10:39 | 21 декември 20 8965

Пандемична 2020г. в М+С „Хидравлик“: С по-ниски продажби, но успешна, без съкращения и с коледни премии

Пандемична 2020г. в М+С „Хидравлик“: С по-ниски продажби, но успешна, без съкращения и с коледни премии / Новини от Казанлък

"М+С "Хидравлик" ще даде вече станалия в годините традиционен коледен бонус на работещите във фирмата, който ще бъде в размер около 8% от годишното възнаграждение." Това заяви прокуристът на фирмата Владимир Спасов за kazanlak.com.

Владимир Спасов е сред финалистите на Десетката от престижния конкурс "Мениджър на годината 2020".

Как коронавирусът е повлиял на работния процес и продажбите на М+С "Хидравлик", с какви чувства изпращат 2020г. и какво оставят зад гърба си в тази пандемична година, разказва Владимир Спасов:

Накрая сме на една странна, извънредна и пандемична година? Разклати се не само здравеопазването, но и икономиката, не само в България, а по целия свят. Безработица стана синоним на 2020г. Като погледнете назад, каква е равносметката за М+С „Хидравлик“ през тази така трудна 2020г.?

2020г. със сигурност ще се запомни от хората в България, от хората в М+С „Хидравлик“ и от цялото човечество със ситуацията с пандемията от COVID-19. За съжаление, тази ситуация дава отражение върху всички и всичко по света – върху икономиката, здравето, съзнанието на хората, дава отражение и върху нашия бизнес.

Завършваме 2020г. с около 7% по-нисък обем на производство и продажби. Въпреки тези 7% на по-ниски продажби нямаме нито един съкратен работник във фирмата. Средното възнаграждение на работещите не е намаляло спрямо 2019г. Успяхме да запазим здравето на хората. Разбира се голяма част от хората преминаха през тази коварна болест, включително и аз. Някои я изкараха леко, други доста по-тежко, но в тези сложни обстоятелства всеки един от нас успя да се мобилизира и даде максимума от себе си и да завършим годината по успешен начин.

Защо казвам, че е по-успешен начин? М+С ще даде вече станалия в годините традиционен коледен бонус на работещите във фирмата, който ще бъде в размер около 8% от годишното възнаграждение. Това означава една 13 заплата.

Как успяхте да се справите с тази кризисна година?

Вярно е, че много хора използваха голяма част от отпуските си. Хората за нас са много важни и наш приоритет бе да ги запазим. Когато правителството реши да подпомогне бизнеса с мярката 60/40, ние се възползвахме от програмата на два пъти. Със сигурност тези постановления ни помогнаха да запазим служителите и да запазим добро и прилично възнаграждение.

Два големи проекта за М+С Хидравлик бяха финализирани през 2020г. Това са учебно-изследователският център за изпитания и конферентната зала, и новият производствен корпус . Какво се случва с тях?

Вече функционира нашата моментна гордост като инвестиция. Завършихме и пуснахме в експлоатация новия производствен корпус, който е на територия от 8 декара. Сградата е на два етажа, които функционират под пълна пара. Продължаваме да окомплектоваме мероприятията по концепцията си за оптимизация на производствените и технологичните потоци във фирмата. Стойността на тази инвестиция е близо 11 млн лв.

Вече функционира и научно-изследователския център на М+С, сграда която построихме в съседство на Техническия колеж в Казанлък. Някои от лабораториите функционират в пълния си блясък, някои остава да бъдат дооборудвани в следващите месеци и също ще влязат в употреба за целите на дружеството и за целите на студентите, които се обучават в Техническия колеж. Научно-изследователският център се ползва също от учениците, които се обучават по системата по дуално обучение от ПГ „Иван Хаджиенов“. Тези 2 чувствителни инвестиции са на стойност 13 млн лв., които ние доизплатихме в настоящата година и инвестирахме около 7 млн за машини. В една кризисна година да инвестираш 20% от оборота си в сгради и оборудване, считам за успешен начин за водене на бизнес.

Вие сте един от финалистите, част от златната десетка на конкурса „Мениджър на годината 2020“, признание за успеха ви. Какво е чувството да оценят труда ви на такова високо ниво?

Изключително съм горд от тази оценка, още повече че доколкото знам за първи път ръководител на машиностроително предприятие достига до този етап. Но тази висока оценка не е само към мен. Тя е към всеки един, който работи в М+С, защото оценката е за всичките бизнес практики, за резултатите на фирмата, които са постигнати през последните няколко години. Оценяват се от изключително сериозна рейтингова агенция, каквато е „Делойт Българоя“. Това е признание за всеки един от 1130 работници в фирмата. Това не е лично постижение, това е постижение на целия екип.

В навечерието сме на Рождество Христово и Нова година. Какво искате да кажете, да пожелаете на служителите на М+С „Хидравлик“?

Всичко, което М+С прави, е с грижа за работещите във фирмата, за акционерите във фирмата и категорично не на последно място и за цялото общество. Нашата социално отговорна позиция като компания е ежедневие.

Бих пожелал на всеки един от работещите във фирмата да бъде в много добро здраве, да бъде много позитивен и да намира поводи за усмивки. Бих искал да пожелая на цялото общество да намира начин да има социално отговорна позиция. Коледа е чудесен момент за тези пожелания, да бъдем отговорни към себе си  и към близките, към хората които познаваме или непознаваме. Живеем във времена, в които всеки е зависим от социалната позиция на другия.

Бъдете здрави и нека 2021 г. имаме много поводи за усмивки, и нека тези усмивки да можем да ги гледаме директно, а не през маски.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7622 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5811 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5254 | 19 април 2024

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

4648 | 25 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4353 | 23 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4260 | 24 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3730 | 22 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

3431 | 23 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2897 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2671 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак