17:24 | 11 юни 16 3713

Близо 12 000 лева набра финалът на кампанията „И аз съм дете от твоя град”

Кампанията на община Казанлък и фондация „Сийдър” завърши с благотворителен бал за последно набиране на средства за децата по съвместния проект. Събитието уважиха кметът на Общината – Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет – Николай Златанов, представители на общинското ръководство и много бизнесмени от региона, приели присърце благородната инициатива. По време на  празничната вечер бяха набрани близо 12 000 лв. в подкрепа на децата и младежите със и без увреждания, живеещи в къщичките от семеен тип в града, а средствата набрани в рамките на цялата кампанията са близо 19 000 лв.

„Деинституционализация“ е не само трудна дума, но и трудно начинание.“, сподели в началото на вечерта г-жа Стоянова и припомни предизвикателството на Общината да кандидатства по проекта за изграждането на къщичките от семеен тип и защитеното жилище в Казанлък. “Но усилията си струваха. Да ги построим, да посрещнем заедно с живущите децата, да ги обгрижваме и да стигнем до днес, когато им гостуваме и виждаме, че те вече имат своите приятели сред казанлъчани.“, разказа тя. Галина Стоянова благодари на децата и ги покани да застанат до нея. Тя отправи своите благодарности на фондация „Сийдър“, които управляват услугата и на заместник – кмета Лилия Цонкова, която е минала най-трудните стъпки по реализацията на идеята и увери всички, че в момента тя е мислено на благотворителния бал. Към представителите на бизнеса, подали ръка на благородната кауза, Кметът на Общината се обърна с думите: “Винаги доброто да ви води и да се връща стократно на вас и вашите семейства!“.
Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация „Сийдър“ поздрави гостите на официалната вечер и подчерта, че Казанлък е специално място за фондацията. „Преди малко повече от 10 години именно тук, в Казанлък едно семейство сбъдва своята мечта – съзадава фондация, която започва да помага на децата и младежите в неравностойно положение в България – това е фондация „Сийдър”.” Тя разказа за поканата от Общината през 2013 г., с която решават да изведат децата от институциите и да променят живота им. С радост припомни съдбите на някои от малките им приятели – едно от момченцата, което приемат неподвижно, а после прохожда, братче и сестриче, без родители, на които предстои заминаване за САЩ с новото им семейство, напълно неподвижно и некомуникативно младо момиче, което сега се смее и общува. „Благодарение на „Сийдър“ сега те са щастливи деца!“, каза г-жа Димитрова и благодари на спонсорите.

„Благодарим ви, че сте тук за нас!“, така главните герои на вечерта – децата от къщичките, отправиха своя поздрав към всички гости и представиха кратка, но много динамична празнична програма с песни и танци.

През цялата вечер организаторите се погрижиха да забавляват своите гости. Приятното настроение поддържаше чаровният Пейо Филипов, познат като „Пощальонът“ от популярното предаване по Нова ТВ „Имаш поща” и музикантите от „Камино Бенд“.

Благотворителен търг с уникални предмети даде начало на инициативата по набиране на средства за децата от къщичките. Сред най-желаните и оспорвани предмети на търга бяха произведения на изкуството, алкохолни напитки от лимитирани серии и кулинарни изкушения. Уикенд за двама в спа хотел „Севтополис“ в Павел баня, нощувка за двама в „Хилтън“ София, кошница с шоколад, козметични продукти бяха само част от наградите, предвидени в благотворителната томбола за гостите.  

Фондация „Сийдър” управлява 3 къщи от семеен тип и едно защитено жилище в Казанлък. В тях живеят общо 44 деца и младежи без родителска грижа. 31 от децата са с увреждания. Средствата за тяхната издръжка, които държавата отпуска, достигат едва за най-основните нужди на децата като храна, отопление и малък екип от терапевти. С кампанията и благотворителния бал организаторите искаха да наберат сумата за дофинансиране на издръжката на поне една къща, което се равнява на сумата от 26 695 лв. Целта на кампанията бе да призове местната общност да приеме, приобщи и подкрепи тези деца и младежи, така че те да се развиват и да бъдат част от общността.

Можете да подкрепите децата и младежите и като направите лично или фирмено дарение или изпратите SMS с текст на латиница DMS DETE на номeр 17 777 за всички абонати на Telenor, MTel и Vivacom. Цената на 1 SMS е 1 лв за абонати на трите мобилни оператора. Върху нея не се начислява ДДС. За потребители на предплатени услуги цената на 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС.

С набраните близо 19 000 лв. за по-доброто бъдеще на малките приятели на община Казанлък и фондация „Сийдър“ благотворителната кампанията „И аз съм дете от твоя град” приключи. Всеки, който има желание да подкрепи децата и младежите може да го направи и извън рамките на кампанията на посочената банкова сметка или да изпрати дарителски SMS, за да помогне да се донабере нужната сума за издръжката на поне една къща.
Официален спонсор на благотворителния бал е „М+С Хидравлик“АД. Вечерта бе организирана с любезното съдействие на Търговско-промишлена палата - Казанлък, „Ротари клуб“ - Казанлък, „Винпром Пещера“АД, „Перно Рикар България“ЕООД и „Веселино“ЕООД. 
Кампанията „И аз съм дете от твоя град” се реализира с подкрепата на „Ротари клуб“ - Казанлък, Търговско-промишлена палата - Казанлък, ICAP и „Диджитал Маркетинг груп“.
Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7618 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5806 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5248 | 19 април 2024

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

4559 | 25 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4342 | 23 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4230 | 24 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3726 | 22 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

3406 | 23 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2894 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2668 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак