12:02 | 15 октомври 21 2161

Фризьорите на ПГ “Акад. П. Стайнов“ получиха сертификати за обучение в Лисабон

В камерен състав, само с присъствието на ученици и учители, Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“ връчи сертификати на младите си фризьори, участници в проект „Коафьори-иноватори“. Церемонията се проведе във фоайето на казанлъшката гимназия през вчерашния 14-ти октомври. 18-те ученици от професионалните паралелки по „Фризьорство“, прекарали двуседмично обучение в Лисабон, Португалия, получиха не само сертификат за своето обучение и право за работа в салоните в цяла Европа, но и десетки емоционални поздравления от връстниците си.

Поради лични и здравословни причини, не всички участници (18 ученици и 6 преподаватели) успяха да присъстват на тържеството в „Акад. Петко Стайнов“.

На живо се демонстрираха различни умения, придобити по време на обучението. При връчването на сертификатите, учениците показаха нагледно направата на расти и удължаване на коса с различен цвят.

„Преминахме дълъг път от зараждането на идеята до осъществяването на този проект. Той даде възможност на нашите ученици да развият личностните си и професионални умения в една чужда за тях страна“, казаха преподавателите на талантливите коафьори.

Проект „Коафьори-иноватори“ се реализира чрез програма Еразъм+. През двете седмици прекарани в Лисабон, младежите се научиха да подготвят и поставят екстеншъни, да правят различни видове плитки и расти. Овладяха и нови техники в колористиката.

Антоанета Канева, координатор на проекта също се обърна към присъстващите: „Искам да благодаря, че достойно представихте училището и всички бяха много впечатлени от уменията, които придобиваме във фризьорския салон, за това че много бързо възприемаме и бързо се учим на новите неща.

Бяхме добре посрещнати от домакините си и те бяха впечатлени от децата ни."

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';