22:01 | 15 януари 19 12970

Таекуондистът Любомир Богданов е Спортист №1 на Казанлък за 2018 г.

Таекуондистът Любомир Богданов е Спортист №1 на Казанлък за 2018 г. / Новини от Казанлък

Община Казанлък раздаде тази вечер традиционните годишни награди за спортни постижения на официална церемония. Спортист № 1 на Казанлък за 2018 година е - Любомир Богданов от Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“, който доказа психиката си на победител, наред с добра техника и през 2018г. постигна 5-то място на Световно първенство по таекуондо в гр. Хаммамет, Тунис, 2-ро място на Балканско първенство в гр. Букурещ, Румъния и 1-во място на Държавно първенство в гр. Горна Малина.

Да връчи голямата награда бе поканена кметът на община Казанлък. Галина Стоянова поздрави всички спортисти, заслужили своите призове:„2018г. бе много успешна за спорта на Казанлък! Освен на състезателите и треньорите, ръководителите на клубовете, които са дали много труд, хъз и амбиция, бих искала да благодаря на всички спонсори и дарители, които подпомагат спортния елит на Казанлък. Те са много, но искам да отлича тази вечер фирмата, която е подпомогнала най-много спортни клубове в града, може би, една трета.“ Кметът покани до нея да застане и да връчи най-голямата награда настоящия прокурист на „М+С Хидравлик“ АД Владимир Спасов. Той подчерта необходимостта от изграждане на многофункционална спортна зала – необходимост за града и гаранция за по-високи успехи в спорта в бъдеще и спокойното функциониране на редица спортни клубове в града.

Почетното второ място е за - Кристина Мечкова- Клуб по борба ,,Казанлък“ за завоюваните 10 то място на Европейско първенство в Скопие Македония, 2 място на Балканско първенство в Сараево и две първи места на държавни турнири в Горна Оряховица и гр.Бургас.

Почетното трето място е за  - Христиан Въгляров- Клуб по спортни танци ,,Киара-Н“ за заслужените 11 място на Световно първенство  в Сибиу, Румъния, 1 място на Държавно първенство в гр.Панагюрище.

Публиката в залата заслужено аплодира сред 10-те най-добри спортисти на Казанлък, с които градът се гордее: Стоян Петров и Елис Табакова от  Клуб по спортни танци ,,Роза“, Валентин Цветков от Лекоатлетически клуб ,,Цветанка Христова“, Пламена Кораменова - Волейболен клуб ,,Казанлък“, Йоанна Недялкова- Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“, Стоян Петров от Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“, Мария Кривошийска - Волейболен клуб ,,Казанлък“, Илина Иванова - Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“.

От 7 номинации за ,,Отбор на годината“ за отбор на 2018г. бе избран Спортен клуб по Художествена гимнастика  ,,Розова долина“- девойки старша възраст, които зарадваха публиката със свое изпълнение.

При индивидуалните награди, в Категория „Треньор на годината“, измежду 6 номинирани треньор на 2018г. стана треньорът на спортен клуб по таекуондо "Кентавър“ Николай Богданов.

9-годишният Енис Байрамов грабна Наградата за най-млад проспериращ спортист за 2018-та за постиженията си като вицевропейски и републикански шампион по мотокрос на Автомобилен Спортен клуб ,,Дамасцена Алба“.

Най-успешен дебютиращ клуб за 2018 година се връчва на Автомобилен спортен клуб ,,Дамасцена Алба“. За успешното им представяне на първа поява на национално ниво клубът получи и първо отличие от Общинския вестник „Искра“.

Специални призове бяха връчени и на параспортисти и техни треньори: Даниела Тодорова – Спортен клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“, Ружди Ружди – Спортен  клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“, Радостин Тодоров - треньор при Спортен  клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“.

На територията на община Казанлък спортна дейност развиват 38 спортни клуба. Освен похвалната подкрепа на местни спонсори и дарители, голяма част от тях получават всяка година субсидия от общинския бюджет на обща стойност 180 000лв., ползват общински спортни бази, чиято издръжка годишно възлиза на  50 000 лв. Приоритет от политиката на Общината е подпомагане развитието на детско-юношеските школи. В Спортния календар на общината за 2019г. са предвидени общо  36 500лв.

Официалните гости на церемонията Гергана Микова - областен управител на Област Стара Загора, Николай Златанов - председател на Общински съвет – Казанлък, общински съветници и представители на Общинското ръководство с радост участваха в раздаването на отличията на постигналите най-високи резултати спортисти на Града на розите.

Отличията определи Комисия, назначена със  Заповед  на Кмета на община Казанлък, с председател от Общината и членове общински съветници и служители, представители на местните медии, преподаватели по „Физическо възпитание и спорт“.

С грамоти бяха отличени 6 изявени спортисти и 2 клуба в общински, държавни и международни състезания: Кристиян Христов - Автомобилен спортен клуб „Ефкорейсинг“, Симона Милева – Клуб по спортна стрелба ,,Севтополис“, Христо Богданов - Спортен клуб по таекуондо ,,Кентавър“, Иван Бонев - Клуб по екстремни спортове „СЕЛТ“, Дориан Дерменджиев - Спортен клуб „Аргус ММА“, Алекс Топалов- Лекоатлетически клуб „Цветанка Христова“, Спортен клуб  по карате ,,Шори Доджо“, Клуб по ловна стрелба ,,Балиста“.

По повод 60-годишни юбилеи с грамоти бяха отличени Христомир Бояджиев - дългогодишен треньор по борба и Атанас Георгиев - дългогодишен спортен деятел и учител по „Физическо възпитание и спорт“.

Със специални награди за изключителни заслуги в сферата на спорта бяха наградени Ради Милев за доказаното спортно дълголетие и първо място в пет ултрамаратона през 2018г., Спортен клуб по ориентиране ,,Орлово гнездо - 1957“- за  неуморен дух и висока активност при ветераните, както и дългогодишните активни спортни деятели от Спортен клуб за здраве ,,Бели рози“.

Община Казанлък отличи дългогодишния инвеститор в сферата на спорта, президента на Баскетболен Клуб ,,Розова долина“ Георги Попов.

С едноминутно мълчание и свеждане на глава за първи път бе отдадена почит на казанлъшките герои, с които през миналата година се сбогувахме. Посмъртно, с почетни плакети за постигнати високи резултати в сферата на спорта бяха почетени Емил Рачев - футболист на  Футболен клуб ,,Розова долина“, Кръстьо Кръстев- дългогодишен учител по Физическо възпитание и спорт и треньор на Волейболен клуб Казанлък, Константин Ершов - дългогодишен спортен деятел на Kазанлък  в местни и национални медии и ветеран по тенис на корт, Радослав Петков - заслужил майстор на  автомобилния спорт.

Гостите на тържеството се забавляваха с изпълненията на Клуб по Спортни танци ,,Роза“ и Ганка Добрева.

Изненадващо отличие, черен колан за изключителна реакция при справяне с предизвикателствата връчиха децата от Спортен клуб „Шори Доджо“ на Кмета на Казанлък. Според философията на бойните изкуства, черният пояс е начало на истинско израстване, а Галина Стоянова  получи уверения за няколко урока от клуба.  На всички тя пожела: „2019г. да бъде много успешна! Да бъде по-добра откъм финанси и успехи и спокойно казанлъшкият спорт да се реди до световния!“.

Пресцентър на община Казанлък

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Най - четени новини

за последната седмица

Грозно: Момиче троши търговски обект в центъра на Казанлък / Видео

15113 | 19 февруари 2024

Педиатърът д-р Ралица Пейчева се сприсъединява към екипа на ДКЦ Районна Поликлиника - Казанлък

6911 | 15 февруари 2024

Камион се взриви в митницата до Арсенал

6685 | 17 февруари 2024

Криминалисти от Казанлък иззеха голямо количество марихуана от жилището на криминално проявен

6353 | 16 февруари 2024

Хиляди малини ще бъдат подарени тази събота в Копринка

5816 | 16 февруари 2024

19 задържани при акция за битовата престъпност

5451 | 15 февруари 2024

Проверка на имот от полицейските служители завърши с досъдебно производство

5361 | 15 февруари 2024

Община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти

5093 | 16 февруари 2024

Взривилият се камион е превозвал етер

4043 | 18 февруари 2024

МВР издирва 82-годишната Мария Филипова

3456 | 16 февруари 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак