16:47 | 03 юни 21 1757

Ученици на ОУ “Св. Паисий Хилендарски“ обменят опит в сферата на графичния дизайн

В изпълнение на дейностите по Национална програма „Иновации в действие“, ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, гр. Казанлък, бе домакин на среща с партньори VІ ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Хасково. Основната тема беше въведената в училището от учебната 2020/2021 г. иновация в сферата на графичния дизайн. Учениците от 3а клас и техният преподавател инж. Борислава Минчева представиха иновативния процес и продукти в тяхното пряко приложение в училищния живот. Споделиха и демонстрираха предизвикателствата и постиженията си в реална среда.

Целта на обмяната на опита е да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активното участие на учениците посредством иновативни педагогически методи, както и чрез засилване употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението, повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето, подобряване на академичните резултати, повишаване на творческата активност на учениците и педагозите.

Срещата беше втора по ред, а на първата домакин бяха учителите и учениците от VІ ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора.

Като краен продукт ще бъде изработена брошура, показваща значимостта на графичния дизайн за училищната общност, както и моменти от двете срещи между училищата – партньори.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';