18:21 | 20 юни 22 1371

ДАПР „ИКТ Център“ с бронзова купа и много награди от „Роботика за България 2022“

ДАПР „ИКТ Център“ с бронзова купа и много награди от „Роботика за България 2022“ / Новини от Казанлък

Отлично представяне на Фестивала "Роботика за България 2022" и на трите наши отбори - Cyber Robo, Vicky Bricky и ICT Stats Team. Най-щастливи са най-малките - с Бронзова купа и трети във общото класиране с Грамота и още 2 грамоти за класиране на в категории "Robo игра" и "Robo дизайн". Искам да отбележа, че са наградени и се състезаваха с деца от професионалните гимназии, а нашите състезатели от Cyber Robo са двама четвъртокласници – Борис и Божидар, двама третокласници Иван и Борислав и един второкласник Никола, който за съжаление счупи ръка малко преди финала.  "ICT Stars team" е отборът на най-големите ни представители Валентин, Диан Стоян, Златомир и Дениз – 7-9-и клас в стартираща дивизия с микроконтролер Arduino. Четвърти в общото класиране и с три грамоти, като най-добрите в категориите "Robo дизайн", "Проектна задача" и "Robo игра"! Най-опитните ни деца от отбор Vicky Bricky  Стефани, Тодор, Теодор, Христо и Георги, от 5-и и 6-и клас,  стартираха с фалстарт – с един състезател по-малко, с повреда в голям двигател и последващо разглобяване и сглобяване на състезателния робот. Въпреки всичко успяха да се „съберат“ и представят, получиха специална „Награда на журито“ за оригинална работа по проектната задача! Но да не забравяме, че миналата година бяха трети и с бронзова купа и тази година се състезаваха в дивизия „Премиер“ - на най-добрите отбори с най-опитни ментори. Браво на децата от ИКТ Център и на обучителите им - инж. Радостина Кацарова и инж. Иван Рачев!

Преживяхме 18 юни в НДК, един незабравим ден, изпълнен с вълнения, въодушевления, откривателство и силни емоции – радост, щастие, разочарования, ден, който нашите деца и присъстващите на това велико събитие – Национален фестивал „Роботика за България 2022“ няма да забравят! Това ще остане мотивиращ спомен и мощен импулс за нови знания във всички участници!

Националният дворец на културата в София се превърна в пространство за технологии и наука с перфектна организация от SAP Labs Bulgaria и Фондация "Работилници за граждански инициативи". Ученически отбори по Роботика от цялата страна представиха своите екипи и проектите, които са разработвали през годината, както и демонстрираха уменията на създадените от тях роботи. Всеки отбор беше оценен от жури според дизайна на робота, екипната игра и представянето на проекта. Финалите на „Робо игра“ се проведоха в публичната част на събитието и нажежиха атмосферата от емоции. На състезателни маси по двойки отборите се състезаваха пред публика, която ги окуражаваше и подкрепяше. Опитният водещ, който си спомням още от 2018 г., допълнително създаваше настроение и умело разведряваше и развеселяваше участниците и публиката. Перфектна организация, както винаги – благодарности за доброволците, които ни посрещнаха и помагаха в ориентирането, професионално жури във всяка комисия, осигурен превоз, обяд, почерпка за участниците, както и специални подаръци за всички и парични награди за победителите от първо до трето място! Велики SAP Labs България и ФРГИ с това, което направиха за децата, направили така, че дори некласираните отбори на 1 до 3-то място да се почувстват забелязани и значими и да се завърнат ентусиазирани и вдъхновени!

Всички отбори в програмата "Роботика за България" са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League. Програмата стартира през 2015-а. През тази година започнаха участие в нея 79 отбора от 42 училища в 26 града. Участниците във Фестивала са предварително селектирани измежду всички отбори, предали заданията си във виртуалния кръг от м. януари до м. май.  – около 170 ученици в 32 отбора от 16 града в страната бяха в НДК.

Горди сме, че успяхме да представим Казанлък и да се класираме за Фестивала и с 3-те си отбора! Единствен представител сме за Стара Загора област, за съжаление.

Участвахме за първи път в Роботика за България през 2018–а с отбор „Robo Burborko“ и се класирахме 2-и на регионален и 3-и на финала, а от 2019 година, след като видях въздействието на Фестивала върху децата, създадох 3 отбора, единият с деца от Стара Загора. Тази година не успяхме покрай ковид ограниченията да организираме старозагорски отбор, но пък имаме представител от Стара Загора – Божидар, който пътува за всяка наша среща!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7405 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5645 | 22 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5101 | 19 април 2024

Полицейска акция залови незаконни оръжия в дома на 69-годишна жена

4484 | 18 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4143 | 23 април 2024

След тричасово дебнене на бракониери - 7 заловени, куп актове и иззето оборудване

3925 | 18 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3576 | 22 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2568 | 21 април 2024

Калоян Янакиев с първа самостоятелна изложба

2554 | 18 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

2535 | 23 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак