10:44 | 24 ноември 20 1743

„Мисии” - за доброволчеството. Казанлъшките артисти започват работа по нов проект

„Мисии” - за доброволчеството. Казанлъшките артисти започват работа по нов проект / Новини от Казанлък

След успешно приключилия проект „Поднасям ви премълчаното” на програма „Европейски корпус за солидарност” на „Юнайтед Авангард Артист”, по който беше създадена книга „Поднасям ви премълчаното. Пандемия” и два филма, организацията се впуска в ново предизвикателство. Одобреният проект „Мисии” по програма „Европейски корпус за солидарност” отново е финансиран от Център за развитие на човешките ресурси.

Проектът щe представлява индивидуално доброволчество за дейности в сферата на киното, хумора, изкуствата с участието на общността, промотирането на европейските ценности и самосъзнание и развитието на гражданското общество. Проектът е фокусиран върху личностното развитие на младежите и изграждане на уменията на 21 век, към развитие на основни компетенции, качества и умения на участниците.

Акцентираме върху социалното включване и културно сближаване в рамките на общото европейско и глобално семейство. Приобщаване и включване на 3-ма младежи от България и Португалия с по-малко възможности.

Популяризиране и промотиране на Европейските ценности и визия за развитие. Насърчаване на младежкото овластяване чрез писане на статии и материали за специализирани младежки медии - сайт и радио.

Ще фокусираме общественото внимание върху ползата от гражданската активност, важността на личната позиция на всеки за развитието на индивидите и общността.

За местните общности, в частност за младежите проекта ще помогне да осъзнаят собствената си принадлежност към общността на европейската младеж; да получат информация за гражданските си права и възможности като граждани на ЕС (мобилност и достъп до култура); да придобият визия за себе си като „граждани на Европа” и съзнание за личната си роля и отговорност по отношение на общото европейско бъдеще.

Проектът ще осигури възможност за обмен на знания, работа в мрежа и екип, възможност за изява, развитие и реализация. Ще постави основата на партньорства, изграждането на партньорски мрежи и реализирането на бъдещи съвместни проекти с европейско измерение.

Ще съдействаме за споделянето на добри практики и опит от миналите години.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак