14:26 | 18 август 22 1994

„Аз успях – можеш и ти ...“ с участието на Младен Желев: „Успешното IT кариерно развитие е възможно и в Kазанлък!“

„Аз успях – можеш и ти ...“ с участието на Младен Желев: „Успешното IT кариерно развитие е възможно и в Kазанлък!“ / Новини от Казанлък

Следващият герой в кампанията на Община Казанлък „Аз успях – можеш и ти ...“ се казва Младен Желев. Той е на 29 години, роден и израснал в град Казанлък. Смята за своя мисия да бъде част и да подкрепя IT екосистемата.

Първият му досег до компютрите е на 9 години, а на 14 вече създава базови уеб сайтове и апликации. „Завършил съм Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък, като по време на обучението си съм участвал в редица национални IT олимпиади. Те ме мотивираха да уча и експериментирам все повече в тази сфера.“, разказва за себе си Младен.

Докато учи висше образование, той паралелно започва работа в различни големи компании, преминавайки от ниски до високи нива в професионалната йерархия, позиции... „Това ме научи на предприемачество, лидерство, бизнес логика и социална отговорност.“, оценява опита си Младен Желев. „На базата на знания, натрупани до момента, въпреки че бях едва на 24 години, основах първата си компания – ITBP. Като всяко начало, така и това не беше от лесните. Екипът с който стартирахме имахме основна работа и ежедневно, до след полунощ, работихме по проекти на ITBP.“, спомня си голямото лично начало в професията младият IT специалист. След около година предприема и първата смела крачка – напуска основната си работа, създава скромен офис, с две бюра и двама човека основен екип. „Разбира се, отново труден период, но не се отказах. Последваха пет години на бурно развитие, имахме предизвикателни и интересни моменти. Екипът ни, освен, че се увеличи в пъти, непрестанно развива своите технологични и нетехнологични умения, което накара редица големи компании да ни се доверят в разработката на техните софтуерни продукти.“, разказва Младен и твърди: „Към момента мога да се похваля, че нашият екип е изграден изцяло от млади и амбициозни хора от град Казанлък, които са решили да останат тук и да развиват своята професионална кариера в нашия град. През последната година успешно си партнираме с обучителни организации от региона и искаме да предизвикаме още по-голям интерес на младите, които искат да бъдат част от IT екосистемата.“.

Младият IT мениджър откроява като една от големите цели на неговия екип за 2023 г. откриването на собствена академия за програмисти в родния град: „През последните години виждаме добре подготвени кадри на теория, но с липсваща практика, което е пречка за стартиране на кариерата им.“, посочва той. „Не искаме да ги изпращаме в София. Целта ни е да премахнем тази бариера и все повече хора от региона, които имат желание, да поемат своя кариерен IT път на местно ниво. Мисията на нашата фирма е да направим Казанлък знаков на картата в IT индустрията. Знаем, че това ще отнеме време, но вярваме, че ще го направим, крачка по крачка.“, заявява уверено Младен Желев.

Като рецепта за успех той посочва мотивацията и подкрепата от семейството и близките хора: „През годините животът ми показа, че за да си успешен, то на първо място трябва да вярваш в себе си, във възможностите си и да си постоянен в това, което правиш. Благодарен съм, че от малък моите родители са изградили в мен силен характер и са ми показали, че трябва да се боря за целите си и да не се отказвам лесно.  Благодарен съм и на моята съпруга, която е плътно зад мен във всички моменти и е моята „дясна ръка“.“, твърди Младен. Призивът, който иска да остави с участието си в инициативата на Община Казанлък е: „Бъдете упорити и последователни в това, което искате да постигнете! С малки и постоянни крачки се постигат големите успехи. Ето защо избрах за свое мото в кампанията „Успешното IT кариерно развитие е възможно и в Казанлък!“.

Пресцентър на Община Казанлък 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак