10:59 | 21 януари 20 3098

21 130лв. събра дарителската кампания в подкрепа на АГ–отделението в Казанлък

21 130лв. събра дарителската кампания в подкрепа на АГ–отделението в Казанлък / Новини от Казанлък

Събраната сума в дарителската кампания в подкрепа на АГ отделението на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“- гр.Казанлък, която започна на 5-и декември миналата година и се проведе под мотото „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“ е в размер на 21 130лв. Добрият резултат бе съобщен днес, навръх Бабинден, от заместник-кметът на община Казанлък Лилия Цонкова на пресконференция в Зала №6 на Община Казанлък за отчитане на набраните средства на финала на кампанията. Така съвместната инициатива на Община Казанлък, СНЦ „Бъдеще за децата“ и МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ще има възможност да изпълни своята цел и да закупи модерно родилно легло, с което отделението по акушерство и гинекология на лечебното заведение вече ще разполага с общо 2. От даренията ще бъдат закупени и два модерни гинекологични стола за приемния кабинет и малка операционна, а не както първоначално целеше един, плюс инструменти за операционния блок.

Заместник-кметът на община Казанлък по „Проекти с външно финансиране и образование“ Лилия Цонкова поздрави специалистите за Бабинден и пожела в Казанлък да се раждат повече деца. Тя припомни главните цели на кампанията: по-разпознаваемо казанлъшкото родилно отделение, което обслужва жителите на 5 общини, с по-добри условия за работа на персонала и осигуряване на по-уютна и спокойна атмосфера за родилките в най-важния момент от живота им. „Кампанията доказа, че казанлъчани искат родилното отделение в Казанлък да продължи да съществува!“, обобщи Лилия Цонкова.

Изпълнителният директор на СНЦ „Бъдеще за децата“ Мария Гинева отбеляза: “Успяхме да докажем как заедно можем да постигаме добри резултати.“. Тя отчете набраните средства: 42 финансови дарения, от които 14 на бизнес организации, 15 – от частни дарители, 12 – от различни благотворителни инициативи. Широка подкрепа идеята за подобряване на условията в АГ-отделението на МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ е срещнала сред почти всички детски градини, училища, читалища и социални заведения. Те активно подкрепиха реализирането на редица коледни благотворителни базари. На инициативата откликнаха и момичетата и момчетата от Младежки общински съвет – Казанлък, които организираха фотосесия с Дядо Коледа на централния площад „Севтополис“. 

В посока продължаване на визията на Кмета Галина Стоянова за провеждане на по-социални политики през последните години в казанлъшката болница бяха въведени мерки за енергийна ефективност, за реконструкция, обновяване и оборудване на част от отделенията в МБАЛ, включително на родилна зала в отделението по акушерство и гинекология (АГО), което съществува от близо 60 години. Освен финансовата подкрепа за младите лекари – специализанти, за да остават и да се развиват в лечебното заведение, от тази година ежегодна общинска стипендия е заложена и за медицинските сестри и акушерки: „Към тези 15 000лв., които Общината ежегодно заделя за лекари-специализанти от 2020г. в общинския бюджет са заложени още толкова, за да бъдат привлечени към развитие и запазване на работните си места в местната болница и медицинските сестри и акушерки.“, подчерта зам.-кметът Лилия Цонкова.

С благодарност към всички, които откликнаха организаторите напомнят, че всеки може да подпомогне АГ-отделението към МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ и извън кампанията със средства от благотворително събитие или конкретна сума на следната банкова сметка:

 

Банка ДСК

IBAN BG82STSA93000013794439

BIC STSABGSF

СНЦ „Бъдеще за децата“

основание: за родилно отделение

 

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак