14:41 | 21 януари 21 4189

Навръх Бабинден, АГ-отделението се сдоби с нови легла за родилки

Навръх Бабинден, АГ-отделението се сдоби с нови легла за родилки / Новини от Казанлък

В Деня на родилната помощ и професионален празник на акушерите с две чисто нови легла за родилки се сдоби АГ-отделението на казанлъшката болница МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. Те са вече факт, благодарение на сърцати казанлъчани и бизнеса, включили се в благотворителната инициатива „Мисия подари добро“.

По-малко от месец измина, от последното дарение на „Мисия подари добро“ към казанлъшкото АГ-отделение. Остарелите бебешки кошари бяха заменени с 15 чисто нови легла. На 30 декември, когато беше направено първото дарение, организаторите на инициативата обещаха да помогнат подновяването на родилното отделение с 2 нови легла за майките и спазиха своята дума. Те са разположени в двете ВИП стаи на болничното отделение.

Благотворителната кампания събра сумата от 8 600 лв, част от тях чрез пластмасови капачки, другите дарени средства бяха набавени от бизнеса и казанлъчани. За закупуването на бебешките кошари са изразходени 6 500 лв. Останалите средства бяха използвани за закупуването на легла за родилки.

„Мисия подари добро“ продължава своята кауза. Амбициите на инициативата са да бъдат събрани средства за още 4 легла за бъдещите майки, а необходимата сума за това начинание е около 4-5 хил. лева.

390 бебета са проплакали през 2020г. в казанлъшкото Родилно отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. Едно напълно реновирано АГ-отделение с екип от професионалисти и човеци, очаква бъдещите майки да изживеят своите специални моменти.

АГ-отделението на Казанлък разполага със съвременна апаратура, ремонтирани и оборудвани по европейски проект и отговарящи на най-новите стандарти и изисквания родилни и операционни зали.

Нови гинекологични столове, хистероскоп, 3д цветен ехограф, нови бебешки кошари, а вече и с нови легла за родилките разполага родилното отделението.

За здравето на майките и новородените се грижи екип от добри професионалисти. Сред тях са и млади кадри, които освен своите знания, влагат безрезервна любов в работата си.

Всички дейности по акушерство и гинекология в болницата се извършват за здравно осигурени лица напълно безплатно. Те са освободени от потребителска такса, както родилките и бебетата, също и бременните жени. Благодарение на Община Казанлък, дарители и ръководството на болницата, казанлъшката болница е единственото здравно заведение в региона, което дава правото на родителите да изберат своя екип от специалисти напълно безплатно.

"Мисия подари добро" започна през най-женския месец на година. Премина през странни и трудни времена. Но устоя, и показа, че новият живот е най-важното. Така, сплотени и сърцати казанлъчани показаха, че заедно можем повече.

Кампанията продължава и очаква своите съмишленици. Пластмасови капачки могат да бъдат предавани в поставеното сърце до ОУ "Св. Паисий Хилендарски", Фризьорски салон "Цеци" на ул. "Иван Вазов" 15 и бистро "Мания" - ЖК Васил Левски, западно от ОУ "Никола Вапцаров", и в сдружение "Бъдеще за децата".

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак