14:26 | 13 юни 22 1629

Нови доброволци и още еко проекти очакват “Взаимопомощ“

Нови доброволци и още еко проекти очакват “Взаимопомощ“ / Новини от Казанлък

В края на задаващата се седмица се очаква да пристигнат новите доброволци  от Испания, Португалия, Швеция, Египет, Словакия, Украйна и България по проект „По-Зелена Европа” на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по програма „Европейски корпус за солидарност” за организиране на 12-то издание на еко фестивал Казанлък.

Младежите ще имат възможност да подпомогнат и създаването на еко център „Зелена Европа” в с. Средногорово. Те ще работят по еко дейности, заедно с дългосрочните доброволци на организацията в същата програма по проект „Зелена Европа”, които са вече от няколко месеца в града ни.

Това обаче не е всичко. Очаква се в края на месец септември да пристигнат още доброволци по новия проект „По-Зелена Европа 2” на програма „Европейски корпус за солидарност”, който беше спечелен от организацията само преди няколко дни.  Доброволците по него ще завършат работата на своите колеги по доизграждане на центъра в с. Средногорово. Те ще имат възможност и да работят с казанлъшките училища, за да променят екологичното мислене на младежите от града. Да организират демонстрационни техники за компостиране, изграждане на повдигнати лехи, оползотворяване на отпадъци и т.н. Те ще работят и с нашите партньори от ЗЖ „Оптима” с. Дунавци.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак