12:40 | 06 октомври 21 2884

Португалия през погледа на стажант фризьорите от Профилирана гимназия „Акад. Петко Стайнов“

Португалия през погледа на  стажант фризьорите от Профилирана гимназия „Акад. Петко Стайнов“ / Новини от Казанлък

Какво мислите ,че може да се случи на група млади фризьори от града на розите в държавата на Фернандо Магелан? Сега ще Ви разкажем.

Ден първи от седмица първа .За много от нас пътуването със самолет ,метро, ескалатор е нещо обичайно, но за част от нашите герои това беше съвсем ново преживяване. Те обаче успяха да преодолеят страха от непознатото и въпреки собствените си притеснения заедно и с помощта един на друг се справиха с това предизвикателство. Дружно „приземиха“ самолета и стъпиха на португалска земя. Гостоприемните домакини топло посрещнаха нашите герои, настаниха ги в техния хотел и ги нагостиха с традиционни ястия.

Утрото на новия ден дойде и с него още нови предизвикателства за нашите фризьори. Очакваше ги богата работна програма – в два различни салона Френски и Африкански ,от които те да попият опит и знания от техните чуждестранни колеги. В Африканския салон, като част от учебната програма на първата седмица, нашите стажанти се научиха да правят- африкански плитки(расти), различни техники на вграждане на изкуствена коса в естествена, обратна рибена кост, туист, краше. Новите умения в комбинация с въображението на коафьорите успя да изненада техните чуждестранни преподаватели и те получиха заслужена похвала за своята сръчност, за креативност и собствена техника.

Добре дошли на втора част от пътешествието. Седмицата стартира отново с динамична работна програма този път във Френския салон. Стажантите наблюдаваха нови методи за поставяне на екстеншъни, чрез ластик, залепване, както и атрактивната техника за пришиване на коса към скалпа. Обучителите ги изненадаха с поканата си да демонстрират умения и техника придобити в часовете по фризьорство .Нашите деца впечатлиха преподавателите, които им повериха клиентите си.

Пълноценните работни седмици нямаше да с такива ,ако не бяха прекрасните изненади на домакините, които се бяха погрижили и за тяхното забавление.

Организираната разходка в Лисабонския Зоопарк срещна нашите пътешественици за първи път с Дъждовната гора и нейните обитатели. Много от децата видяха на живо горили и сибирски тигри, шимпанзета и крокодили, стотици цветни птици и екзотични пеперуди.

Следващата спирка на туристическия им маршрут бе замъкът на „Св. Георги“, който може да се види от всяка точка на Лисабон. Там видяха статуята на крал Алфонсо, залата в която Вашку да Гама е бил посрещнат от португалския крал на връщане от Индия. Разходиха се из просторните зелени градини със свободно движещи се птици. Но изненадите тепърва предстояха – на връщане от замъка стажантите се спряха да послушат изпълнението на уличен африкански музикант и увлечени в неговия ритъм танцуваха и се забавляваха от сърце! Оказа се, че изпълнителят не само е чувал за България, но е посещавал София и очарован от нашата страна.

Другата интересна спирка от разходката им беше океанариумът на Лисабон- един от най-големите в Европа състоящ се от основна част и по-малки тематични зони, даващи възможност за срещи от близо с различни видове акули, скатове, пингвини, разнообразни коралови рибки и морски същества, които сме виждали само по „Дискавъри“.

Повозиха се и на рикши, разгледаха стария град, Пазара на крадците(най-старият в Лисабон), разходиха се в мола, парка на „Едуардо VII", потопиха се във водите на река Тежу.

Така нашите герои открехнаха част от тайните на втората най-стара европейска столица с африкански дух и латино характер.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14660 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8872 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7946 | 01 декември 2023

Община Казанлък показва за първи път нови археологически открития на проф. Георги Китов

7714 | 05 декември 2023

Катастрофа със загинал на околовръстното

7466 | 07 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

7270 | 04 декември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

5168 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

5040 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

4959 | 04 декември 2023

Треньорът на “Лястовиците“ ни напусна

4085 | 06 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак