15:34 | 28 септември 17 4773

Общината избира нов директор на Поликлиниката

Общината избира нов директор на Поликлиниката / Новини от Казанлък

Конкурс за възлагане управлението на общинското ДКЦ "Поликлиника - Казанлък" трябва да проведе до края на годината Община Казанлък. Това решиха днес общинските съветници, след дебати.

Повод за внесената докладна е изтичащия на 31.12.2017 г. 3-годишен договор на досегашния управител на Поликлиниката д-р Петър Лучев, избран за управител след проведен тогава конкурс.

Предложението, обаче, предизвика полемика днес в местния парламент. Договорът на д-р Лучев да бъде удължен с анекс,  предложи съветничката от БСП Теодора Иванова.  Тя даде за пример неотдавнашното сключване на договори по този начин, с други ръководители на общински предприятия, като дългогодишния управител на „Казанлъшка Искра“ Кристалина Вълчева или продължения с анекс договор на Управителя на „Балканинвест“ Петко Карагитлиев.

Дали е питан д-р Лучев, обаче, иска ли или не да продължи да управлява Поликлиниката – изказа от трибуната съмнение „Експертът“ Драгомир Петков. След 10-минутната обявена почивка за консултации между политическите сили, питаха ли д-р Лучев или не – не стана ясно. Но предложението на БСП за удължаване на договора  му с анекс беше отхвърлено. След което тутакси бе отхвърлено и основното предложение на вносителя – да  се обяви конкурс за поста.

При така създадената патова ситуация и след призива на председателя Златанов и зам. кмета Михайлов за прегласуване, защото ще се озовем без директор на Поликлиника на връх Нова година – местните старейшини кандисаха почти единодушно все пак да се направи конкурс.

Оказа се, че темата не била влизала за обсъждане в Комисията по здравеопазване, защото докладът дошъл след датата на редовното й заседание и нямало как. Но това не било пречка, обясни председателят, понеже водещата комисия по разпореждане с общинска собственост го била  подкрепила.

Така бъдещият управител на общинската собственост в ДКЦ „Поликлиника-Казанлък“ ще трябва да се яви на конкурс, отговаряйки на специфични изисквания: да е Магистър по медицина, може и дентална, но да притежава квалификация по здравен мениджмънт ; или да бъде магистър по икономика и управление, с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването; да има най-малко 5 години стаж като лекар, зъболекар или съответно - икономист. Допълнително, по изискванията на здравното министерство, той или тя трябва да има стаж като ръководител в сферата на здравеопазването поне 3 години и допълнителни квалификации и специализации, имащи връзка с дейността на ДКЦ-то.

Срокът за кандидатстване е до 13 ноември тази година, а конкурсът ще се проведе на 14 ноември от 9.30 ч. в Общината. Предстои подробното публично оповестяване на условията, след влизане в сила на днешнто решение. 

Kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

16105 | 15 юли 2024

Закопчаха 29-годишна крадла, задигнала близо 10 хил. лв. и злато от къща в с. Едрево

12226 | 12 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

7226 | 14 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

6942 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

5333 | 16 юли 2024

Пети ден без следа от Стефан Калчев

4509 | 11 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

4339 | 17 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

3750 | 15 юли 2024

Създайте летни емоции сред прохладата на хотел „Еделвайс“

3542 | 12 юли 2024

Кауза на доброто: Семейство в неравностойно положение от Шипка, пострадало от бурята, ще получи нов покрив

3432 | 11 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак