15:20 | 14 декември 21 1592

Второкласници от ОУ “Георги Кирков“ си направиха индивидуални портфолиа

Второкласници от ОУ “Георги Кирков“ си направиха индивидуални портфолиа / Новини от Казанлък

Основно училище „Георги Кирков“ успешно реализира дейности по НП "Заедно в грижата за ученика", Модул 1 "Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците чрез създаване на индивидуално портфолио".

В периода септември – декември 2021 година учениците от II „б“ клас с класен ръководител Иванка Димитрова и Григор Бошнаков – представител на комисията по проекти, успешно реализираха дейностите по проект на Национална програма „Заедно в грижата за ученика“, Модул 1 “Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците, чрез създаване на индивидуално портфолио“. Целите, които се осъществяват по проекта са проследяване личните постижения на учениците от II „б“ клас, чрез създаване на индивидуално портфолио, както и в края на учебната година родителите да получат цялостна представа за работата и техните успехите.

Етапите на изграждане на портфолиата бяха 5: техническо оформление, изработване на критерии за оценяване, събиране и подреждане на доказателствения материал, самооценяване и оценяване от учителя. В началото на годината, учениците съвместно със своя класен ръководител, изготвиха критерии за оценяване на портфолиата. Това повиши тяхната мотивация и старание да поддържат своите портфолиа така, че да бъдат оценени високо.

Всеки ученик от класа вече има собствено индивидуално портфолио структурирано в отделни раздели. Към него е изготвена лична папка с материали отразяващи развитието му по всички учебни предмети, ученическите му таланти, както и изяви в извънкласни дейности–тестове, контролни работи, материали от участие в изобразителни и технически дейности, както и от индивидуални форми на обучение, личен атестат за постиженията през учебната година, атестат на класния ръководител и др. Участието на ученика при подбора на материалите за неговото портфолио, както и в създаване на критериите за оценка позволява то да бъде използвано като допълнително средство за оценяване, което позволява да се оцени не само на конкретен резултат, но и процесът на учене.

В процеса на работата учителят на класа има възможност да проследява напредъка на всяко дете и да изготвя анализ на неговите образователни резултати по основните предмети.

По проекта са закупени всички материали и помагала, необходими за изработване на портфолиата. Работата по проекта ще продължи до края на учебната година.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

8221 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

7287 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

6341 | 01 декември 2023

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5873 | 26 ноември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

5577 | 29 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

5196 | 27 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

3364 | 26 ноември 2023

Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

3336 | 26 ноември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

2963 | 01 декември 2023

Отвориха “Хаинбоаз“ за леки автомобили. Проходът “Шипка“ остава затворен/ Обновена

2680 | 26 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак