15:19 | 11 юни 22 3130

Поликлиниката в Казанлък бе домакин на учредяването на Национално сдружение на медицинските центрове от необластните общини

Поликлиниката в Казанлък бе домакин на учредяването на Национално сдружение на медицинските центрове от необластните общини / Новини от Казанлък

Районна Поликлиника Казанлък бе домакин днес, 11 юни, на среща на управители на общински медицински центрове от цялата страна, на която се учреди днес първото Национално сдружение на медицинските центрове от необластните общини в страната.

Целта на асоциацията е да изкаже всички проблеми, с които се сблъскват медицинските центрове в необластните градове, като по този начин те ще имат възможността да ги отправят за решаване към комисии в парламента и министерството.

Инициатор на срещата е Д-р Катя Ганова, управител на медицински център „Тервел“ в град Добрич, а формален домакин бе Д-р Красимир Пейчев, управител на Районна Поликлиника Казанлък.

„Аз бях много впечатлен от предложението на д-р Ганова, в следствие на което предложих Поликлиниката да бъде домакин на тази среща, поради географското ни положение в центъра на България, а и вече имаме условията за подобни срещи с новата конферентна зала.“, заяви в началото на събитието д-р Пейчев.

Д-р Пейчев посочи още, че потокът на специалисти в здравеопазването върви в две посоки – към големия град и чужбина. „В такива центрове като нашите, колегията започва да застарява, трупат се сериозни проблеми, които рефлектират върху обслужването на населението.“,допулни той.

Д-р Ганова откри срещата с думите: „Всички знаем за проблемите, с които работим, като те с всяка изминала година не се решават, а напротив – се задълбочават. Аз съм управител на медицински център „Тервел“ вече 7 години и не виждам обслужването на пациентите да става по-лесно, а напротив.“
Д-р Ганова добави, че чашата на търпението ѝ преляла, когато в края на миналата година решила да попълни състава на специалисти в екипа си с още 5. „Знаете, че в кадровия дефицит да намериш 5 специалиста, които да дойдат да работят в една малка община си е вид успех.“, допълни тя. Но поради изключително тромавата процедура изпълнена с бюрокращина новите специалисти започнали работа едва в края на април, при положение, че документите били подадени още в края на миналата година.

„Имаме много общи проблеми за решаване, като на първо място това е кадровия дефицит в цялата страна. Както и дефицит на специалисти по здравни грижи, медицински сестри, лаборанти. Трудните и тромави процедури, а и в момента с тази нова електронна система, заради която обслужването на пациентите е изключително затруднено.“, допълни д-р Ганова.

Управителите дискутираха и се обединиха около проблемите си и са решени да опитат наистина да решат голямата част от тях, като на първо място се надяват да има чуваемост.

На днешното събрание присъстваха управителите на медицински центрове в Асеновград, Своге, Елин пелин, Белене, Чирпан, Дългопол, Каварна, Хисаря и др. Общо 52-ма управителя от цялата страна са изразили съгласие да се включват в сдружението, макар че не успяха да присъстват на днешната среща.

Национално сдружение на медицинските центрове от необластните общини бе учредено днес в Казанлък, като бе определен управителен съвет и устав на сдружението, като сега следва да бъде регистрирано.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак