17:06 | 28 март 17 6348

20 ученици от ПГЛПТ започнаха двуседмична практика в Англия

20 ученици от ПГЛПТ започнаха двуседмична практика в Англия / Новини от Казанлък

Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък изпрати 20 свои възпитаници на двуседмична производствена практика в град Портсмут, Великобритания. Учениците са от 11 и 12 клас в специалностите „Екскурзоводско обслужване” и „Икономика и мениджмънт”, като техни придруждаващи учители са Иванка Джонджорова и Тома Башкехайов, специалисти в Професионалната подготовка, които имат богат опит в ръководството на ученически и производствени практики.

Учениците и техните преподаватели се отправиха към Обединеното кралство с мотивация за добро представяне и откриване на нови предизвикателства. Възпитаниците на ПГЛПТ ще повишат професионалните си умения и компетентности в реална мултикултурна среда, като част от проект„Повишаване на професионалните умения и компетенции на учениците в реална и мултикултурна бизнес среда“.

Проектът е по дейност КД1 „Образователна мобилност за граждани“, „Мобилност на обучаеми и персонал в ПОО“  и е на стойност  50 760 евро. Партньор на ПГЛПТ е организацията Training Vision Ltd., ситуирана във Великобритания, с оперативен офис в град Портсмут.

Основната цел на този проект е надграждане и повишаване на професионалните умения и компетенции на учениците, както и повишаване мотивацията, професионалното и личното израстване и самочувствието на младите хора.

Освен практиката, която ще проведат в Англия, учениците имат предвидени в програмата и културно-опознавателни визити на града-домакин Портсмут, както и на британската столица Лондон.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак