния събор на Рожен през 2015г. В творческата визитка на ансамбъла се вписват и множество индивидуални призови награди на неговите изпълнители.

Школа по класическа китара - преподавател Стефан Христов


Обучение по китара, като нещо повече от забавление.

Балетна школа "Грация"


Балетна школа „Грация” е създадена през 1981 год. През 1982 г. на база балетната школа е сформиран Представителен балетен ансамбъл. Инициатор и организатор в създаването на балетната школа от нов тип и по-късно на представителния ансамбъл е опитната педагожка и хореограф, възпитаничка на днешния Московски университет по култура и изкуства Алла  Ангелова.

Забележителната формация е  аплодирана в Полша, Русия-град Мичуринск, Москва,Санкт- Петербург,  Словакия, Франция, Китай, Македония.
Балерините от ансамбъла неведнъж са лауреати  от регионални, национални и международни фестивали и конкурси в страната и чужбина. През последните 12 години балетна школа и представителен ансамбъл „Грация” са получили следните награди :
•    1999 г., Пловдив - „Специална награда за цяла фестивална програма” на Международен балетен фестивал „С любов за танца”.
•    2000 г., Балчик -  Първо място в номинация „Съвременна хореография”.
•    2003 г.,  Пловдив -  Гранд при на Международен детски балетен фестивал „С любов за танца”.
•    2007 г., Пловдив - Първо място за цялостна програма в Международен балетен фестивал „С любов за танца”.
•    2008 г., Хасково - Първо място в номинация „ Класически танц” на Национален фестивал на камерния танц.
•    2008 г.,  Варна – Гранд при за изпълнителско майсторство на Национален фестивал за модерен балет.
•    2008 г., Несебър - Първо място в номинации „Класически танц”, „ Мажоретен танц” и „Съвременна хореография”, Първо място за индивидуално изпълнение на  Международния фестивал „ Слънце, радост, красота”.
•    2009 г., Санкт Петербург, Русия - Гранд при и награда в номинация  „Класически танц” на VIII международен фестивал на хореографското творчество „Адмиралтейская капель”.
•    2009 г.,  Санкт Петербург, Русия  - Награда и Диплом за лауреат първа степен на детските симпатии на VIII международен фестивал на хореографското творчество „Адмиралтейская капель”.
•    2009 г., Банско – Гранд при на Международен фестивал „Утринна звезда”
•    2010 г., Несебър – Първо място в номинации „Характерни танци” и „Съвременна хореография” на Международния фестивал „ Слънце, радост, красота”.
•    2010 г., Банско – Първо място  в номинации „Характерни танци” и „Съвременна хореография” на Международен фестивал „Утринна звезда”.
•    2010 г., Слънчев бряг – Първо място в номинации „Танцово шоу” ” и „Съвременна хореография” на Международен фестивал „Танцуващи звезди”.
•    2011 г., Казанлък – Първо място в номинации „Класически танц”, „Характерни танци” и „Модерен балет” на Национален конкурс за танцово изкуство.

Танцово студио


Това е мястото, където вашите деца се докосват до магията на танца. Усъвършенстват знанията за танца, развиват и доразвиват танцувалния си талант. Паралелно изграждат в себе си дисциплината и отговорността към колектива. Работи се върху музикалната ритмичност, координацията на движенията и умението да танцуват.

Художествен ръководител:
Гергана Начева – GSM 0898 85 59 39

Гергана Начева - инструктор на курс по Zumba


Гергана Начева танцува балет от 6 годишна възраст. Завършва висшето си образoвание в Музикалната Академия "Панчо Владигеров" със специалност - балетен педагог и хореограф. 5 години е преподавател в детска танцова школа в Гърция. Създава своя школа за балет, модерни танци и хип-хоп " Финес" в Казанлък. Повече от година е зумба инструктор ,а от съвсем скоро и инструктор по Steel combat i Steel tonic. Гери е първият лицензиран зумба инструктор в Казанлък и води своя клуб вече близо 2 години. Зумба клуба се радва и на множество изяви и участия - като Фестивала Fanta Dance Stage v Stara Zagora, On! Fest - София, Празник на розата - Казанлък. Гери също така участва и като зумба инструктор в мастер класовете заедно с Бетси Допико и Нейтън Блейк - инструктори от САЩ, част от екипа на създателя на зумба Бето Перез. Работила е с Айшегюл Демирсоу - Турция, Адела Якоб Румъния, както и с много  от българските инструктори.

Клуб по Винг чун


Клуб по паневритмия


ПАНЕВРИТМИЯ за всички възрасти

Движениe, музика и стихове, хармония, физическо и духовно здраве, подмладяване, самоусъвършенстване

Паневритмията обединява в себе си музика, поезия, движение и мисъл в хармонично цяло.

Паневритмията съдържа дълбока философия – в нея чрез движение и музика са изразени ключови моменти от психическото и духовното развитие на човека. Тази практика е средство за самоусъвършенстване, разширение на съзнанието и придобиване на добродетели.

Клуб за български народни танци


Театрално студио United avangard artist


Смесен камерен хор Севтополис


Смесен камерен хор "Севтополис" е създаден през 2002 г. към Военен клуб в гр. Казанлък. За кратко време хорът се утвърждава в концертния живот на града и участва в национални фестивали на военните клубове, като всяка година печели престижни награди и най-вече признанието на публиката. Изнася концерти в Храм-паметник "Рождество Христово" гр.Шипка, както и в църквите в гр. Казанлък. През 2004 година хорът изнася концерти в Българската екзархия в Истамбул. През август 2005 хор „Севтополис” изнася съвместен концерт с Хор „Мозаик” от Швеция, а през май 2008 година с Dutch Travel Choir от Холандия в градската художествена галерия-музей. През ноември 2006 година хорът участва в XXII хоров фестивал в гр. Солун, Гърция.

През август 2008 година хор „Севтополис” представя изключителните си певчески възможности завоювайки първо място в категория Смесени хорове (при участие на 60 хорови състава) на Първия Международен хоров фестивал в Охрид, Македония. През 2008 година следва концерт в българския храм „Св. Георги” , а през 2011 година в храма „Св.Св. Константин и Елена” в Одрин, Турция. През 2009 година е участието на хора в първия международен хоров фестивал в Анталия, Турция, от където се завърна с трета награда (без присъдена първа награда). В продължение на четири последователни години (2006, 2007, 2008 и 2009) хор „Севтополис” участва в музикални празници „Петко Стайнов” в гр. Казанлък. През 2010 година, след предварителна селекция от организатора, хорът получи лична покана да участва в Експо роза 2010 в гр. Грас, Франция с два самостоятелни концерта в катедралния храм на града.

От 2010 година хорът е към НЧ „Възродена искра – 2000”. През май 2011 година хорът е отличен с награда за най-добре представил се колектив в Общински преглед на художествената самодейност, а през юни, в рамките на празника на розата в Казанлък, хор „Севтополис” изнесе съвместен концерт с хор „Кантифолия” от гр. Грас, Франция. През същия месец той участва и в петия международен хоров фестивал „Хармония” в гр. Харманли.

Хор „Севтополис” е носител и продължител на традициите на казанлъшката хорова школа. Хорът и неговата диригентка са изградили богат и разнообразен репертоар. Той включва произведения на български и западноевропейски композитори, обработка на български фолклор, негърски спиричуъли и композиции от новото време.

Участниците в хора са с различни професии, но ги обединява любовта към музиката.
Диригент и основател на хор "Севтополис" е г-жа Дора Кошева - възпитаничка на АМТИИ гр. Пловдив. От 1985 г. тя работи в Хоровата школа при читалище "Искра" гр. Казанлък. Била е диригент на Хор на момчетата и Подготвителен детски хор. Работи в смесен хор "Петко Стайнов" и е негова дългогодишна солистка. От 1999 г. до 2003 г. е диригент на Детски хор "Искра". Като диригент в Хоровата школа г-жа Дора Кошева е участвала в много републикански и международни фестивали и конкурси в Гърция, Финландия, Чехия, Русия, Дания, Унгария и др.

Курс по английски език за възрастни


Обучението по английски език за възрастни и ученици при НЧ „Възродена искра – 2000” се организира и осъществява от Дружество за разпространение на знание Стара Загора – клон Казанлък.

Дружеството участва в Европейски програми за развитие на човешките ресурси по направление чуждо езиково обучение. Организира курсове за повишаване подготовката на ученици по философия, български език и литература. Извършва обучение на счетоводители и валутни касиери и провежда курсове по компютърна грамотност.

За справки и информация: GSM: 0895 97 79 38; тел.: 0431 / 7-51-57

Школа AMARANT - английски език за деца и ученици


Езикова школа „Амарант” е основана през 2010 г. от Янка Маркова-Иванова, завършила българска филология (бакалавърска степен) и английска филология (магистърска степен). Обучението се осъществява целогодишно от 1 октомври до 15 или 30 юни в зависимост от програмата на учениците. Използва се учебна система, по която учениците работят в училище. Хорариумът е 108 часа годишно. Езиковите курсове за ученици включват както подготовка и помощ за училище, така и подходи за развиване на четирите основни умения в обучението по чужд език - слушане, писане, говорене, четене. Обучаващите се се възползват от възможността за активно участие в различни проекти по E-Twinning и други международни инициативи за образователен и културен обмен, както и за комуникация с англоговорящи доброволци от европейски държави и от САЩ.

За контакти: Янка Маркова- 0879 234 652; Николай Иванов (заместник-учител за 2011-2012 г.) 0895 260 607

Школа по пиано и забавна песен


Школата по пиано и забавна песен има за цел да събуди интереса и приобщи желаещите към голямото семейство на музиката. Може да се получи специализирано музикално образование по инструмента пиано. Приоритет е успешното развиване на музикалния талант и включване в конкурси и концерти в зависимост от индивидуалния етап на професионално развитие. Художествен ръководител: Мариана Мъгева – GSM 0889 555 257; тел. 0431 / 7 00 46

Награди за 2013 год.

Весела Паунова
1. 3-то място на Националния конкурс ,, С песен да възродим доброто” - Казанлък – 15 - 16.03.2013г.
2. 3-то място в категория пиано и 3-то място в категория фолклор в  Нацоналния конкурс ,,Орфеево Изворче”- гр.Стара Загора – месец март 2013г.
3. 2-ро място за песен на Мими Иванова ,,С песните на Мими Иванова на Националния конкурс,,15 лалета”- гр. Хисаря - 03.05.2013г.
4. 3-то място на Националния младежки конкурс,,15 лалета”- гр.Хисаря - 01.05.2013г. и Покана за участие в Международния фестивал на изкуствата  за деца и младежи ,, Ние –XXJ век” Слънчев бряг 23 - 30.08.2013г.
5. 1-во място за забавна песен  в Националния музикален конкурс ,,Орфеева дарба” гр.София –15 - 24.03.2013г. и Покана за участие в VI-ти Международен музикален конкурс ,,Орфей в Италия”, който се проведе от 09 - 15.09.2013г. в гр Лидо де Йезоло.
6. 1во място за забавна песен на XIV Международен детски фестивал,,Слънце, радост, красота” гр.Несебър – 15 - 19.06.13г.
7. 3то място на VI-ти Международен музикален конкурс ,,Орфей в Италия”, гр Лидо де Йезоло 09 - 15.09.13г.
8. Специална награда от Национален конкурс за детско творчество,,С обич творим добро”- гр. Пловдив - 20.10.2013г.

Кристиан Боюклиев - пиано
- 1 во място на Нацоналния конкурс ,,Орфеево Изворче”- гр.Стара Загора – месец март 2013г.
Лауреат на Международна музикална академия – гр. Габрово – месец юли 2013г.

Николай Дончев - пиано
- 3то място на XIV Международен детски музикален фестивал ,,Слънце, радост, красота” гр. Несебър-15-19.06.2013г

Ева Йорданова- пиано
- 2 ро място на Национален клавирен конкурс „Милчо Петров” гр. Пловдив - 02.06.13г.

Награди за високи художествени постижения на преподавателя:
1.Националния музикален конкурс ,,Орфеева дарба” гр.София –15 - 24.03.2013г
2.С песните на Мими Иванова на Националния конкурс ,,15лалета”- гр.Хисаря - 03.05.2013г.
3. XIV Международен детски фестивал ,,Слънце, радост, красота” гр.Несебър – 15 - 19.06.
4. VI-ти Международен музикален конкурс ,,Орфей в Италия”, гр Лидо де Йезоло 09 - 15.09.13г.

Школа за изобразително изкуство


Школа “Ренина” - В света на изобразителното изкуство с Ренина Лекова

Живопис, Графика, Скулптура, Конструиране  и Приложни изкуства
изложби, пленери, конкурси

В ИЗКУСТВОТО НЯМА  ВЪЗРАСТ, ПОЛ, РАСИ И РЕЛИГИИ!

ВАЖНО Е ЖЕЛАНИЕТО И НЕГОВАТА СИЛА!

Искате нещо ново и различно.

Имате нужда от разнообразие.

Имате професионални интереси в областта на Изобразителното изкуство.

Искате да избягате от сивото ежедневие и проблемите.

Искате да развиете себе си в непозната, но желана за Вас област от света на

Изобразителното изкуство.

ПОСЕЩАВАЙТЕ  ШКОЛА “РЕНИНА”

Намира се в сградата на читалище “Възродена Искра – 2000”
/зад пощата/

GSM 0898809322

За връзка с нас
Адрес:
Казанлък, ул. „Георги Бенковски” 11 0431 75157, 0885141434 Мариана Янкова
Следвай ни по мрежите:
  • Следвай във Facebook
Намери ни тук:
Публикувано в категории:
Тагове:
грешна или непълна информация? вход
Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Майсторите.com | AutoPlanet1.com | Монтана | Силистра Онлайн | Сандански | Видин Online | ITni News | Компютърни уроци | ОколоСвета.com | Автокозметика ATAS | Стара Загора
0.14801