19:48 | 16 октомври 21 2726

Европейски „Дни Еразъм 2021“ в ПГ “Иван Хаджиенов“

Европейски „Дни Еразъм 2021“ в ПГ “Иван Хаджиенов“ / Новини от Казанлък

В рамките на европейската инициатива „Дни Еразъм 2021“ в ПГ “Иван Хаджиенов“ на 15 октомври се проведе заключително събитие по проект „Умения за бъдещето“ по програма „Еразъм +“. 30 ученици, 4 придружаващи учители и 10 преподаватели от гимназията получиха своите сертификати от европейски институции за обучение и наблюдение в професионална среда.

След дълъг период на несигурност и отлагане се осъществи осмият успешен „Еразъм+“ проект за ПГ “Иван Хаджиенов“. През изминалите август и септември две групи ученици пътуваха до гр. Севиля, Испания, и до гр. Римини, Италия. В европейските страни те участваха в двуседмични обучителни курсове в областта на информационните технологии и на програмирането на машинни детайли.

16 ученици, придружавани от своите учители Таня Илева и Марияна Янкова, посетиха гр. Севиля, Испания, в периода 3-17 септември. В „Салезианос Тринидад“ – голямо училище с професионална насоченост в областта на технологиите, те проведоха своето обучение за програмиране и изработка на детайли, приложими за всяка сфера на технологиите. Заедно с учениците, на едноседмично наблюдение се включиха и четирима преподаватели, които имаха за цел да се запознаят с испанския опит в професионалната подготовка на учениците.

В края на месец август друга група от 14 ученици, заедно с придружаващите учители Красимира Чорбаджийска и Стефанка Илиева отпътуваха за гр. Римини - най-големият и красив курорт на Адриатическото крайбрежие на Италия. До 11 септември учениците имаха възможност да обогатят своите знания и умения в компютърната сфера, създавайки собствени сайтове за онлайн продажба. Обучението се извърши в офиса на Sistema Turismo, партньорска фирма, предоставяща обучение на младежи от различни европейски страни. Съобразявайки се с пандемичната ситуация и изключително стриктните изисквания в Италия, всеки ученик имаше на разположение  за индивидуална работа преносим компютър, предоставен му от училище.

През втората седмица към групата се присъединиха още шестима преподаватели, които по предварително изготвена програма направиха няколко посещения на  училища в гр.Римини и в близки населени места.

Обогатени с нови знания и умения, полезни впечатления, много положителни емоции и вълнуващи спомени, пътуващите групи ученици и учители се завърнаха удоволетворени от Испания и Италия.

На заключителната среща по проекта участниците представиха своите придобити умения, споделиха преживяванията си пред съученици и колеги, показвайки презентации с избрани моменти.

През следващата година предстоят още задгранични обучения за хаджиеновци по проекти от  „Еразъм +“. Училището ще бъде и домакин на партньорска среща на професионални гимназии от Чехия, Италия и Испания по проект „Готови за кариера“.

На 21 октомври ПГ “Иван Хаджиенов“ със съдействието на Община Казанлък ще организира среща за споделяне на всички добри практики от „Еразъм+“ проекти, като покани са отправени към представители на училища,  НПО и образователни институции от град Казанлък. Инициативата отново е в рамките на „Дни Еразъм 2021“. Идеята е участниците в срещата да споделят своя опит и постижения при изпълнението на проекти по програма „Еразъм+“, да обсъдят новите възможности на периода 2021-2027г., да дискутират как пандемията се отразява на международния обмен, да насърчат за включване в проекти и пътувания все повече нови участници.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Д-р Нели Боскович: Липсата на профилактика и здравословен начин на живот са водещи за отключването на неврологични болести

9341 | 21 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9075 | 25 март 2024

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

8307 | 27 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

4893 | 26 март 2024

Кражби в Казанлъшко и Павелбанско регистрираха за ден униформените

3814 | 21 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3189 | 25 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

2942 | 27 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2283 | 25 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2235 | 22 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2218 | 26 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак