15:37 | 17 юни 22 1151

Нов проект и за „Юнайтед Авангард Артист”

Нов проект и за „Юнайтед Авангард Артист” / Новини от Казанлък

С нов знак за качество, по програма „Европейски корпус за солидарност”, могат да се похвалят от казанлъшката организация „Юнайтед Авангард Артист” и проект „Зелени мисии” по същата програма, който ще се реализира с 3-ма доброволци от септември, за период от 10 месеца.

Дейностите по проекта са насочени към популяризиране на европейското културно многообразие, мултикултурната грамотност и междукултурен обмен.  Доброволците ще развиват умения като артисти, фотографи, сценаристи, монтажисти, режисьори и т.н. в насока арт дейности. Например ще могат да са част от екип за разработване на авторски книги, писане на статии и заснемане на видео. Направа на арт инсталации на открито.

Усилията по проекта ще са насочени и към социално приобщаване и равни възможности, за активно участие на младежи с "по-малко възможности". Постигане на тяхното персонално въздействие за лично творчество и развитие на арт заложби. Дейностите, които нашата организация ще развива са предимно творчески, използваме изкуството като инструмент за персонално развитие и за постигане на положителни промени в социалната, образователната и културната сфера. Ще се популяризират традициите и доброволчеството като философия и основна идея в програмата и проектите, които ще се разписват.

Друга дейност ще е насочена към творчество и креативност, чрез съучастие в еко фестивал, практически арт и еко дейности на открито, като засаждане на дръвчета, фотография, участие в демонстрирането и заснемане на добри еко практики, направата на компостер, организирането на „зелени работни ателиета за изкуство”- ъпсайклинг и т.н. Ще се стремим да създадем едно ново общество – екологично и здравословно настроено, за което опазването на околната среда и природата трябва да е висша ценност. Засилва се пренебрегването на индивидуалните и обществени нужди. Ето защо, трябва да рестарираме доброволчеството с включване на младежи от малките населени места и с "по-малко възможности", за да гарантираме разнообразието на участващите младежи в добрата еко кауза. Основен приоритет на ЕК е „Зелена Европа”, с такъв обект на дейности ще са и доброволците ни.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак