11:28 | 07 март 22 2746

Първо място за ПГЛПТ в Националното състезание “Най-добра бизнес идея“

Първо място за ПГЛПТ в Националното състезание “Най-добра бизнес идея“ / Новини от Казанлък

Айслин Агушева с най-добрата бизнес идея в България, петото място също е наше - на Павлина Бодурова.

Изключително добри новини дойдоха за ПГЛПТ от Националното състезание по предприемачество "Най-добра бизнес идея". Първото и петото място в предварителния кръг от всички класирани 41 бизнес-идеи са на нашите момичета - Айслин Агушева и Павлина Бодурова.

Двете ученички са абитуриентки в специалност "Икономика и мениджмънт". Те бяха класирани от гимназията на първите две места в училищния кръг и оправдаха напълно очакванията към тях. Най-добрата бизнес идея е за "Пречистваща инсталация "Син поток"". Проектът на Айслин е категорично на върха с 48,43 точки и включва създаване на инсталация за събиране и самопречистване на водите във водните басейни чрез механично пречистване. Бизнес-идеята на Павлина Бодурова, заела петото място, е за протектор за смартфон, зареждащ се със слънчева или топлинна енергия.

Основната цел на Националното състезание е засилване мотивацията на учениците от професионалните гимназии по икономика в страната за пълноценно усвояване на учебното съдържание, базирано на междупредметните връзки в посока предприемачество.

Айслин и Павлина се класираха за Националния кръг, който ще се проведе в края на март, а домакин на състезанието е град Русе и Професионалната гимназия по икономика и управление "Елиас Канети". Там участниците ще се разпределят в екипи на случаен принцип и по зададен проблем ще се генерират бизнес идеи.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак