11:34 | 10 юни 22 6203

Павел баня избра новите „Царица роза“ и „Цар на минералната вода“

Павел баня избра новите „Царица роза“ и „Цар на минералната вода“ / Новини от Казанлък

Павел баня избра своите Царица Роза и Цар на минералната вода – 2022 г. Най-голям брой гласове в онлайн гласуването 1641 гласа събра Ивелина Тотева от село Турия и тя е тазгодишната Царица Роза. Нейни подгласнички станаха: Кристина Димитрова от град Павел баня с 614 гласа и Симона Славова от село Долно Сахране с 581 гласа.

За Цар на минералната вода бе избран  Валери Димитров от село Долно Сахране, който получи най-голяма подкрепа от гласувалите - 599 гласа.

От името на кмета Иса Бесоолу Царица Роза получи златно колие, а Царят на минералната вода – златна гривна. За всички участници – момичета и момчета, градоначалникът осигури и ваучери за облекло и козметика. Царят, царицата и останалите кандидати в надпреварата получиха и подаръчни комплекти от спонсорите на конкурса.

„Да ни е честита новата Царица Роза! Да ни е честит новият Цар на минералната вода! От днес нататък, в продължение на една година, те ще имат нелеката задача и отговорността да са посланици на доброто, красотата и традициите на Павел баня. На тях се пада честта да ни представят по различни краища на страната и в чужбина. На Царя и Царицата и на всички участници пожелавам попътен вятър и късмет във всяко начинание оттук насетне. Благодаря им за смелостта да застанат тук пред нас в надпреварата за Царица Роза и Цар на минералната вода.”, каза кметът Иса Бесоолу, който тържествено короняса новата Царица Роза и тазгодишният Цар на минералната вода.

Надпреварата за избор на Царица бе между 12 претендентки за короната, а при мъжете – между 11 кандидати. За всички тях се гласуваше в официалната страница на Община Павел баня в Интернет от 00:00 часа на 03.06. до 22:00 часа на 09.06.2022 г., когато се проведе и самия избор. За първи път тази година в Павел баня се избира и Царица Роза и Цар на минералната вода в един и същи ден и при равни условия. 

Водещ на събитие бе Руслан Мъйнов, който същевременно представи и част от репертоара си. Между кръговете в конкурса публиката се наслади и на изпълнението на народният певец Николай Славеев и талантите от балетна школа „Па Де Кре” – Стара Загора, и “Киара Н”- Казанлък. И тази година хореографията на Избора на Цар и Царица бе дело на творческия екип на ФА „Детелини” – гр. Павел баня.

Празникът продължава и в следващите дни със среща на кмета с досегашните царици на розата и царе на минералната вода и концерти на ФА „Детелини” и сестри Диневи.

На 11.06.2022 г. в 16:00 часа е детското шоу „С аромат на рози”, а от 18:00 часа – кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи „Селски дворове”, в което участват представители от всички села в общината. В 20:00 часа ще започне карнавалното шествие, водено от Царя и Царицата, а от 21:00 часа рок бандата „БТР” ще съберат на площада малки и големи от близо и далеч на голям концерт. С празничната заря след това ще завърши тазгодишният Празник на розата и минералната вода в Павел баня.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
Приятели: Морето.net Монтана