Какво предлагаме

СНЦ „СК Аргус ММА“ предлага тренировки по ММА, Граплинг и Функционален Фитнес

Изискуема минимална възраст на трениращите – 7 години.

 

Бразилско Джу Джицу / Граплинг

Бразилското Джу Джицу /БДжДж/ е бойно изкуство и спорт, което се фокусира върху Граплинга, и по-специално играта на земя. Изкуството произхожда от Японските Бойни Изкуства – Традиционно Джу Джицу и Кодокан Джудо, и се заражда в началото на 20 век, когато в Бразилия с тези спортове започват да се занимават братята Карлос и Хелио Грейси, които в крайна сметка видоизменят и подобряват много от вече известните техники от тези бойни изкуства.

БДжДж е базирано на концепцията ,че физически по-слаб човек може успешно да се защити срещу по-силен и по-тежък противник. Основната цел в БДжДж е скъсяването на дистанцията и пренасянето на двубоя на земята чрез различни техники за събаряне, където използвайки техники за контрол, ключове на ставите и задушаващи захвати ,практикуващият да успее да накара противника да се предаде без да се налага да го удря или да му нанася други трайни щети.

Под „Граплинг“ се има в предвид всеки един стил или смесица от стилове, които включват техники за контролиране, доминиране и подчиняване на опонента ,без да се използват удари, като за целта се използват събаряния, техники за контрол, ключове на ставите, задушаващи техники и др.

Основната разлика между Граплинг и БДжДж идва от наличието или липсата на тренировъчна униформа /Ги/.

В БДжДж се използва тренировъчна униформа /Ги/,което позволява множество варианти на захвати , оттам и голямо разнообразие на техниките ,които се използват.

В Граплинг или БДжДж Ноу Ги / Без Ги/ в тренировъчния процес вместо Ги, се използват шорти и тениска.

Това ограничава в известна степен броя на използваните техники, но за сметка на това играта е по-динамична и бърза.

Граплинг е една от основните дисциплини в Смесените Бойни изкуства /ММА/.

 

Смесени Бойни изкуства /ММА/

Смесените Бойни изкуства /ММА/ са пълен контакт боен спорт, който включва в себе си множество техники от различни Бойни изкуства.

Използваните бойни техники в ММА могат да бъдат разделени в две основни направления:
1. Ударни техники – удари с ръце, крака, колена и лакти, и комбинация от тях
2. Граплинг техники – събаряния, техники за контрол, ключове на ставите и задушаващи захвати

Обучението по ММА включва изучаването на основни техники от Кик Бокс, Муай Тай, Борба и Граплинг.
 

 

Функционален Фитнес

Тренировката по Функционален Фитнес се базира на Метода на Високо Интензивните Интервални тренировки /ВИИТ/. По своята същност представлява Кръгова тренировка ,която включва  упражнения с тежестта на тялото, пудовки, медицински топки, Бойно въже, Bulgarian Bag, TRX Ленти, ластици, свободни тежести, въже за дърпане, гума за обръщане, упражнения с чукове, въже за набиране.

Основният принцип на натоварване при самата тренировка е:
- редуване на упражнения с висок интензитет и кратък период на почивка
- редуване на упражнения с висок и нисък интензитет

Тренировката по Функционален Фитнес е подходяща както като самостоятелна спортна активност, така и като допълнение към Конвенционалния Фитнес или друг вид спорт.

Към каталога Искаш да си тук? Включи се.

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Майсторите.com | AutoPlanet1.com | Монтана | Силистра Онлайн | Сандански | Видин Online | ITni News | Компютърни уроци | ОколоСвета.com | Автокозметика ATAS | Стара Загора
0.71647