11:36 | 17 октомври 16 5293

Казанлъшките полицаи разбиха канал за фалшиви шофьорски книжки

Казанлъшките полицаи разбиха канал за фалшиви шофьорски книжки / Новини от Казанлък

След проведени в периода от месец юли до месец октомври 2016 г. множество целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия по получена информация за лица, които посредничат при изготвяне и доставка на неистински свидетелства за управление на МПС, за времето от 02.09.2016 г. до 09.10.2016 г. от служители на група „Икономическа полиция“ при РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция,  при която на 09.10.2016 г. на АМ "Тракия", е спрян за проверка лек автомобил "Хюндай”, управляван от М. Б., на 56 г., от гр. Тополовград. При извършеното претърсване в автомобила е открит и иззет запечатан хартиен плик, съдържащ неистинско свидетелство за управление на МПС, гръцки образец, издаден на името на  български гражданин от Нова Загора. Oбразувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по чл. 308, ал.2, вр ал.1 от НК.

Проведени са множество допълнителни процесуално-следствени действия, при които е установено, че посредник при набирането на лица, желаещи да се снабдят с неистински гръцки свидетелства за управление на моторни превозни средства и доставка на такива документи от Република Гърция е И. М., на 61 г., от гр. Николаево. Извършено е претърсване и изземване в дома на лицето в гр. Николаево, при което са иззети множество документи, съотносими към предмета на разследването. По време на провежданите процесуално-следствени действия, е задържано лицето А. К., на 31 г., от гр. Николаево, за когото е установено, че също е съпричастен към осъществяваната престъпна дейност. Мъжът се е легитимирал пред полицейските служители с неистинско свидетелство за управление на МПС, гръцки образец, с неговите лични данни. Документът е иззет и срещу А. К. е образувано бързо производство за престъпление по чл. 316 от НК.

 И. М. и А. К. са задържани първоначално за срок до 24 ч. в РУ – Казанлък. Привлечени са като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение "подписка". Работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата и установяване на други лица, които са се възползвали от престъпната схема продължава под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, съобщават от ОДМВР-Стара Загора.

Междувременно от пресцентъра на Полицията съобщават и за пореден случай с подобни книжки, който е регистриран на 16 октомври: На 16 октомври на ПП І- 6, км. 600, на разклона за с. Дунавци, общ. Казанлък, е спрян за проверка л.а."Рено", управляван от Ю.Ч., на 35г., от с. Горно Сахране, общ. Павел Баня. От извършената проверка е установено, че същият ползва неистински документ -  гръцко свидетелство за управление на моторно превозно средство. Образувано е бързо производство. Водачът е задържан за срок до 24 ч. в РУ -  Казанлък.

Ето и какво съобщават от Районна прокуратура - Казанлък за случая: На 9 октомври 2016 г. на автомагистрала „Тракия“, в района между гр. Стара Загора и гр. Нова Загора,  е бил спрян за проверка лек автомобил, марка „Хюндай“, управляван от М.Б., на 56 г., който е пренасял запечатан хартиен плик, в който е намерено неистинско свидетелство за управление на моторно превозно средство - гръцки образец, издаден на името на 26-годишен български гражданин и документ, удостоверяващ данъчна регистрация в Република Гърция. От автомобила, собственост на М.Б., са били иззети неистинските документи.

Досъдебното производство е образувано на основание чл.212 ал.2 от Наказателно-процесуалния кодекс с първо действие по разследването претърсване и изземване на движими вещи от къща в гр.Николаево, обитавана от 51-годишния Исвенди М., при което са били намерени и иззети мобилни телефони, 2 броя ксерокопия на лични карти, 2 броя снимки и документи, удостоверяващи получаване на пари чрез фирма за международни преводи.

Междувременно, докато се извършвало претърсването на къщата в гр.Николаево, е установен 31-годишния Али К., който представил пред полицейски служители своето неистинско свидетелство за управление по гръцки образец. По този случай е образувано и предстои да приключи в законно установения 7-дневен срок отделно бързо производство срещу лицето за престъпление по чл. 316 във връзка с чл. 308 ал.2 във връзка с ал.1  Наказателния кодекс.

Разследването на канала за съставяне и използване на неистински документи установява, че лица от България са поръчвали на Исвенди М. да ги снабдява с шофьорски книжки, гръцки образец, различни категории, включително и за категория „С“.  Той е приемал поръчката и изпращал на лице, живущо в гр.Атина,Република Гърция, по две копия на лични карти, две снимки и сумите от около 500 евро за 1 брой шофьорска книжка. Посочените документи са били изпращани по куриери, които извършвали редовни пътувания България-Гърция. По същия начин готовите свидетелства за управление на моторно превозно средство били връщани по куриери до Исвенди М. Той ги предавал на лицата, които са ги поръчали.
На 10 октомври 2016 г. Исвенди М., на 51 г. от гр.Николаево, е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.308 ал.2, връзка с ал.1, връзка с чл.20 ал.4 от Наказателния кодекс - за това, че като помагач е участвал в съставянето на неистински свидетелство за управление на МПС /гръцки образец/, с цел документите да бъдат използвани.

Активните действия по събиране на доказателства продължават. Срокът за разследване е двумесечен, съобщават от прокуратурата.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева, агнешки комплект за дроб сърма...

Разни 26/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Първи стъпки в борбата с рака: Успешно премина операцията на Атанас

14939 | 27 април 2024

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

7798 | 25 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

6315 | 22 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

5624 | 24 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

5161 | 23 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4886 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

4205 | 22 април 2024

Актьорът Христо Пъдев гостува в ОУ “Св. Паисий Хилендарски“

3578 | 26 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

3469 | 23 април 2024

Три автомобила се блъснаха в района на бензиностанция ОМВ

3404 | 26 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак