19:28 | 24 юни 20 6879

81 абитуриенти изпрати днес Механото

За последно сбогом, днес, 3 месеца по-късно, ПГ „Иван Хаджиенов“ отново отвори врати, за да изпрати подобаващо своите зрелостници. 81 дванайсетокласници прекрачиха училищния праг за последно в ролята на ученици, но оставащи завинаги част от дългата история и голямото семейство на хаджиеновци. Дори с месец закъснение, зрелостниците получиха своето тържествено изпращане, което се състоя пред очите на преподаватели, съученици и гости в двора на гимназията.

Четирите паралелки от завършващия Випуск 2020 за последно изпитаха училищните трепети и отвориха нова глава в книгата на живота.

Момичетата и момчета от: 12 "а" спец. Компютърна техника и технлогии с класен ръководител Петя Костадинова, 12 "б" - Строителство и архитектура с кл. ръководител Георги Даскалов, 12 "в" - Машини и системи с ЦПУ с кл. ръководител Пламена Славчева и 12 "г" - Мехатроника с кл. ръководител Йовка Чорбаджийска огласиха училищния двор с викове до 12 и весел глъч.

Много неща, днес бяха последни за 95-те абитуриенти на Механото. Последно бе и издигането на знамето от Стоян, Стефка и Кристина, които го предадоха чисто и неопетнено новите знаменосци.

Директорът на Гимназията Мариана Демирева поздрави завършващите с постигнатите успехи, с натрупаните знания и умения.

„Изключително се гордея, че съм част от едно семейство с огромно сърце, което работи с пулса на времето. Щастлива съм да ви приветствам с вашите успехи. Гордея се с факта, че всеки следващ випуск на ПГ „Иван Хаджиенов“ е по-силен, по-успешен и по-проспериращ. Поздравявам ви с днешния ден.

Убедена съм, че прекрачвайки прага на това училище, в следващите години ще се връщате в спомените си и ще се чувствате като частица от огромното многохилядно хаджиеновско семейство. Благодаря ви за това, което отдадохте от себе си. Пожелавам ви на добър час!“

Пандемичната и различна 2020 г. се оказа и знакова за Механото. В юбилейната 95 година, за пръв път звуча химна на казанлъшката гимназията композирана от Хайгашот Агасян, по стихове на Надежда Захариева.

Красиво изпълнение на китара изпълни и Къци Димитров, поздрав към съучениците си.

Сред гостите имаше представители на „Арсенал“АД в лицето на Владимир Чучумишев.

Тържествено бе поднесена и първата награда „Ученик на годината“, дарена от възпитаника на училището - Момчил Тодоров, собственик на Издателство „БГ Учебник“ . Тя ще бъде ежегодна и е под формата на стипендия от 1000 лв. Първият и носител е зрелостникът Стоян Петров, които достойно заслужи призванието сред още 4 номинирани дванайсетокласници – Стефка Тодорова, Мариан Николов, Кристина Йорданова и Недялко Илиев.

Специален спомен завещаха на своето любимо училище днешните абитуриенти. Платна с отбелязани на тях длани, винаги ще напомнят за Випуск 2020, за всичко, което са научили и оставили след себе си през изминалите 5 години.

"Изразът "Да оставиш следи" оставя креативни идеи у нас. Те оставиха много символично отпечатъци на своите следи. В материалния израз на това са само едни ръце. Те са толкова пъстри, колкото са и самите ни абитуриенти.", сподели кл. ръководител на 12 „г“ Йовка Чорбаджийска.

Преди да получат дипломите си за завършено средно образование, 81 абитуриенти бяха изпратени и поздравени с пищно и зрелищно фойерверк шоу.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак