15:24 | 15 март 19 22135

„Формулата на Тео” - документален филм за Теодосий Теодосиев с премиера на 18 март

„Формулата на Тео” - документален филм за Теодосий Теодосиев с премиера на 18 март / Новини от Казанлък

Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да познава поезията на Хьолдерлин? Може ли да се преподава търсенето на нравствения абсолют? А да се подарява най-ценният и скъп продукт днес? Или това е само Формулата на Тео?

Филмът разказва за "златния физик на България" - учителят Теодосий Теодосиев-Тео, който през последните 40 години се е отдал на мисията да създава таланти в областта на физиката. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университетите Харвард и Принстън се състезават за тях. Теодосиев е създател на уникален за света Метод за формиране на силов интелект.

Самият режисьор на филма е бил негов ученик в Казанлък.

Ако Гърция си има Питагор и питагоровата теорема, то България има Тео, който е създател на уникален за света Метод за формиране на силов интелект.

"Формулата на Тео" е документален филм на режисьора Николай Василев, който е и сценарист на лентата. Филмът е включен в програмата на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2019. Премиерата предстои на 18-и март от 18,30 часа в Дома на киното.

Оператор на филма е Борислав Георгиев, музиката - на Христо Намлиев, продуценти са Поли Ангелова и Николай Тодоров от "Screening Emotions".

Трейлър на филма може да видите тук

Колаж: Юлиян Илиев, impressio

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак