14:26 | 18 август 22 1792

„Аз успях – можеш и ти ...“ с участието на Младен Желев: „Успешното IT кариерно развитие е възможно и в Kазанлък!“

„Аз успях – можеш и ти ...“ с участието на Младен Желев: „Успешното IT кариерно развитие е възможно и в Kазанлък!“ / Новини от Казанлък

Следващият герой в кампанията на Община Казанлък „Аз успях – можеш и ти ...“ се казва Младен Желев. Той е на 29 години, роден и израснал в град Казанлък. Смята за своя мисия да бъде част и да подкрепя IT екосистемата.

Първият му досег до компютрите е на 9 години, а на 14 вече създава базови уеб сайтове и апликации. „Завършил съм Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък, като по време на обучението си съм участвал в редица национални IT олимпиади. Те ме мотивираха да уча и експериментирам все повече в тази сфера.“, разказва за себе си Младен.

Докато учи висше образование, той паралелно започва работа в различни големи компании, преминавайки от ниски до високи нива в професионалната йерархия, позиции... „Това ме научи на предприемачество, лидерство, бизнес логика и социална отговорност.“, оценява опита си Младен Желев. „На базата на знания, натрупани до момента, въпреки че бях едва на 24 години, основах първата си компания – ITBP. Като всяко начало, така и това не беше от лесните. Екипът с който стартирахме имахме основна работа и ежедневно, до след полунощ, работихме по проекти на ITBP.“, спомня си голямото лично начало в професията младият IT специалист. След около година предприема и първата смела крачка – напуска основната си работа, създава скромен офис, с две бюра и двама човека основен екип. „Разбира се, отново труден период, но не се отказах. Последваха пет години на бурно развитие, имахме предизвикателни и интересни моменти. Екипът ни, освен, че се увеличи в пъти, непрестанно развива своите технологични и нетехнологични умения, което накара редица големи компании да ни се доверят в разработката на техните софтуерни продукти.“, разказва Младен и твърди: „Към момента мога да се похваля, че нашият екип е изграден изцяло от млади и амбициозни хора от град Казанлък, които са решили да останат тук и да развиват своята професионална кариера в нашия град. През последната година успешно си партнираме с обучителни организации от региона и искаме да предизвикаме още по-голям интерес на младите, които искат да бъдат част от IT екосистемата.“.

Младият IT мениджър откроява като една от големите цели на неговия екип за 2023 г. откриването на собствена академия за програмисти в родния град: „През последните години виждаме добре подготвени кадри на теория, но с липсваща практика, което е пречка за стартиране на кариерата им.“, посочва той. „Не искаме да ги изпращаме в София. Целта ни е да премахнем тази бариера и все повече хора от региона, които имат желание, да поемат своя кариерен IT път на местно ниво. Мисията на нашата фирма е да направим Казанлък знаков на картата в IT индустрията. Знаем, че това ще отнеме време, но вярваме, че ще го направим, крачка по крачка.“, заявява уверено Младен Желев.

Като рецепта за успех той посочва мотивацията и подкрепата от семейството и близките хора: „През годините животът ми показа, че за да си успешен, то на първо място трябва да вярваш в себе си, във възможностите си и да си постоянен в това, което правиш. Благодарен съм, че от малък моите родители са изградили в мен силен характер и са ми показали, че трябва да се боря за целите си и да не се отказвам лесно.  Благодарен съм и на моята съпруга, която е плътно зад мен във всички моменти и е моята „дясна ръка“.“, твърди Младен. Призивът, който иска да остави с участието си в инициативата на Община Казанлък е: „Бъдете упорити и последователни в това, което искате да постигнете! С малки и постоянни крачки се постигат големите успехи. Ето защо избрах за свое мото в кампанията „Успешното IT кариерно развитие е възможно и в Казанлък!“.

Пресцентър на Община Казанлък 

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

След зрелищна гонка с полицията задържаха кола с мигранти в Казанлък/ Обновена

7849 | 23 ноември 2023

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5424 | 26 ноември 2023

Кметът на община Казанлък връчи трудовите договори на новоизбраните кметове на населени места

4516 | 23 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

4380 | 27 ноември 2023

Предупреждение за опасно време в региона

3763 | 25 ноември 2023

Казанлъшки криминалисти откриха оранжерия за отглеждане на марихуана, задържани са двама наркодилъри

3531 | 24 ноември 2023

Дамите от енинския клуб “Любородие“ се поглезиха с разкрасителен ритуал от клуб „Хармония СПА“

3440 | 23 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

2984 | 26 ноември 2023

Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

2896 | 26 ноември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

2840 | 29 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак