10:10 | 15 септември 21 3118

51 ученици днес за първи път прекрачиха прага на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“

51 ученици днес за първи път прекрачиха прага на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ / Новини от Казанлък

С пожелания за „на добър час“, вълнения на най-малките и радостни трепети на по-големите, под звуците на химна на България, с издигане на знамената и посрещане на училищния флаг, ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ откри новата учебна година 2021-2022г. 51 първокласници за първи път прекрачиха училищния праг и се запътиха към класните си стаи, готови за нови емоции, знания, веселия, и понякога трудности.

Поради налагащите се противоепидемични мерки, на тържественото откриване на учебната година присъстваха единствено учениците от първи и пети клас, при спазване на здравните мерки. Това не попречи училищният двор да се изпълни с весел глъч, а учители и ръководство обещаха ръка за ръка да бъдат до тях и да ги напътстват по пътя на знанието.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи в училищния двор отец Димитър при Православен храм „Света Троица“.

Своето приветствие с нескрити емоции отправи и директорът Мария Колева: „15-ти септември е изключителен ден за българския народ, защото в този ден се открива учебната година. Година, която е много по-различна от това, което броим като календарна и всякакви други години. Защото с нея бележим периода, в който нашите деца се учат, придобиват знания, умения, развиват своите творчески заложби.

Тази година е поредната, в която ще се сблъскаме с  малко повече предизвикателства. Аз вярвам, че ще се справим, както го направихме и в предишните. Вярвам, защото нашите учители са изключителни професионалисти. Те са изключително отговорни, приемат ролята си не само на учители, но и на втори родители на вашите деца. Вярвам, че ще се справим, защото вие родители сте нашата подкрепа. Подкрепа, от която имаме нужда във всеки един момент. Вярвам, че ще се справим и през тази година, защото вие мили деца, прекрачвате нашия праг, подготвени, очакващи, с трепети и вълнения."

Тя пожела здраве на всички и сили за трудностите. Към учителите - вдъхновение и мотивация, към родителите и учениците -да възпитават в традициите на българския народ, за да се спазват, помнят и предават.

Сред официални гости на тържеството бяха: Снежина Пискова- председател на училищното настоятелство, Невенка Иванова, Кръстина Иванова, Димитър Димитров – дългогодишни преподаватели, Цветанка Пискова – приятел на училището.

Музикални и танцови поздрави бяха подготвили възпитаниците на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“. Сборна формация от ученици под ръководството на Татяна Иванова изпълниха песента „Здравей училище любимо“ и химнът на училището, който води своята история вече 15 години, създадено от учителя по музика Милена Иванова по текст Атанас Звездинов. Първокласниците също участваха в празничния 15-ти септември, като изпълниха стихове, а мажоретките с ръководител Бонка Палова показа умения и гъвкавост със своя танц.

 

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак