10:51 | 19 юли 22 2216

Година изпълнена с невероятни емоции, постижения и успехи за балерините от „Грация“

Година изпълнена с невероятни емоции, постижения и успехи за балерините от „Грация“  / Новини от Казанлък

Балетен танцов център „Грация“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ завърши успешно и плодотворно своята 2021 – 2022 учебно – творческа година, независимо от епидемиологичната обстановка в страната. За този период бяха направени две концертни продукции: за Коледа и за Международния ден на балета, бяха проведени открити уроци, беше организиран Майсторски клас със специалист – випускничка на Академия на балета от Санкт – Петербург, Русия.

"Нашите възпитанички активно участваха в културни мероприятия на града по време на Празник на розата и в избирането на Царица Роза – 2022. По покана на балетно студио  „Grand fouette“ от град Карлово, грациите участваха в Благотворителен концерт. За тази учебно – творческа година БТЦ „Грация“ участва в 6 Национални конкурси и един Международен в гр. Белград, Сърбия. Гордеем се със забележителен творчески ръст и постижения на всички наши възпитанички.", споделят от балетната формация.

Успешни дебюти направиха малките и по-големи грации – Селен Алимова, Марго Методиева, Катрин Тончева, Елена Миткова, Ева Бочина. Браво и на дългогоришните ни солистки – Александра Иглева, Виктория Гочева, Даниела Калчева, Татяна Бечева и Валентина Тояганова. Александра получи и две стипендии, едната от които е от Министарсвао на образованието.

Своя успешен дебют тази година направиха и група „Люляци“ от началните нива на балетния център. Те постигнаха много успехи и високи постижения. Уверено вървят по стъпките на големите грации.

"Нашият забелажителен ансамбъл, който има 40 годишна творческа биография, със сегашното поколение допринесоха за издигането на авторитета и имиджа на любимия ни балетен танцов център.", допълват от БТЦ „Грация“.

Всички малки и големи грации представиха достойно своето изкуство на всички концерти и конкурси: танцуваха със сърце, грейнали усмивки, радостно настроение, с огромна удоволствие и за удоволствие.

"Пожелаваме на чаровните грации да продължаваме заедно да вярваме в себе си, да творим заедно красотата и заедно да побеждаваме! Благодарим Ви за усърдието, старанието и устрема да давате най-доброто от себе си! Изказваме и своята голяма признателност и благодарност към нашите родители за доверието, съпричастността и помоща в трудните моменти. Пожелаваме на всички една слънчева, усмихната лятна ваканция! До нови срещи в света на музиката и танца през септември месец!", пожелаха хореографите Алла Ангелова и Юлиана Ангелова.

Текст: Арт директор, педагог – хореограф Алла Ангелова; Художествен ръководител, педагог – хореограф Юлиана Ангелова

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Най - четени новини

за последната седмица

Грозно: Момиче троши търговски обект в центъра на Казанлък / Видео

16044 | 19 февруари 2024

Педиатърът д-р Ралица Пейчева се сприсъединява към екипа на ДКЦ Районна Поликлиника - Казанлък

7006 | 15 февруари 2024

Камион се взриви в митницата до Арсенал

6809 | 17 февруари 2024

Криминалисти от Казанлък иззеха голямо количество марихуана от жилището на криминално проявен

6473 | 16 февруари 2024

Хиляди малини ще бъдат подарени тази събота в Копринка

5927 | 16 февруари 2024

19 задържани при акция за битовата престъпност

5538 | 15 февруари 2024

Проверка на имот от полицейските служители завърши с досъдебно производство

5448 | 15 февруари 2024

Община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти

5210 | 16 февруари 2024

Да помогнем на Амая да има ново сърчице

4670 | 20 февруари 2024

Задържаха 50-годишна жена, източила 12 хил. лв от дебитна карта

4439 | 21 февруари 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак