13:31 | 11 септември 19 3842

Втори Национален събор на запасното воинство ще се проведе край Казанлък

Втори Национален събор на запасното воинство ще се проведе край Казанлък / Новини от Казанлък

За втори път, на местността Крънска кория край Казанлък ще бъде открит Националният събор на запасното воинство, под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В продължение на два дни, на 14 и 15 септември, от 11.00 часа ще бъде открит вторият Национален събор. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и Община Казанлък.

Специален гост и участник в събор се очаква да бъде президентът Румен Радев. По предварителна информация, участие ще вземат  няколко хиляди запасни и резервисти. Съборът е отворен за всички граждани

Богата и пъстра програма са подготвили организаторите.

На 14 септември, след като бъде произнесено поздравителното слово, всички присъстващи ще могат да наблюдават военни демонстрации на скокове с парашут, бойни техники, способности на групите за специални операции и висш пилотаж със спортен самолет.

Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, изложби на военни облекла, старинни оръжия и символи, корабни модели и книги с военна тематика ще обогатяват събора и ще покаже автентичността на запасното воинство.

В художествената програма, изпълнения на ансамбъла на ВС, художествени колективи и групи, както и индивидуални изпълнители от цялата страна ще звучат за всички родолюбци.

На 15 септември, от 09.00 часа, военното формирование в Казанлък ще има Ден на открити врати и показ на бойна техника. Турнири по стрелба и шахмат, организирани посещения на музеи, исторически места и природни забележителности са част от проявите организирани от запасното воинство.

Ден по-рано, на 13 септември, в Казанлък ще се проведе конференция на тема „Състояние и перспективи за развитие на отбранителните способности и сигурността на страната”. Организатори на конференцията са Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Военна академия „Георги С. Раковски” и със съдействието на Министерството на отбраната и Щаба на отбраната.В нея ще се включат представители на Община Казанлък, на МВР и службите за сигурност.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

8686 | 17 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

6554 | 16 юни 2024

Випуск 2024 на ПГЛПТ получи своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация

5861 | 19 юни 2024

В с. Габарево мъж предаде доброволно гладкоцевна ловна пушка и 4 бр. боеприпаси, незаконно притежавани

5621 | 18 юни 2024

Продължава издирването на Наско Несторов от Казанлък

5127 | 15 юни 2024

Село Енина с дълга програма за празника на билките - Еньовден

4871 | 19 юни 2024

Младежи от Полша, Португалия, Испания и България помагат на Шипка

4497 | 17 юни 2024

РЗИ организира в област Стара Загора безплатни изследвания за туберкулоза

4355 | 17 юни 2024

Кола на Гугъл започна ново заснемане на Казанлък

3889 | 17 юни 2024

Обраха къща в Копринка

3708 | 17 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак