16:02 | 12 май 16 7431

Рени Червенкова и Румяна Друмева подадоха оставки от ръководството на БСП-Казанлък

Рени Червенкова и Румяна Друмева подадоха оставки от ръководството на БСП-Казанлък / Новини от Казанлък

Оставките на ключови имена от БСП – Казанлък от новоизбрания общински съвет стават вече 7. Първа внесе заявлението си бившата съветнчика Моника Динева, след седмица я последваха настоящите общински съветници Теодора Иванова, Пламен Караджов и Донка Симеонова. Днес те изпратиха съобщение до медиите, че други две ключови имена – съветници в предходния мандат на градския общински съвет - Рени Червенкова и Румяна Друмева са отказали да са в Общинския съвет на БСП-Казанлък /пленума/.

Рени Червенкова е отказала да бъде част от състава на новоизбрания на конференцията на 16 април Общински съвет на БСП-Казанлък с мотивите: „Събитията през последната една година и провеждането на отчетно-изборната кампания в казанлъшката организация са в противоречие с разбирането ми за взаимоотношения между другари и партийна работа”. Рени Червенкова е дългогодишен партиен член и не приема да бъде част от състава на важен колективен  орган, избран противоуставно, припомнят от крилото на  т.нар. БСП-2 в Казанлък, които се опълчиха срещу Николай Терзиев и обкръжението на старите кадри в партията. 

В съобщението се цитират мотивите за оставката и на Румяна Друмева: „Категорично отказвам да съм член на общински съвет, избран след опорочен отчетно-изборен цикъл. БСП има Устав, който ни събира и регламентира нашата дейност, неспазването му начерта  дълбоки разделителни линии, които биха могли да се изтрият единствено като се приложи Устава на БСП в Казанлък”. Румяна Друмева обявява, че не приема конфликтите, създадени срещу стотиците млади и активни хора в организацията. Друмева е бивш Председател на Общинския съвет по времето на кмета Иван Гороломов и дългогодишен съветник на партията в местния парламент, била е зам. кмет на Казанлък и зам. областен управител в Стара Загора.

Дългогодишни и активни социалисти считат, че оттеглянето и на авторитети като Рени Червенкова и Румяна Друмева е доказателство, че казанлъшката партийна организация има нужда от спешни промени, които ще допринесат за изход от реанимиращото статукво на БСП-Казанлък, посочват още в съобщението си общинските съветници Теодора Иванова, Пламен Карджов и Донка Симеонова.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Най - четени новини

за последната седмица

Вижте всички кандидатки за Царица Роза 2024

34808 | 08 май 2024

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

17001 | 14 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

9908 | 14 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

5996 | 10 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

5917 | 10 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

5026 | 13 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4076 | 10 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

2987 | 09 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2604 | 10 май 2024

Вижте кои са казанлъчаните от листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите избори

2389 | 08 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак