13:04 | 25 ноември 21 1943

Слагат камери на спортните площадки до Младежкия дом заради вандалите

Слагат камери на спортните площадки до Младежкия дом заради вандалите / Новини от Казанлък

Община Казанлък ще постави система за видеонаблюдение на мини-футболното игрище и Стрийт-фитнес площадката край Младежкия дом. Причина за поставянето на камерите са постоянните вандалски прояви на площадките.

От Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата” коментираха, че всеки месец подменят повредено осветление, счупени стълбове или скъсани мрежи. Често има поражения и по съоръженията.

След поставянето на камери служители на Общината и звено „Екоконтрол” ще имат възможност да търсят наказателна отговорност от извършителите.

Решение бе прието с 25 гласа "За" на днешното заседание на Общински съвет Казанлък, което се излъчи онлайн на сайта на ОбС. Предложението бе част от точка 3 от дневния ред на днешното заседание за изменение на Бюджет и Инвестиционна програма на Община Казанлък за 2021 година, внесено от Галина Стоянова.

Средствата, които ще бъдат преразпределени от бюджета за изграждането на видеонаблюдението са в размер на 2 573 лева. Те са за сметка на поддръжката на спортни бази от дейност 714 „Спортни бази за спорт за всички“.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак