14:41 | 22 януари 19 8017

Над 8 години е лежал в затвора крадецът, пребил баба Иванка от Гурково

Днес, на кратък брифинг пред сградата на Полицията в Казанлък, главен инспектор Христо Петров - началник сектор "Криминална Полиция" към РУ-Казанлък поясни, че благодарение на непрекъснатите превантивни наблюдения на всички извършители на престъпления в района и събираните данни за тях, служители на Полицията успели да заловят 39-годишния рецидивист, пребил възрастната жена в Гурково, само 2 часа след нападението.

Припомняме ви, че радецът нахлува в дома на самотната баба Иванка около 23.00 часа на 20 януари и я пребива заради 35 лева. Започнал да я души и да я удря. Преровил стаята и намерил в едно от чекмеджетата 20 лева. Тогава видял изваден нож на масата и го насочил към жената за още пари. Възрастната жена му дала още 15 лева от портмонето си.

Главен инспектор Петров потвърди също, че нападателят от ромски произход имал 10 присъди за кражби, като последните са били ефективни. Последно е излязъл от затвора през миналата година, а общия престой зад решетките му е над 8 години. Стана ясно също че е бил в нетрезво състояние в момента на нападението.

За момента 39-годишният рецидивист е задържан с мярка за неотклонение за срок до 72 часа по обвинение за грабеж в условията на опасен рецидив. Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура Стара Загора.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак