12:08 | 30 април 20 2699

Вижте четвъртата специалност в Механото, част от дуалното обучение в гимназията

Дойде ред да ви представим и четвъртата, последна специалност в най-старото техническо училище в Казанлък и региона. Започнахме в понеделник, като инициативата бе част от пражничната седмица на гимназията.

ПГ „Иван Хаджиенов“ остава с отворени врати, макар и виртуално, и днес ви предлага импровизирана разходка в училището, която ви обещахме да видите в началото на седмицата. В края на публикацията можете да разгледате галерия от снимки.

А сега - четвъртата специалност "Машини и системи с ЦПУ". Тя е с широко универсално приложение и развива техническото и креативно мислене.

Завършилите ученици придобиват професията "Машинен техник" с III степен на професинална кфалификация. Учениците добиват уменията да реализират технологични и производствени операции; да разчитат техническа и конструкторска документация; да настройват и обслужват универсални машини; да програмират и настройват ММ с ЦПУ.

Още от 2015 година, учениците от тази сециалност се обучават в дуална форма на обучение. Още за специалността и сферите на реализация може да видите във видеото, подготвено от ученици и учители.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак