10:59 | 21 януари 20 3128

21 130лв. събра дарителската кампания в подкрепа на АГ–отделението в Казанлък

21 130лв. събра дарителската кампания в подкрепа на АГ–отделението в Казанлък / Новини от Казанлък

Събраната сума в дарителската кампания в подкрепа на АГ отделението на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“- гр.Казанлък, която започна на 5-и декември миналата година и се проведе под мотото „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“ е в размер на 21 130лв. Добрият резултат бе съобщен днес, навръх Бабинден, от заместник-кметът на община Казанлък Лилия Цонкова на пресконференция в Зала №6 на Община Казанлък за отчитане на набраните средства на финала на кампанията. Така съвместната инициатива на Община Казанлък, СНЦ „Бъдеще за децата“ и МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ще има възможност да изпълни своята цел и да закупи модерно родилно легло, с което отделението по акушерство и гинекология на лечебното заведение вече ще разполага с общо 2. От даренията ще бъдат закупени и два модерни гинекологични стола за приемния кабинет и малка операционна, а не както първоначално целеше един, плюс инструменти за операционния блок.

Заместник-кметът на община Казанлък по „Проекти с външно финансиране и образование“ Лилия Цонкова поздрави специалистите за Бабинден и пожела в Казанлък да се раждат повече деца. Тя припомни главните цели на кампанията: по-разпознаваемо казанлъшкото родилно отделение, което обслужва жителите на 5 общини, с по-добри условия за работа на персонала и осигуряване на по-уютна и спокойна атмосфера за родилките в най-важния момент от живота им. „Кампанията доказа, че казанлъчани искат родилното отделение в Казанлък да продължи да съществува!“, обобщи Лилия Цонкова.

Изпълнителният директор на СНЦ „Бъдеще за децата“ Мария Гинева отбеляза: “Успяхме да докажем как заедно можем да постигаме добри резултати.“. Тя отчете набраните средства: 42 финансови дарения, от които 14 на бизнес организации, 15 – от частни дарители, 12 – от различни благотворителни инициативи. Широка подкрепа идеята за подобряване на условията в АГ-отделението на МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ е срещнала сред почти всички детски градини, училища, читалища и социални заведения. Те активно подкрепиха реализирането на редица коледни благотворителни базари. На инициативата откликнаха и момичетата и момчетата от Младежки общински съвет – Казанлък, които организираха фотосесия с Дядо Коледа на централния площад „Севтополис“. 

В посока продължаване на визията на Кмета Галина Стоянова за провеждане на по-социални политики през последните години в казанлъшката болница бяха въведени мерки за енергийна ефективност, за реконструкция, обновяване и оборудване на част от отделенията в МБАЛ, включително на родилна зала в отделението по акушерство и гинекология (АГО), което съществува от близо 60 години. Освен финансовата подкрепа за младите лекари – специализанти, за да остават и да се развиват в лечебното заведение, от тази година ежегодна общинска стипендия е заложена и за медицинските сестри и акушерки: „Към тези 15 000лв., които Общината ежегодно заделя за лекари-специализанти от 2020г. в общинския бюджет са заложени още толкова, за да бъдат привлечени към развитие и запазване на работните си места в местната болница и медицинските сестри и акушерки.“, подчерта зам.-кметът Лилия Цонкова.

С благодарност към всички, които откликнаха организаторите напомнят, че всеки може да подпомогне АГ-отделението към МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ и извън кампанията със средства от благотворително събитие или конкретна сума на следната банкова сметка:

 

Банка ДСК

IBAN BG82STSA93000013794439

BIC STSABGSF

СНЦ „Бъдеще за децата“

основание: за родилно отделение

 

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

23382 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

14316 | 14 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8189 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7120 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5455 | 17 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4447 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

3951 | 17 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

3740 | 19 юли 2024

45-годишен мъж е в болница с опасност за живота след катастрофа край град Шипка

3710 | 15 юли 2024

Спасиха мъж заплашващ, че ще скочи от прозорец в Казанлък

3564 | 15 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак