15:38 | 16 февруари 22 1845

Ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ почитат Левски с разнообразни инициативи

Ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ почитат Левски с разнообразни инициативи / Новини от Казанлък

В ПГ „Иван Хаджиенов“ за пореден път ученици отбелязват знакови събития от българската история. Преди 149 години Апостола на свободата пое по пътя на безсмъртието! Тъжната годишнина се отбелязва на 19 февруари, а седмица по- рано ученици от 8 а клас изработиха материали, с които да представят Левски в една по- различна светлина и да дадат повод за размисъл.

Във централното фоайе на училището са разположени информационни табла, от които може да се разбере къде и как името на Апостола присъства днес сред съвременните българи- списък с улици, учебни заведения, културни институции, спортни съоръжения, паметници… предлагат на нашето внимание учениците, които изследваха колко обекти днес носят името на видния българин. Част от изследването на осмокласниците бе посветено и на това къде и колко паметници на Левски са изградили признателните му потомци. Освен това на таблата могат да бъдат прочетени множество неизвестни, или малко популярни факти, свързани с личността и делото на Васил Левски.

Импровизирана пощенска кутия за писма ще очаква посланията към Апостола. Кошница пълна с мъдри мисли на Апостола също очаква да надникнем по един необичаен начин към великата историческа личност. Инициативите на осмокласниците са част от традицията „Предай добро нататък” на Ученическия парламент в Механото.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак