11:21 | 11 март 22 1415

Училища от Варна гостуваха на ПГЛПТ

Училища от Варна гостуваха на ПГЛПТ / Новини от Казанлък

Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм бе домакин на двудневна Мобилност по Национална програма "Иновации в действие". Гости на гимназията бяха Професионална гимназия по туризъм "Проф.Ас.Златаров"-Варна; ОУ "Свети Патриарх Евтимий"-гр.Варна и ОУ "Генерал Скобелев"-с.Скобелево.

Национална програма Иновации в действие дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища-партньори от цялата страна. Такова Иновативно училище от три години насам е и ПГЛПТ. В Мобилността домакините представиха иновацията, по която работят - "Проектният метод - креативното бъдеще на обучението в ПГ по лека промишленост и туризъм." Учителите Катя Семерджиева и Тома Башкехайов заедно с учениците от 10 б клас, пресъздадоха българска седянка. Участниците в нея презентираха пред гостите традиционните български шевици, народните ни танци и носии. Бе организиран и импровизиран уъркшоп, на който учениците от гостуващите училища можеха да произведат своя оригинална мартеница, да изрисуват кукерска маска или да направят българска шевица. В края на урока дойдоха и нашите кукери, които изгониха злите сили.

Директорът Антони Илиев представи училището на гостите като акцентира на интерактивните кабинети и професионалните учебни зали. Участниците в Мобилността посетиха още Музея на розата, Историческият музей и Тракийската гробница.

На втория ден от посещението си, гостите от Варна присъстваха на специално тържество по случай Патронния празник на ОУ "Ген.Скобелев",с. Скобелево; разгледаха Етнографски комплекс "Дамасцена", фермата за щрауси и язовир "Копринка".

Основната цел на програма "Иновации в действие" е да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активното участие на учениците посредством иновативни педагогически методи, както и чрез засилване употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението, повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето, подобряване на академичните резултати, повишаване на творческата активност на учениците и педагозите.

Учителите от ПГЛПТ, участващи в "Иновации в действие", ще върнат визитата на ПГ по туризъм, гр.Варна в края на месец април.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак