10:54 | 26 август 20 1105

МЦР “Взаимопомощ“ се включва в обучения заедно с 60 младежи от Европа

МЦР “Взаимопомощ“ се включва в обучения заедно с 60 младежи от Европа / Новини от Казанлък

Две обучения с 60 младежи от Европа предстои да изпълни екипът на МЦР "Взаимопомощ" през септември. След завършването от обученията, младежките работници ще знаят повече за това: какво е неформално и извънформално образование и какви методи са включени в тях.

Като част от разпространението на резултатите, и по двата проекта ще се заснемат късометражни документални филми и ще се споделят в Младежка медия „ДоброволциТЕ” и онлайн платформи, като фейсбук, ю-туб и инстаграм. А всеки участник ще получи подарък с материалите, изработени по проектите магнит, папка и химикал за спомен от своето пътешествие и обучение в България.

Ето и какви ще бъдат те:

Обучение за младежки работници „Аптечка за първа помощ 2”

От 4 до 14 септември 2020 г., екипа на МЦР-Взаимопомощ се връща на Върховръх, до Перущица за да осъществи  втората част на много успешният тренинг от април 2019г. за първа помощ “Аптечка за първа помощ”: проект за обучение на младежки работници по Програма „Еразъм+”, финансиран от Център за развитие на човешките ресурси.

Tози път проекта посреща 30 участника от девет страни Полша, България, Италия, Испания, Чехия, Словакия, Румъния, Литва и Естония. И двата проекта  са разработени от международен екип и се изпълняват от него, като от българска страна изпъкват имената на Николай Иванов - доктор по философия, Красимир Цанев международен кариерен консултант и психолог, Мария Славова- председател на „Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България” и „МЦР-Взаимопомощ”.

Дейностите целят развиване на различни умения и компетенции на младежките работници във връзка с оказване на първа помощ, управление на риска, справяне с кризисни ситуации. Трима опитни обучители предоставят необходимата информация по тези теми, и им помогнат да подобрят своите умения чрез неформално и извън формално образование. Специализираните теми за първа помощ този път са поверени на експерти от НУЛЦ при БЧК. Лектори са още Румен Сомов и Атанас Митев от Юнайтед Авангард Артист и полякът Марчин Домбкевич от организация „Феникс” от Полша.

Обучение за младежки работници „Скулптори на идеи”

От следващия ден от 15 септември до 24-ти  Марчин Домбкевич от Полша и Александро Йорга от Румъния, Мария Славова, Красимир Цанев, Румен Сомов и Атанас Митев продължават с втория тренинг за месеца наречен „Скулптури на идеи”. В продължение на 9 дни с участието на 30 представители от държавите Литва, Словакия, Полша, Румъния, България, Испания, Италия и Германия.

Обучението предлага възможностите за ползата от прилагането на дигитална графична фасилитация, за подкрепяне на учебни групи по време на всички проекти по програмата „Еразъм+” в контекста на неформалното обучение с национално и транснационално участие.

„Много от партньорите ни не знаят точно как да използват материали си ефективно и едновременно пестеливо при работа с младежи ще им предложим алтернатива. В много обучения сме ставали свидетели и сме създавали големи отпадъци от ресурси, които използваме. Чрез дигитална графична фасилитация, партньорите ни ще могат ефикасно да използват по няколко пъти дигиталния визуален речник при използване, представяне и документиране на работата им.”, разказва Мария Славова, ръководител на проекта.

„В допълнение, графичната фасилитация може да бъде като визуален език тъй като е често среща дори и за култури с различни езикови езици и могат да бъдат използвани като универсален прекъсвач на езиковата бариера за интернационални групи и за хора, които работят с език, с който не се чувстват уверени, млади хора с различно поведение и стил на учене.”, добавя Мария.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14679 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8891 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7960 | 01 декември 2023

Община Казанлък показва за първи път нови археологически открития на проф. Георги Китов

7906 | 05 декември 2023

Катастрофа със загинал на околовръстното

7744 | 07 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

7306 | 04 декември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

5187 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

5064 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

5000 | 04 декември 2023

Треньорът на “Лястовиците“ ни напусна

4116 | 06 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак