11:04 | 21 септември 20 2145

Младежи от 9 държави се събраха да творят в Родопите

Младежи от 9 държави се събраха да творят в Родопите / Новини от Казанлък

В полите на Родопите от 15 до 24-и септември, в китното местенце Върховръх, в близост до гр. Перущица, творят младежи от 9 държави по проект „Скулптури на идеи” по програма „Еразъм+” на СНЦ „МЦР-Взаимопомощ”.

Проектът предлага възможности на младежки работници да работят в сферата на изкуството и да творят без да използват хартия, а така модерните напоследък таблети, които са осигурили от гостуващата организация, за да се осъществят дейностите по проекта. В помощ на организаторите се включват от "Юнайтед Авангард Артист" и неговия председател Румен Сомов.

Младежите от Испания, Литва, Италия, Полша, Румъния, Естония, България, Словакия и Германия представиха своите умения да рисуват дигитално и в същото време използваната техника не изискваше те да се професионалисти или въобще да могат да рисуват.

Обучението предлага възможностите за ползата от прилагането на дигитална графична фасилитация, за подкрепяне на учебни групи по време на всички проекти по програмата „Еразъм+” в контекста на неформалното обучение с национално и транснационално участие. Много от партньорите по програмата  не знаят точно как да използват материали си ефективно и едновременно пестеливо при работа с младежи им предложихме алтернатива. В много обучения сме ставали свидетели и сме създавали големи отпадъци от ресурси, които използваме. Чрез дигитална графична фасилитация, партньорите ни могат ефикасно да използват по няколко пъти дигиталния визуален речник при използване, представяне и документиране на работата им.

В допълнение, графичната фасилитация може да бъде като визуален език, тъй като е често срещана дори и за култури с различни езици, и може да бъде използвана като универсален прекъсвач на езиковата бариера за интернационални групи хора, които работят с език, с който не се чувстват уверени, млади хора с различно поведение и стил на учене.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак