22:58 | 31 май 17 4709

Детската академия по програмиране завоюва 17 отличия в националното IT Знайко

Детската академия по програмиране завоюва 17 отличия в националното IT Знайко / Новини от Казанлък

Детската академия по програмиране отчете по едно първо място за 5-ти и 6-ти клас и по едно за оригинална идея за 3-ти и 4-ти клас! 13 Грамоти за отлично представяне в националното IT Знайко!

Благодарим за щедрата подкрепа на нашите спонсори дамите от Уинър Уил Клуб, джентълмените от Ротари Клуб и специалистите от Експерти за Казанлък!

Какво повече да очакваме от представянето на нашите деца в националното състезание по програмиране и информационни технологии IT Знайко! Един резултат, който дава най-точна представа за знанията, придобити от децата в Детската академия по програмиране през годината и приемствеността от предишните години за много от тях! Една радваща равносметка за усилена мотивирана работа на децата и енергия да продължим с още по-голямо самочувствие и размах.

Първо за състезанието: 13 деца от школата по програмиране след блестящо представяне в Областния кръг се класираха на финал на ИТ Знайко! От там с достойнство се завърнаха с 13 Грамоти за отлично представяне за Георги Йорданов, 3-ти клас; Стоян Зланков, Александър Попминчев, Делян Младенов, Йордан Велков, Цветан Дюлгеров от 4-ти клас; Георги Петров, Десимира Георгиева, Искрен Бакалов и Кристиана Ботевска от 5-и клас; Калоян Янков, Мартин Колев и Явор Читаков от 6-и клас! Включително едно ПЪРВО място за Искрен Бакалов, 5-и клас, направление „Програмиране“, едно ПЪРВО място за Калоян Янакиев, 6-ти клас, направление „Информационни технологии“ и по една Грамота за оригинална идея за Георги Йорданов от 3-и клас и Йордан Велков от 4-и клас! Също много ни радва и представянето на друго наше дете Свилен Бъчваров с второ място, 5-и клас, „Програмиране“. Тази година той се яви с отбора на ПМГ и бе подготвен много добре от г-жа Здравка Димитрова. Също и другите деца от отбора на ПМГ, с които бяхме заедно на първия финал, достойно представиха нашия град. Останалите деца от академията, които не участваха в Областния кръг на състезанието поради това, че бяха болнички или не намериха кураж, са не по-малко талантливи, умни и трудолюбиви. Браво на всички наши деца!

За да бъде тяхното участие по-спокойно се погрижиха нашите спонсори от Експерти за Казанлък, Уинър Уил Клуб,  Ротари Клуб, които финансираха основните разходи за престой, храна и път за двудневните състезания на децата със общата сума 1700 лв. Като първи се отзоваха ротарианците и предложиха помощ от 700 лв., след това последва обаждане от д-р Георгиева, президент на Уинър Уил Клуб за 250 лв. С малко закъснение се свързаха с нас Експерти за Казанлък с щедрото им предложение да поемат цялата сума, която разбира се бе редуцирана на оставащите 1050 лв. Безкрайно сме благодарни за помощта! Вече сме сигурни че освен фирма Давид, които са наши приятели от миналата година, има и други организации и хора в Казанлък с грижа за бъдещите специалисти на нашия град, за тяхното развитие и самочувствие като умни и реализиращи в обществото млади хора. Това участие и подкрепата, която получиха, ги мотивира силно и отсега вече се говори какво ще учим и как ще се представим на следващите състезания,някои искат да продължат обучението си цялото лято без почивка! Инвестицията, която направихте за тях си заслужава! Освен това и Вашият глас и мнение ще бъдат много важни за нас и ще приемем всякакви съвети относно предлагани курсове и знания за децата, за дабъдат утре конкурентно способни и оценени достойно!

Твърдо сме решени да разширим Детската академия по програмиране, за да дадем възможност на повече деца да използват компютъра не само за игри и въпреки това много да се забавляват, да се развиват и да имат много по-добър старт в живота! Тази година направихме група за 5-7 –ми клас, а за следващата 2017-2018 обмисляме още една група за по-малките 1-3-ти клас. С една дума ще записваме за 3 възрастови групи – 1-3 клас, 3-5-и клас и 5-7-ми клас.

Освен това обмисляме с преподаватели по информатика летни курсове: Програмиране на С++ за 7-8 клас, Създаване на интерактивни презентации с  PowerPoint и Visual Basic за 5-7 клас, Програмиране със Скрач за 3-5 –и клас за месец август; Scratch за деца от 2-3 клас, Уеб програмиране и създаване на сайтове за 6-8- клас за месец юли. Също графичен дизайн с Photoshop и Corel, мобилни приложения.  Вие също можете да ни помогнете с идеи какво би било добре да научат през лятната ваканция вашите деца от 2-ри до 7-ми клас?! По-подробна информация ще ви дадем съвсем скоро.

По случай 1 юни и приключване на учебната година каним всички деца от Детската академия по програмиране на празник в залата по боулинг от 14 часа. За тези, които са втора смяна на училище предвиждаме още едно посещение следващата седмица. Управителят на залата г-н Иван Катанов беше впечатлен от нашите постижения и направи много отстъпки, за да се забавляваме без много ограничения. И докато се забавляваме очаквам и ще изисквам от тях идеи за пресъздаване на преживяното в залата – може като анимация или игра със Скрач, или като интерактивна презентация с PowerPoint и Visual Basic, а по-големите проектче - сайт за играта, колаж или филмче.
                   
ИКТ Център ЕООД

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Д-р Нели Боскович: Липсата на профилактика и здравословен начин на живот са водещи за отключването на неврологични болести

9376 | 21 март 2024

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

9281 | 27 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9170 | 25 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

5150 | 26 март 2024

Кражби в Казанлъшко и Павелбанско регистрираха за ден униформените

3839 | 21 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3229 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

3117 | 27 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2318 | 26 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2312 | 25 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2258 | 22 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак