За нас

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм е призната за една от най-престижните гимназии в град Казанлък. Нашите ученици се радват на изключителен професионален и обществен успех. Главна стратегическа цел на директора Антони Илиев и неговият екип е гимназията да продължава да бъде училище за подготовка на високомотивирани ученици, място за творчество и труд, без агресия и без противообществени прояви; училище, което да формира, с помощта на семейството, свободни и отговорни личности, знаещи и можещи, конкурентни в познанията си по всички учебни предмети.

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм разполага със съвременна материална база, която се стремим ежегодно да разширяваме и модернизираме.

Сградата на ПГЛПТ разполага с 20 учебни стаи и кабинети, изцяло санирана, газифицирана и с нова дограма на прозорците. Училището разполага с:

Компютърни кабинети

За учебни цели са обзаведени три компютърни кабинета. Във всички кабинети и класни стаи са монтирани мултимедийни системи. В сградата е изградена безжична интернет връзка, което дава възможност на учителите да прилагат интерактивни методи на обучение.

В централното фоайе е разположена видеостена, на която се излъчват специални учебни програми.

Иновативен кабинет по туризъм – най-новият в ПГЛПТ. Той е изграден за нуждите на учениците в направление „Туризъм“.

Две модернизирани учебни кухни и учебен бар със зала за сервиране.

Училищен микробус за нуждите на учебните практики, състезания и екскурзии.

Физкултурен салон и фитнес зала. Спортна площадка с няколко игрища.

На разположение на учениците е библиотека, която непрекъснато се обновява с художествена и научна литература

Училищен парк, който днес разполага с над 150 дървета от 27 вида. Традиция в гимназията е почистването, опазването, обогатяването и поддържането на училищния парк. Така освен формирането на трудови навици, у учениците се възпитава любов към природата и осъзнаване на значимостта на всяко живо същество в нея.

Модерната материално-техническа база позволява формирането на активни, самостоятелни и отговорни личности. Във всяка класна стая има компютър с необходимите за отделните дисциплини периферни устройства и достъп до интернет. Това позволява учениците да са активната страна в учебно-възпитателния процес. Под вещото ръководство на квалифицирания педагогически колектив се развиват интелектуалните и творческите заложби на будните любознателни ученици.

С цел осигуряване безопасността на учениците, сградата на училището е оборудвана с  камери и се осъществява непрекъснато видеонаблюдение.

Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.75519