16:38 | 15 май 18 23266

Механото изпрати своя Випуск 2018

Механото изпрати своя Випуск 2018  / Новини от Казанлък

На емоционално тържество, провело се днес, 15.05.2018г., Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов“ или Механото, както е известно училището сред казанлъчани, си „взе довиждане“ със своите възпитаници от випуск 2018г.

Момчетата и момичетата от четирите завършващи паралелки бяха изпратени от своите преподаватели, съученици и от гостите на събитието с усмивки, песни и най-добри пожелания за бъдещето.

Общо 81 са абитуриентите на училището. През тази година Професионалната гимназия за първи път завършват възпитаници от специалност „Мехатроника“ - дуално обучение и специалност „Строителство и архитектура“. Останалите две паралелки са от специалностите „Машини и системи с ЦПУ“ и „Компютърна техника и технологии“.

Част от завършващите паралелките от дуалното обучение ще изберат да останат на познатите им вече работни места. Други ще продължат обучението си в сферата на технологиите или машиностроенето във висши учебни заведения.

Сред напускащите училището има и национален шампион по колоездене. Той се казва Мартин Папанов и ще тренира в Португалия, като неговото място сред изявените в областта на спорта възпитаници в Професионалната гимназия ще бъде заето от Кристина Мечкова, шампионка по борба.

Директорът на Гимназията Мариана Демирева поздрави завършващите с постигнатите успехи, с натрупаните знания и умения, и компетенции. На прага на истинския живот, извън училищните дни, тя им пожела здраве и сили за успехи и реализация на мечтите им. На учителите пожела здраве и търпение за надграждане на техните ученици и бъдещи успехи.

Дванадесетокласниците бяха поздравени от името на Николай Ибушев, Изп. Директор на „Арсенал“АД - специалният поздравителен адрес беше прочетен от ученикът Христо Узунчев.

„Убеден съм , че днешните абитуриенти на ПГ „Иван Хаджиенов“ ще тръгнат по житейския си път със самочувствието на специалисти, защото Механотехникумът на Казанлък създава технични кадри, които имат отлична теоретична и практическа подготовка. За мен е удоволствие да поздравя випускниците от първия випуск „Мехатроника“. Вие придобивате знания и умения, отговарящи на високите стандарти на съвременната индустрия. Радвам се да споделя, че „Арсенал“ АД даде възможност на учениците да развият своя потенциал, придобивайки практически опит във фирмата. Връзката между училището и реалното производство, която осъществихме като партньори в дуалното обучение, е една от най-важните за създаване на добре подготвени кадри. На добър час!“- се казва в поздравителното писмо от името на Николай Ибушев.

Сред гостите имаше представители на „Арсенал“АД и фирма UMT.

От своя страна випускниците на 2018 отправиха благодарности и пожелания към преподавателите си и към по-младите обучаващи се в Професионалната гимназия. „Опитайте се да извлечете максимална полза от обучението си! Вярваме, че ще вървите по пътя, по който вървяхме и ние и ще прославяте училището“, пожелаха те.

На тържеството бяха раздадени грамоти и сертификати на над 50 изявени ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ в регионални, областни и национални състезания в областта на професионалното образование, природните науки и спорта, а други 30 получиха отличия от ръководството на училището по случай 24 май- Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Веселин Петранчев от 10а клас и Кристина Йорданова от 10г клас бяха отличени с първо място в конкурса „Одринска епопея“. Представянето бе направено от г-жа Марияна Йорданова, преподавател по история в Гимназията.

Отличията в конкурса „Мис и Мистър Механо 2018“ бяха присъдени на Пламена Янкова от 12б клас и Радослав Иванов от 12б клас. Те са били избрани  чрез анкета проведена по-рано в училището.

Абитуриентите на Механото направиха специален подарък  на своето училище. За първи път тази година завършващите оставиха книга, която е собственоръчно изписана от всички напускащи випуска. Книгата съдържа произведения от изучаваните в часовете по литература в 11 и 12 клас, които са ги впечатлили, и които са преписани от всеки от тях, за да останат в библиотеката на училището под формата на книга.

„Младата смяна“ на Механото поздрви дванадесетокласниците със свои музикални изпълнения, с които допринесоха и за празничната атмосфера на събитието.

Изключително вълнуващ поздрав за завършващите беше стихотворението “Довиждане пораснали деца“ на Радостина Иванова- „един истински учител и приятел на Гимназията“. Поздравително писмо беше прочетено и от името на друг преподавател от училището - г-жа Терзиева.

По традиция освен знамето на училището абитуриентите предадоха и „жезъла на знанието“ , който по-младите възпитаници на Механото обещаха да „пазят, да търсят и да имат“. 

Тържеството по случай изпращането на Випуск 2018 в ПГ „Иван Хаджиенов“ завърши с хоро. Щафетата е предадена.  На добър час, абитуриенти!

Повече снимки можете да видите тук

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак