16:15 | 09 май 19 5458

Ученици и учители си размениха ролите в ПГ „Иван Хаджиенов”

Ученици и учители си размениха ролите в ПГ „Иван Хаджиенов” / Новини от Казанлък

Днес учениците на Механото влязоха в ролята на възрастните. Точно в 7.15 ч. всички се събраха в учителската стая, за да започнат работния ден. С помощта на учителите и служителите учениците заеха работните си места.

Госпожа Мариана Демирева, директор на училището, приветства 34 ученици като им пожела ползотворен ден, изпълнен с много настроение. Началото на деня бе поставено със символа на училищния живот – звънеца. След което участниците в деня на самоуправлението се отправиха към канцелариите и класните стаи. Имаше директор, помощник директор, педагогически  съветник,  учители, домакин, дори и помощен персонал.

В хода на работния ден всички 34 участници в „експеримента” споделяха спонтанно впечатленията си – притеснение, еуфория, напрежение, гордост, радост, но на всички беше интересно и приятно. Така учениците доказаха себе си  и създадоха емоции, опит, умения. Разбраха, че не е лесно да управляваш и да преподаваш, да отговаряш за други хора, да показваш знания и умения.

Затова в 14.00 часа “върнаха” обратно властта на възрастните, но само до следващата година. Тогава отново ще заемат избраните от тях длъжности. Така традицията продължава…

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак