15:20 | 14 декември 21 1825

Второкласници от ОУ “Георги Кирков“ си направиха индивидуални портфолиа

Второкласници от ОУ “Георги Кирков“ си направиха индивидуални портфолиа / Новини от Казанлък

Основно училище „Георги Кирков“ успешно реализира дейности по НП "Заедно в грижата за ученика", Модул 1 "Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците чрез създаване на индивидуално портфолио".

В периода септември – декември 2021 година учениците от II „б“ клас с класен ръководител Иванка Димитрова и Григор Бошнаков – представител на комисията по проекти, успешно реализираха дейностите по проект на Национална програма „Заедно в грижата за ученика“, Модул 1 “Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците, чрез създаване на индивидуално портфолио“. Целите, които се осъществяват по проекта са проследяване личните постижения на учениците от II „б“ клас, чрез създаване на индивидуално портфолио, както и в края на учебната година родителите да получат цялостна представа за работата и техните успехите.

Етапите на изграждане на портфолиата бяха 5: техническо оформление, изработване на критерии за оценяване, събиране и подреждане на доказателствения материал, самооценяване и оценяване от учителя. В началото на годината, учениците съвместно със своя класен ръководител, изготвиха критерии за оценяване на портфолиата. Това повиши тяхната мотивация и старание да поддържат своите портфолиа така, че да бъдат оценени високо.

Всеки ученик от класа вече има собствено индивидуално портфолио структурирано в отделни раздели. Към него е изготвена лична папка с материали отразяващи развитието му по всички учебни предмети, ученическите му таланти, както и изяви в извънкласни дейности–тестове, контролни работи, материали от участие в изобразителни и технически дейности, както и от индивидуални форми на обучение, личен атестат за постиженията през учебната година, атестат на класния ръководител и др. Участието на ученика при подбора на материалите за неговото портфолио, както и в създаване на критериите за оценка позволява то да бъде използвано като допълнително средство за оценяване, което позволява да се оцени не само на конкретен резултат, но и процесът на учене.

В процеса на работата учителят на класа има възможност да проследява напредъка на всяко дете и да изготвя анализ на неговите образователни резултати по основните предмети.

По проекта са закупени всички материали и помагала, необходими за изработване на портфолиата. Работата по проекта ще продължи до края на учебната година.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10508 | 13 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

7512 | 11 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7128 | 13 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

6434 | 12 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

5333 | 10 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

5226 | 16 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

5161 | 12 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

5011 | 13 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

4938 | 14 юни 2024

НИТИ ЕАД се представи на Международното изложение ХЕМУС 2024

4364 | 12 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак