За нас

ОУ "Георги Кирков" е едно от малкото училища в региона, което може наистина да се похвали с уютни и ремонтирани учебни стаи. Училището е със 100% обновена база, има мултимедии и компютри с интернет във всяка стая, както и специализиран кабинет по изобразително изкуство.

В ОУ "Георги Кирков" се обучават 396 деца, а специалистите, преподаватели, които ги обучават са 29. Тук се намира и единственото в региона модерно игрище за тенис на корт.

Основно училище "Георги Кирков" отваря врати и посреща своя първи випуск на 15 септември 1960 година в град Казанлък.

Построено е с държавни бюджетни средства и от самооблагането на жителите на града. Първи директор е Богдан Богданов, а заместник-директор е Здравка Герова.

Днес кирковските ученици са част от глобалната мрежа за модерно обучение - учат в кабинети с IP камера, компютър, мултимедия и интерактивна дъска в приятна естетическа среда, разполагат със съвременна спортна база. Това допринася за добрите изяви на учениците - те участват в различни извънкласни форми и винаги са сред първенците в математически и лингвистични състезания, в ученически олимпиади и викторини, в музикални и литературни конкурси.

Гордост на училището са волейболните отбори на момчета и момичета, които в последното десетилетие неизменно са сред първите в страната.

Много от нашите възпитаници са реализирани научни работници в страната и извън нея, търсени и предпочитани лекари, учители, инженери, юристи, успяващи бизнесмени и специалисти.
    
Пред своята 60 годишнина училището се гордее с достиженията си - със съхранената памет за миналото, с достойното си настояще и увереност в своето бъдеще.

За връзка с нас
Адрес:
Казанлък, гр. Казанлък, ул. ”Ст. Михайловски”16 0431/ 6-21-56 и 6-35-40 Канцелария, ОУ Георги Кирков
Следвай ни по мрежите:
  • Следвай във Facebook
Намери ни тук:
Публикувано в категории:
Тагове:
грешна или непълна информация? вход
Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.53086