16:52 | 10 септември 19 4063

Патриотичен кът ще разказва за богатствата на Розовата долина в гимназия “Акад. Петко Стайнов“

Патриотичен кът ще разказва за богатствата на Розовата долина в гимназия “Акад. Петко Стайнов“ / Новини от Казанлък

С настъпване на новата учебна година Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов” ще посрещне своите ученици с обновена материална база и кът, представящ миналото и настоящето на град Казанлък.

За да се докоснат до историята на Града на розите и да се почувстват неделима част от родния си град, учениците ще видят постери за родолюбци, духовни и културни стожери, художници, писатели и композитори от Розовата долина.

Бронзовата статуя на Севт III, златната маска и златният пръстен на одриския цар Терес, и златният венец са част от шедьоврите на тракийското изкуство, част от богатствата на Розовата долина, с които ще могат да се запознаят учениците.

Още, на таблата, ще могат да бъдат видени едни от най-изявените и даровити творци, родени в Града на 100-те художници. Имена като Дечко Узунов и Иван Милев, и едни от най-известните им картини ще бъдат част от културното богатство представено на постерите на Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов”.

Исторически, културни и духовни сгради ще показват и разказват за историята на Казанлък.

Патриотичният кът има за цел да възпита у учениците чувство на принадлежност към българската държава и нация, гордост към историята на българския народ и уважение към историко-културното наследство на родината.

Идеята е реализирана от клуб „Моят роден край”.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак