12:16 | 23 юни 15 3806

Експертна комисия ще обследва срутването на стена в ПМГ и ще направи предписания за последващи мерки

Експертна комисия ще обследва срутването на стена в ПМГ и ще направи предписания за последващи мерки / Новини от Казанлък

В тридневен срок началникът на РО НСК – Стара Загора при РДНСК – Югоизточен район, ще издаде заповед за сформиране на Експертна комисия, която да направи необходимите обследвания на мястото, където се срути стена и част от крилото на ПМГ „Никола Обрешков“ при извършване на строителни дейности за изграждане на Националния център по природо-математически науки. Комисията ще набележи и мерки за по-нататъшни действия по самата сграда. Назначаването на комисията е съгласно изискванията на Наредба 1 на МРРБ за обследване на аварии в строителството. Съгласно същата наредба в срок от 24 часа в РО НСК трябва да бъде представен и Констативен протокол за случилия се строителен инцидент.

Срещата се проведе в Община Казанлък, на която от страна на общината присъстваха кметът Галина Стоянова, заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева, главният инженер Сабина Владимирова, арх. Стефанка Духнева, инж. Кънчо Христов. Присъстваха представители на РО НСК, водени от началника на инспекцията инж. Женя Пеева, представител на строителния надзор СН „ГИД-Г Консулт“ инж. Стефка Райнова.Община Казанлък е възложител на обекта. Изпълнител на дейностите е Строителна компания „Загора“, която бе представлявана от изпълнителния директор инж. Ирина Динева. Проектант на новата сграда на националния център е „Главпроект 1946“ с представители инж. Иван Маринкьов и арх. Георгиева.
Още вчера, след първоначалното падане на външната стена на първия етаж в източното крило на сградата, Община Казанлък предприе всички необходими мерки за обезопасяване на района, като бе спряно газоподаването към сградата на училището, ел. захранването, водоснабдяването. Затворена бе съседната улица „Орешака“, осигурено бе нощно осветление с прожектори и денонощна охрана на обекта.

В източното крило на ПМГ „Никола Обрешков“ не са водили учебни занятия. По време на инцидента няма пострадали ученици, учители, работници, граждани. Мерките за безопасност продължават да са в сила.

На срещата с РО НСК в Казанлък присъства и директорът на ПМГ „Никола Обрешков“ Красимир Дамянов. Учениците от гимназията ще водят учебни занятия в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ до завършване на тази учебна година.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

10335 | 17 юни 2024

Випуск 2024 на ПГЛПТ получи своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация

6840 | 19 юни 2024

В с. Габарево мъж предаде доброволно гладкоцевна ловна пушка и 4 бр. боеприпаси, незаконно притежавани

6300 | 18 юни 2024

Село Енина с дълга програма за празника на билките - Еньовден

6047 | 19 юни 2024

Жена пострада при катастрофа на пътя Средногорово – Бузовград

5950 | 21 юни 2024

Младежи от Полша, Португалия, Испания и България помагат на Шипка

5113 | 17 юни 2024

РЗИ организира в област Стара Загора безплатни изследвания за туберкулоза

5000 | 17 юни 2024

Кола на Гугъл започна ново заснемане на Казанлък

4474 | 17 юни 2024

Пожар гори в района на вилната зона, край местността „Каракос“ / ВИДЕО / ОБНОВЕНА

4351 | 19 юни 2024

Обраха къща в Копринка

4175 | 17 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак