11:36 | 13 декември 21 1462

ОУ “Георги Кирков“ и Гората.бг с поредна кауза - “Засади дърво за Коледа“

ОУ “Георги Кирков“ и Гората.бг с поредна кауза - “Засади дърво за Коледа“ / Новини от Казанлък

Благодарение на кампанията, която се осъществява от фондация "Гората.бг", Основно училище „Георги Кирков“ се включи в засаждането на 12 000 живи елхи /смърчове/ за Коледа. Вече доставени в училище, учениците от IV „в“ клас с класен ръководител Григор Бошнаков, ще ги засадят в „Гората на казанлъшките медици“. Тази инициатива беше представена от кмета на Община Казанлък – г-жа Галина Стоянова при запалване светлините на Коледното дърво на града на централния площад „Севтополис“, на красиво светлинно шоу, за първи път с десетки дронове над небето на Казанлък.

Кметът на Казанлък обяви, че тази година Коледа се посвещава на нашите Ангели в бели престилки, на целите екипи, които денонощно се грижат за здравето на всички в района и на още четири общини. За всяко от помещенията в здравните заведения тя подари живо коледно дръвче, за да могат да посрещнат празничните нощи, в които те ще бъдат отново на пост и ще се грижат за нашето здраве. След Нова година елхичките ще бъдат засадени в „Гората на казанлъшките медици“. Всяка от младите елхички е придружена с поздрав от Кмета: „С благодарност към нашите Ангели за закрилата! Посвещавам тази Коледа на Вас, с пожелание за здраве и сила! Вие сте пример за човещина и съпричастност! Създайте „Гората на казанлъшките медици“!

"Ние учениците от IV „в“ клас при ОУ „Георги Кирков“ с гордост ще се включим в благородната кауза на г-жа Галина Стоянова и ще засадим нашите елхички получени от Гората.бг в „Гората на казанлъшките медици“!

Да променим традициите и да започнем да засаждаме дървета за Коледа, вместо да ги отсичаме!", апелират учениците.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак