12:24 | 17 октомври 19 6987

Вандали “убиха“ дървета и извадиха павета в Казанлък

Вандали “убиха“ дървета и извадиха павета в Казанлък / Новини от Казанлък

С нова вандалска проява осъмна Казанлък. Три красиви дървета от градинката до Медицински център „Мазалат“ бяха жестоко посечени тази нощ, а наскоро ремонтирано пространство до паметника на Георги Кирков се сбогува с част от паветата, които бяха извадени и старателно подредени до монумента.

За вандализма съобщиха от Пресцентъра на Общината, като разпространиха във фейсбук текст и снимки, които са публикувани и в групата ни За Казанлък.

Грозната проява на „убийците“ на дръвчетата е извършена с резачка, като растенията са прерязани ниско в основата им. Явно целта на вандалите е била чисто и просто да ги унищожат, да загрозят едно от приятните междублокови пространства в града…

Наскоро ремонтираният паметник на Георги Кирков и околното пространство също посрещна утрото с грозна гледка. "Грижливо" извадени павета, преместени и подредени върху платформата пред монумент е вторият вандализъм в Казанлък само за една нощ.

А защо никой не е подал сигнал за вандалщината и дали никой не е чул звуците от резачка са основните въпроси, които си задават хората във фейсбук. Опустошителната проява предизвика вълна от възмущение в интернет пространството и заваляха куп негативни коментари към грозната постъпка на посегателите:

„Много жалко! Рушим, вместо да градим и съхраняваме, а после се чудим защо сме в това опаднало положение!“

„Българите сме си такива.
Никой не чул резачката???
Нямам думи“

„И никой ли не чу, не реагира, не телефонира за изясняване на случая, за помощ...“

„Като не сме дорасли да се наслаждаваме на красивото....май трябва навсякъде камери да има и тези бездушни вандалчета да си понасят заслуженото - а то е - да копаят под надзор камъни на кариерата! Само безмилостна работа за тях!!“

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак